Ahoj všem, docela mě to už děsí, jsem v 16. týdnu a z pův.65kg vážím 63kg, neměla bych jít spíš s váhou nahoru? Jinak před týdnem jsem měla střevní, celý den průjem, tak je asi jasné, že to kilo šlo dolů. Od té doby nemám moc chuť k jídlu a žaludek není úplně v pohodě. Poraďte co jíst, aby mě to nedráždilo žaludek a bylo to výživné. Díky Míša
Děkuji 🙂 tak budu věřit, že to bude dobré a snažit se víc jíst.
Ja prvni 0,5kila pribrala v 19tt 🙂 nyni mam 3,5 a vse v poradku, taky bych neresila 🙂
Taky jsem začala přibírat až kolem 19tt. Na konci těhu jsem měla nahoře 8 kg. Mimčo si vezme to, co potřebuje, neboj 🙂
Děkuju maminky 🙂
Jen mám strach, přece jen nevyživuji jen sama sebe 🙂
ahoj pkd si dobre pamatuju mela jsem kolem 16tt navic cca 1-2kg? V 31tt jsem mela navic tak 8kg? Pkd ma gynekolog pocit ze vse je OK tak se nestresuj 🙂
Váhu neřeš. Jez zdravě, vyváženě v dostatečném množství a tělo si z toho vezme, co potřebuje.
Kamarádka jela do porodnice s prvním o sedm kilo lehčí než když otěhotněla a s truhým dokonce o devět. A oba kluky má zdravé.
@ misa845 buď ráda, že nepřibíráš, nebudeš mít práci se shazováním - já přibrala téměř 30kg a děsím se co bude následovat v druhém těhu..... po 11ti letech :D
V klidu, 🙂 ja nejdriv zhibla 4 kila, a pak jsem zacla pomalinku pribirat az v pulce 2.trim.... V 6.mes. Jsem mela nahore 2 kila, ted, v pulce 8. Mam 9 🙂
Váhu neřeš. mně moje gynekoložka velice vtipně vysvětlovala, že miminko se vlastně chová jako malý parazit a vezme si co potřebuje.
Nedráždivá a výživná je třeba rýžová kaše, ale spíš jez na co máš chuť, já zrovna kolem toho 13-15. týdne neměla moc chuť na nic, pak mě zas pořád píchalo a bolelo v břiše, jak se roztahovala děloha, no a teď se tam už mimčo hýbe...prostě pořád je "něco" 🙂
Váhově jsem v 20tt na zhruba plus 0.5 kila.
Těhotenství není soutěž o to, kdo bude větší koule.
také tak, u první to slo hned u druhého az kolem 20 tt. u obou 10kilo plus. kazde mimco to bere po svém, dulezite jestli na mereni roste.
Hele já jsem do 20tt byla -2kg od první kontroly a -5 od pred otěhotněním... V 22 TT jsem konecne nabrala kilo 🙂
Dr sice pindala ze nepribiram, ale jedla jsem normalne, bez omezeni, tak proč se prejidat...
Holt čekáme asi vysavač 😉
Já končím 31 tt. A mám nahoře 4kg. Začala jsem pribirat až kolem 20 týdne. Já si myslím ,že vahu bych neřešila, pokud je mimco v pohodě.
ok, nebudu se tím tedy nějak zabývat. Jde o to, že včera mě vyděsila jedna známá, kterou právě poslali na kapačky, tím že nešla s váhou nahoru... tak jsem si říkala, že se raději budu snažit, pže tomu jídlu opravdu moc nedám. Nemám chuť, ani nějak hlad.. občas si něčeho zobnu, ale rozhodně se nepřejídám a neplácám páte přes deváté. Ráda bych věděla, kdo to tak má 🙂
já jím tedy většinou stejně ,jak před otěhotněním. Akorát teď ,jak malá už roste a přibírá ,tak mám větší hlad.. Ale ono také záleží , jaký máš základ ty. já jsem třeba oplácanější ,takže mimčo si bere i ze mě 😉 a určitě nestrádá. Takže určitě jez na co máš chuť 🙂
@misa845 Neboj, pokud nezvracíš x krát denně, nic se neděje.. Se synem jsem to měla podobně. Původně 65kg a do 20tt dokonce 60kg (178cm) Měla jsem nevolnosti a začala jsem nabírat až po 20tt. Pokud se mimču daří dobře, je vše v pořádku 😉 Mělo to velkou výhodu v tom, že jsem pak končila na 72 kg a ty byly rychle dole 🙂
Já mám ve 26týdnu nahoře 3kila. A všechno jsem nabrala až od 20týdne. Je to individuální. Neboj se
Díky za všechny komentáře, jsem vklidu 🙂 řeším tu váhu, přitom bych vlastně měla být ráda, že nestoupá. No kdo ví, jak to bude ke konci těho.. Hezký Vánoce 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
V klidu, já začala přibírat až ve 20tt (do té doby jsem stihla 6 kg zhubnout a vrátit se na původní váhu). Aktuálně mám nahoře 3 kg. Jestli mimčo prospívá, neřešila bych to. Každá jsme jiná a tohle se fakt nedá rozškatulkovat 😉