17. tt a hrozná únava. Jak s tím bojovat?

ronja55
3. kvě 2023

Hezký den, jsem v 17 tt a jsem hrozně unavená. Mám doma dvě malé děti 5 a 3 roky, tak že odpočívat téměř nejde. Chodí tedy dopo do školky, ale to se vždy snažím dohnat resty v domácnosti, uvařit atd. Odpoledne je vozím po kroužkách nebo chodíme na hřiště, ke kamarádům atd. Tak že nemám prakticky kdy odpočívat. Večer už je to krušné a sotva držím oči. Celkově jsem úplně bez energie, do všeho se nutím. Beru těhu vitamíny, snažím se jíst hodně ovoce, dávám si jedno kafe za den, ale nějak to nepomáhá. Nemáte někdo tip jak s únavou bojovat? Nebo myslíte, že se to časem zlepší? Takovou únavu si nepamatuji ani u jednoho předešlého těhotenství.

laxesis
3. kvě 2023

@ronja55 Zeptám se, kontrolovali vám hladinu železa? To může být dost důležité a člověk je hodně unavený, když ho má málo...beru už dlouho tardyferon, aby se úbytku předešlo, hodnoty mám teď cca na 116 a to je furt málo. Možná by nebylo od věci zajít si na krev🙂 v těhu je to v tomto období běžné.. a pokud jste byla, tak radu nemám, odpočívat a trochu omezit aktivity, :/ taky mám synka a jako je to náročné , naštěstí pomáhá manžel:X

krisstina93
3. kvě 2023

Taky sem to měla u třetího, musela sem proste odpočívat, holt se neslo každý den někam, pustila sem dětem pohádku a spala při nich. Brala sem magnezium, železo, celkem dobre sem i jedla (oproti prvním dvěma tehotenstvim), ale te únavy se zbavit nedalo.

lenerka1
3. kvě 2023

Dvě těhotenství jsem měla totéž, u třetího jsem brala hořčík ve formě malátu (ta nabuzuje) a žádnou větší únavu jsem nezaregistrovala, až mě to samotnou udivilo 🙂Ale brala jsem ho už před těhotenstvím, takže jsem měla normální hladinu a tělo se nepralo s nedostatkem.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru