19.tt těhotenství, bolesti. Počkat nebo jet do nemocnice?

domcadavid
6. lis 2020

Ahojky chtěla bych se zeptat, jsem v 19 tt od včera od večera mě začalo tak trochu bolet v podbřišku. Dnes už to začalo být silnější a v podbřišku to mám trochu tvrdší.
Čekám první, tak nevím zda ject do nemocnice či třeba počkat. Děkuji za odpovědi (vím že nejste lékaři 😊)

jjasmina
6. lis 2020

Já bych jela k dr, jen pro jistotu

mamikry
6. lis 2020

@domcadavid A jsou to bolesti, co prichazi a zase mizi a k tomu tvrdne bricho? Nekdy muze behem tehotenstvi brisko tvrdnout, mne se to stavalo u prvniho miminka. O tom by doktor mel vedet, muze to souviset s cipkem, ale taky to nic byt nemusi. Ja bych take radeji zajela na kontrolu, pro jistotu.

domcadavid
autor
6. lis 2020

@mamikry když jsme byla na kontrole myslím že je to cca 14 zpět tak dr mi řekl že mám nízko placentu, netuším jestli to stim může souviset

domcadavid
autor
6. lis 2020

@mamikry jsou to bolesti po chvilkach, chvilku bolesti pak chvíli pauza, spíše mi přináší hrůzu to zvednutí v podbřišku

mamikry
6. lis 2020

@domcadavid Rekla bych, ze s placentou to souviset nebude. Ty stahy dela deloha, je to takovy trenink na porod. Taky se mi to stavalo a trochu se mi zkratil cipek, dostala jsem na to magnesium. Je to v tehotenstvi caste, ale nesmi to hodne bolet a nesmi to byt moc casto. Ale to je ma zkusenost. Citite pohyby uz?

domcadavid
autor
6. lis 2020

@mamikry ano pohyby už cítím, dneska to byl Teda mazec jakoby se miminku něco nelibilo

mamikry
6. lis 2020

@domcadavid Jestli je citite, tak to je v poradku a asi to vazne bude jen tvrdnuti. Ale pro jistotu bych zavolala k doktorovi nebo na pohotovost a poradila se, oni Vam reknou, jestli mate radeji dorazit, nebo je to normalni. At se neco nepodceni.

domcadavid
autor
10. lis 2020

@mamikry tak jsem nakonec jela, hned ten večer no a měla sem Teda štěstí že sem nezůstala doma. Bolesti po 10 minutách a byla sem připravena rodit. Dost mě to vyděsilo ale ihned sem šla na zákrok, a vše dopadlo dobře.

nat
10. lis 2020

@domcadavid nezlobte se ale me hodne prekvapuje,ze se ptate nez by jste jela do nemocnice hned.Prece radeji jet 100x zbytecne nez jednou pozde😩😩Me prijde ze kdo se tu nezepta tak jako by nebyl copak uz lidi nemaji svuj nazor a neporadi si sami hlavne v tomto peipade??!!

domcadavid
autor
10. lis 2020

@nat jezis, zírám a k tomuto komentáři myslím že není co dodat. Takže raději bez odpovědi. Jinak budu se ptát na co chci a jestli stim mate nějaký problém tak si to nečtěte 😊 pěkný den

fouskovi
10. lis 2020

@domcadavid toje dobře že jste jela tak at miminko donosite v pořádku co nejdela a co vám řekli v nemocnici

mamikry
10. lis 2020

@domcadavid Uf, tak to jsem rada, ze jste jela! On clovek opravdu nikdy nevi, co se muze stat. Snad jste v poradku vy i miminko. Preji hlavne zdravi.

nat
10. lis 2020

@domcadavid nemam spis mi prijde absurdni Vase jednani sale kdyz chcete vypadat takto je to Vase vec hoold deti maji deti no 😭😭😭

mamikry
10. lis 2020

@nat @nat Moc nechapu, proc pani karate, ceka sve prvni miminko. Ktera z nas poprve vedela, co je v tehotenstvi normalni... navic na pohotovost jela a dobre to dopadlo.

bauerka7
10. lis 2020

Ahoj. Jsem ráda, že to dobře dopadlo. Můžeš prosím vic popsat tu bolest? Dnes jsem 17+5 celý den v pohodě ale teď večer takové křeče v břiše. A hrozně me boli záda. Jsme z vesnice tak nechci teď hnat manžela na pohotovost. A jak si poznala tvrdnuti břicha? Čekám taky první a nevím zda to poznám. Děkuju

mamikry
10. lis 2020

@bauerka7 Je to takove stahovani v podbrisku, kdy vam brisko ztvrdne. Muze se to opakovat za den vickrat, ale nesmi to byt casto, nesmi to bolet a nesmite ho mit v pravidelnych intervalech po sobe jako tady u pani.

bauerka7
10. lis 2020

@mamikry ja si zašla na záchod, dala teplou sprchu a jsme zase fit 😍 mam sedavou práci a pak když se po cestě domů rozhýbu, začnou mě bolet záda a pak všechno. I s břichem. Děkuju moc za zprávu. 😍 přeji hezký večer

misina321
10. lis 2020

@domcadavid 😯 a čím to bylo? Pokud pro tebe není moc citlivé o tom mluvit. Držím palce, ať je všechno dál dobré.
Já jsem ráda, že jsou tu i takové dotazy, můžu tu pak hledat v diskuzích 😊 Já mám také občas bolesti a už asi třikrát jsem se málem chystala do nemocnice, bolelo mě víc jak při slepáku. Naštěstí se vždy po chvíli ukázalo, že to byly jen střevní potíže 🙏 Asi teď je v břiše míň místa, tak to víc bolí, nevím. Každopádně mě to občas vyschízuje, ale nejsem milovník nemocnic, abych tam jezdila 100x zbytečně a hlavně když bych tam po třetí přijela s diagnozou zaražený prdy apod., tak by mě asi měli za blázna a přestali by mě brát vážně 🙈🙈🙈 Tak doufám, že bude vše v pořádku 🙏

majdinkaz
11. lis 2020

@bauerka7 mě osobně řekla dr. Že můžu mít klidně 10x za den tvrdnuti bříška prý to je normální ale nemělo by to být tak že to je v pravidelných intervalech a větší bolest (samozřejmě každý má jiný práh bolesti).. Jinak já to pociťují tak jakokdyž mám křeč v lytku taky se mi tak jako napne a ztvrdne a úplně stejne to mám s břichem..

domcadavid
autor
11. lis 2020

@nat neznáte mě, a pokud mě chcete nazývat dítětem začnete prosím u sebe díky 😊

domcadavid
autor
11. lis 2020

@bauerka7 ahoj, máš soukromou zprávu 😊

domcadavid
autor
11. lis 2020

@misina321 upřímně? Netuším ani, já ani pan primar co mě dostal na starost čím se to mohlo spustit. Něco k tomu mám nějaké informace ale asi bych to tu nechtěla úplně psát 😊 navíc teď už je to zamnou, tak jsem konečně ráda. 😊

domcadavid
autor
11. lis 2020

@fouskovi děkuji moc 😊 jestli chcete kdyztak něco o tom napsat tak napište mi soukromou zprávu 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru