Holky, prosim vás, co mě čeká na kontrole (poradna) v tomto termínu? Pouze vyšetření typu moč, tlak a poslech doplerem?
Kdy je nejbližší kontrola ultrazvuku? Kolem 20 tt je velký ultrazvuk? To je běžný nebo něco na způsob screeningu nebo 3 D?
Jenom odvozuji, co jsem vyčetla. Děkuji.
@betthany aha, děkuji. No já to spíš vydedukovala tak, že mi na lístek nic o ultrazvuku nepsala, protože vždy když byl, tak ano. Hlavně ultrazvuk se pokaždé nedělá, tak jsem si říkala, jestli to nebude právě "teď". Dlouhé sezení jsem měla, když sepisovali papíry současně se screeningem. Kdy jdeš? 🙂 Já jdu zítra na krev, tak doufám, že se nezapomenu zeptat !!
Aha, tak uvidíš, ale myslela jsem ze součástí každý poradny je utz. U me teda téměř určitě, jsem víc sledovaná od začátku, kdy jsem na utz chodila co 2 týdny.😊 Jdu v pátek ráno.😊 Ale třeba na krev ja nejdu vůbec 🤷🏼♀️😀
@betthany je pravda, že já zatím také co kontrola, to ultrazvuk, ale jde spíš o to, že tam zůstává stále neprosperující plod. Tak uvidím no, ale spíš s tím nepočítám. Tak držím v pátek palce. Na krev chodím kvůli screeningu. Byla jsem před vánoci - 14 dní před screeningem a jdu zítra týden po srceenu.
U mně tedy nebyla co kontrola to ultrazvuk, ultrazvuk byl jen 7tt (potvrzení), 13 tt malý screening s UTZ, poté 17tt UTZ, 20 tt velký screening a poslední ultrazvuk až 31-32tt, zbytek pomezi když byla poradna, tak bez UTZ
Jakože ty mas neprosperujici plod, nebo jak to myslíš? Teď jsem z toho zmatená..moc dekuji, ja tobě taky!
Jinak na krvi před screeningem jsem byla, to jo, ale vše dopadlo dobře, tak znovu už nejdu.🤔 To nejspis zas až před dalším screeningem, ale na ten ještě nemám termín, zřejmě ho dostanu v pátek.
Jak jako neprosperujici plod?
@betthany
@jjasmina V tom případě odkrývám odpovědí anonymitu. Ale pouze tedy pro vysvětlení. Dvouvaječná dvojčátka a jednomu přestalo být srdce. Paní doktorka ho už pouze sleduje. Druhé se vyvíjí v pořádku. Po 12 letech se mi to stalo znova. Syndrom mizejícího dvojčete, s tím rozdílem, že tenkrát to bylo v počátku, teď letos ale již se srdeční akcí, takže ZT v 9 tt. Je tam stále vidět, nevím jak to nazvat, abych to nenapsala špatně, každopádně je ve screeningu to místo uváděno a měřeno (3,7 mm x "nějaké číslo). Když se mi to stalo při prvním těhotenství, tak se časem prostě "ztratilo, vstřebalo". Paní doktorka mi to teď vysvětlovala, že se musí sledovat aby neškodilo zdravému a nějak časem ho tělo vstřebá. Opravdu se omlouvám, že nevím konkrétní termíny, byla jsem před tím měsícem tak špatná, že mám z kontroly tmu. Nyní jsem se soustředila hlavně to zdravé (14+0)
@9radka9 Dobře, děkuji za odpověď, tak to vypadá, že vás tu holky matu a skutečně to bude s ultrazvukem.
@betthany teď jsem si to přečetla znova. Popravdě tedy nevím, proč jdu znova na krev. Mám sice teď nasazeny léky na vysoký tlak, tak třeba proto větší sledování .... ? no netuším, to jsem se vůbec neptala. Každopádně, je-li to nutné nevadí mi to vůbec.
Omlouvám se za zmatek.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja jdu do poradny 16+1 a očekávám moč, tlak..ale určitě i ultrazvuk, ten mi (naštěstí) děla na každé kontrole, to je to jediný kvůli čemu se tam vždy tesim.😂 Ale zřejmě to bude mít každý doktor jinak, nebo nevím proč myslíš že ti nebude dělat utz? Mne doktor říkal, ze ta první poradna (doteď se ty kontroly asi jmenovaly jinak😀) bývá delší, nevím proč, jestli budeme ještě dělat nějaký papíry…🤷🏼♀️