19. tt a necítím pohyby. Měla bych plašit?

elenlenka
17. pro 2022

Ahoj děvčata chtěla bych se zeptat dnes jsem 18+5 a stále necitim pohyby je to moje 4 ditě u těch 3 sem už v 18 týdnů cítila myslíte že bych měla plašit

veru181
17. pro 2022

Myslím, že je ještě brzy. Já čekám sice teprve druhé, ale cítila jsem je mnohem později než u prvního (zřejmě i kvůli uložení placenty na přední stěně). I teď ve 30tt je to někdy problém, a to se třeba na ultrazvuku vrtí jak zběsilá 🙂

limali
17. pro 2022

@elenlenka záleží aj na postavení placenty, niekedy sú pohyby cítiť až od 21tt a nemusí sa jednať o prvé tehotenstvo 😊

uzivatelkapetra
17. pro 2022

Já teď u druhého taky cítila mnohem později, až tak kolem 24tt díky placentě vepředu.

denisq
17. pro 2022

@elenlenka Ja jsem se v 18 týdnů teprve dozvěděla že jsem těhotná. Bylo to me třetí těhotenství. Do té doby mě ani ve snu nenapadlo, že bych mohla být těhotná. Pohyby jsem taky ještě necítila. Myslím, že v předchozích dvou těhotenství jsem je cítila dříve. Ale spíš to bylo tím, že jsem se na to soustředila. Tím, že jsem nevěděla že jsem těhotná, tak jsem nic neregistrovala.

elenlenka
autor
17. pro 2022

mockrát děkuji děvčata

kosi_cek
17. pro 2022

@elenlenka opravdu záleží hodně na poloze placenty i postavení miminka, sama jsem porodila postupně 5 dětí a je to sakra znát, i když se člověk usilovně soustředí a ví, zná...2* jsem měla placentu vzadu a to jsem pohyby cítila i opravdu brzy, ale v případě placenty v předu, tak i jako mnohonásobná rodička nejdříve až v tom (spíš ukončeném) 19.tt, i když jsem měla zaplé všechny senzory, tak ani ťuk a v jednom z těhotenství (vůbec ne 1.) bych podle přítomnosti-tedy spíš nepřítomnosti pohybů, vůbec nepoznala, že mám v sobě dítě až do porodu, bylo tak blbě natočené, že bylo celé za placentou schované, většinou jako větší začne dítko placentu z různých stran přečuhovat a lze laicky hmatat alespoň částečně, ale bylo to tak jen v jednom ze třech případů placenty v předu. Jinak jsem štíhlá, takže když mám placentu vzadu a sepne se děloha, tak dítko v ní se fakt hezky dokáže vyrýsovat..a přestou to s těmi pohyby-nepohyby může být, tak jak jsem psala..Po té zkušenosti se vlastně ani moc nedivím, že některé ženy prostě z ničeho nic porodí, aniž by věděly, že jsou těhotné, stačí když se vše šikovně sejde..😃

cuuza
17. pro 2022

Od druhého screeningu bys je měla cítit pravidelně, do té doby je to spíš o náhodě..,

elfka21
17. pro 2022

@elenlenka u prvního jsem cítila od 18tt, u druhého až 22tt. Taky jsem byla nesvá, ale v poho.

gdpr
17. pro 2022

Ja som prvé cítila až v 20tt takže podľa mňa je to úplne ok, že ešte nič necítiš

1nadenka1
6. led 2023

Ahoj jsem 19+5 třetí tehu, u holek si už nevzpomínám je to 11 lež zpět, ale pohyby pořád necitim. Občas už si myslím že ano, ale nakonec se ozvou střeva. Jak jste na tom?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru