Ahoj dnes jsem byla opět na kontrole u gynekologa, dvakrát se mně zeptal jestli jsem nekrvácela. Odpověděla jsem že ne a jestli se něco děje. Že prý ne, ale mám prý nízko placentu. Mimi je trochu malé na svůj "věk" měli jsme už přecházet na 17+0 ale změnil to na 16+3. No co první dyn je taky menší...no nicméně nevím co si myslet o tomhle. Poradíte někdo prosím co víte? Děkuji 🙂
@keilin Taky jsem měla v první půlce těhotenství nízko placentu a ptali se, jestli nekrvácím. Když nekrvácíš, je to ok, když jo, musíš k dr. Placenta má ještě dost času, aby se vytáhla, ve většině případů se vytáhne nahoru a nepřekáží v porodních cestách. Jinak se musí na plánovanou sekci, ale opravdu se nestresuj, pravděpodobně to bude dobrý 🙂
@keilin na zacatku je casto placenta ukozena nize. Ja u syna mela placentu vcestnou (v porodnich cestach a vytahla se mi na predni stenu, ze zacatku byla nizko, pak se jeste trochu zvedla, takze jsem mohla rodit nakonec prirozene a ne cisarem, naopak u cisare by to bylo komplikovanejsi, protoze placenta byla v miste, kde obvykle byva rez. Ted u druhatka jsem mela ze zacatku placentu nizko na zadni stene, avsak ve 21tt pri velkem utz uz byla nahore. Takze pokud neni vcestna a je jen nizko,.urco se vytahne, pokud je vcestna, zalezi dle umisteni, zda se vytahne nebo ne. Predni stena zavisi hlavne na rostoucim brisku, zadni pry jde hezky nahoru, ovsem zalezi rovnez na umisteni
Taky jsem měla nízko.. pak se vytáhla. Mně by to ani nevadilo, chtěla jsem druhého císaře 😀
děkuji za info. Jsem z toho trochu rozhozená.O jedno dítě jsme už přišli a tohle bych už asi psychicky nedala. No budu se snažit hlavně opatrně a v klidu aby se něco nestalo. Myslím že proto mi nic neříkal abych se zbytečně nebála po tom co se stalo. Císař mně neláká ale když to bude znamenat že malé bude v pořádku tak ať ..miminko je hlavní 🙂
@veronikaveronikaveronika mně právě nic neřekl asi čeká a nechtěl mně stresovat. Taky mám doma sviště tak holt ho nebudu tahat..tolik 🙂 No v těch týdnech to je děs..pokaždé to vyjde jinak tak už nevím ale je to rozdíl tak týdne ta to není ta hrozný 🙂 sex mě tolik nemrzí chu´t by i byla ale když jsme to zkoušeli bolelo to a vzhledem k tomu druhému těhotenství co nevyšlo se oba bojíme tak je doma půst...spíš chudák on než já 🙂 děkuju a i tobě držím palečky aby vše bylo v pořádku
@keilin ahaa tak to mě mrzí. Neboj když by to bylo nějak vážné určitě by tě snad varoval. 😉 Prostě jen radši mysli na to aby jsi nic netahala😉 a věř že vyleze nahoru až bude rust miminko🙂🙂 taky ti držím palce ať je vše v pořádku 😉a děkuji 😊
@veronikaveronikaveronika děkuji 🙂 rozhodně je mi hned trochu líp i když po tom druhém těhotenství jsem už trochu vycukaná ze všeho ...věřím tomu že to bude dobrý 🙂
Ahoj @keilin a ostatní těhotné maminky. Už nějakou dobu máme na koníkovi Online poradny s odborníky - nyní se tedy můžeš optat i porodní asistentky v naší poradně https://www.modrykonik.cz/forum/category/poradn...
Všechny otázky jsou u nás v poradnách zdarma a anonymní a každý z odborníků odpovídá téměr denně 🙂 Navíc, Tvoje otázka pomůže i dalším maminkám, které něco podobného řeší také.
Věřím, že Ti naše porodní asistentka dobře poradí a pomůže.
Hezký den přeji! 🙂
Jennyska
Modrý koník team
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jsem podobné jak ty 16+5 zhruba. Jsme pro změnu větší než menší takže už mám bordel v tom který týden a den k tomu máme😂 každopádně mi též říkal, že mám nízko placentu. A pokud bych spinila či krvácela mám hned jed do nemocnice nebo jít k němu. Záleží co by bylo za den. 😉 Chce to trochu klid asi jako, že nic těžkého fakt radši netahat. 😉 Já když nosím dceru 11kg bolí mě břicho. Nevím zda je to tím ale bolí. Takže se snažím ji nenosit. Taky říkal, že opatrně se sexem. Nezakázal mi ho úplně ale radši se do toho nehrneme, protože to za průser nestojí. Četla jsem hodně že právě sex může to krvácení vyvolat takže to nechci pokoušet. A taky říkal, že takhle brzy to bývá ta děloha a jak miminko roste děloha se vytáhne na místo kde má být. Takže to chce teď chvíli vydržet. 😉 A věřím, že brzy to bude zase dobré 😉🙂 nestresuj se. Určitě bude vše v pořádku 😉🙂 snad jsem ti trochu pomohla.