18. tt pohyby. Co myslíte?

12. pro 2024

Druhé těhu jsem 18+něco a spíš cítím sem tam ťukání ale posledních pár dní nic asi mám na pohyby ještě čas že. Doktor říkal že je to živé dítě tak sem asi paranoidní 😄 zda je vše ok

tyname
12. pro 2024

S největší pravděpodobností bude všechno v pořádku, ale pokud si nejsi jistá, jeď. Radši být desetkrát za hysterku než něco podcenit.
Ještě můžeš zkusit babské rady, najíst se něčeho sladkého, vypít studenou vodu, lehnout si na bok, na kterém se mu moc nelíbí...

martulka88
12. pro 2024

Pravidelnost pohybů se odvíjí nejen od týdne plodu, ale o uložení placenty i prcka. V 18tt může být čas nebo taky ne.
Každopádně za sebe doporučuji, pokud vyzkoušíš nějaké babské rady - viz koment výš a mimčo nic a nemáš doma doppler, tak bych neváhala jet do nemocnice. Nechci strašit, ale já v prvním těhotenství nedopadla dobře. Do druhého už jsme pořídili doppler a když se mi něco nezdálo, manžel našel malého a byli jsme v klidu. To nám dost pomohlo přežít zbytek těhotenství. Jinak jsou lidi, co to nedoporučují, já se na to ptala doktora a pokud jsme vyhledali srdeční akci a neležela jsem u doppleru x hodin, tak v tom neviděl jediný problém. Ale snažím se každé mamině klást na srdce, ať nikdy nic nepodcení a pokud se něco nezdá, radši jet zbytečně, než si to vyčítat.

jittuli
12. pro 2024

Ze třetího těhotenství mám v sešitu poznámku - 18+4 pohyby už na 100% 😀 takže myslím že to přijde každým dnem 😀

anpineapple
12. pro 2024

Já začala cítit jasné pohyby až ve 20tt, měla jsem placentu vpředu 😊

platera
13. pro 2024

Pohyby jsem necítila až někdy do 24 týdne snad, prý záleží, jak je umístěná placenta. Pokud je na přední straně, může prý pohyby tlumit. Uklidňovala jsem se angel sound.

autor
13. pro 2024

Placentu mám na zadní stěně podle doktoru.

hennrietta
13. pro 2024

Ve druhém těhotenství jsem pohyby začala cítit asi o necelý měsíc později než v prvním. Za mě je v 18tt zbytečný plašit. Ty pohyby budou stále nepravidelné. Mimčo tam má stále dost místa.

vlasta1981
13. pro 2024

Ahoj . Pořiďte si s taťkou angel sound já sehnala za 200 a když se mi něco nezdá poslechnu si srdíčko a jsem v klidu . Pohyby prý vykazuje i mrtvý plod ,to mi zdelila Dr teď při kontrole takže malá investice se ti pro klid duše vyplatí když už je v dnešní době ta možnost . Jinak já placenta vepředu ,nadváha ,druhé tehu ale po 23 letech to je jak prvni ,to si už nepamatuju ale teď první pohyby ve 14 TT bublinky a od 17tt pohyby . Ale teď až 25 TT pocituju pořádně kopance 😁 ale také jsem už vypozorovala kdy malá spí . Uvádí se až 20 h že Mimi v břiše spinká . Tak tolik neplasim. Zkus zvážit kup angel sound pro svůj klid

rosalindamelinda
13. pro 2024

@martulka88 Tyjo prosímtě tak laskavě nestraš. Pleteš si pojmy, skutečné pohyby jsou později, do té doby je to chvění, mravenčení, motýlci. A na co tím pádem vyhazovat peníze za prenatální doppler. Snad všude se dočteš, že pohyby jsou cítit až od 20 tt a dál. Spíše i později 22 tt. Pokud nejsi lékař a ty nejsi, nebo pokud ti tohle neřekl lékař, tak neuváděj ostatní v omyl. 😕

rosalindamelinda
13. pro 2024

Zakladatelko úplně v klidu. Já jsem byla na mezivyšetření mezi hlavními dvěma velkými UZ, skoto v 18 tt a paní lékařka, ano lékařka mi hned řekla, že na pohyby je brzo!!! Takže na "skutečné pohyby" je opravdu čas. Možná můžeš cítit nějaký menší tlak, zatlačení, bublinky aj. Užívej si těhotenství 😎

martulka88
13. pro 2024

@rosalindamelinda Bože, opět a zas 🤣 Pohyby jsou od cca 20tt, ale nikde není psáno, že nemůže mít v 18tt už pohyby, ikdyž nebudou pravidelné, ty jsou zpravidla až okolo 22tt. Kdyby si se řádně zeptala lékařky, což jsi očividně neudělala, pohyby se odvíjí např. od uložení placenty 😉 A ty laskavě milá zlatá nepiš bludy, že pohyby jsou cítit jako mravenčení - kdyby cítila mravenčení, tak to fakt není dobrý - jsou to bublinky, podobné pohybům střeva a né mravenčení 🙈

rosalindamelinda
13. pro 2024

@martulka88 Tyjo, vždyť se po mě opičíš 🙈 a napsala jsi to samé, co já 20 nebo 22 tt. A o bublinkách jsem psala taky. A pohyby střev člověk vážně ale vážně necítí 😀 Já jsem se lékařky nemusela ptát, já to vím, že pohyby jsou cítit podle uložení placenty 🙂 Např.podle placenty. Ale co jsi nenapsala ty milá zlatá je, že se pohyby odvíjí od toho, jestli je žena prvorodička nebo vícerodička, takže spíše se začni ptát lékařů ty nebo si o tom zkus něco přečíst v nějaké knížce, internet není všechno 😝

vlasta1981
13. pro 2024

@rosalindamelinda bože to jsou řeči. Paní doktorka taky .

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru