13.tt a hlenovitý výtok. Je to normální?

1nikolet11
17. pro 2024

Dobré ránko ženky 💫,
Už pár dní pozoruji výtoky. Jsem ve 13+.. týdnu, a výtoky jsou častější. Bez zápachu, bez bolesti, ale jsou hlenovité, spíše nažloutlé povětšinou.
Při delším tlačení na záchodě se mi spustil hlenovitý (dlouhý) výtok, který ze mě doslova visel (jak nějaká dlouhá šňůrka). Pardon za takový popis, ono se to těžko popisuje.

Jsou výtoky normální a nebo mám fakt při každém výtoku kontaktovat lékaře?

martulka88
17. pro 2024

@1nikolet11 No, jako podle popisu mi to připomíná zátku - je nažloutlá. Jako uvidíš, ale já bych asi radši zajela k doktorovi. Já jsem v určitých věcech v těhotenstvích více obezřetná a radši pojedu 10krát zbytečně, než něco podcenit.

anpineapple
17. pro 2024

@1nikolet11 pokud jsi z toho nervózní, tak určitě zajdi k Dr ať te prohlédne 😊 já myslím, ze by to mělo byt ok, taky jsem hustý výtok mívala, postupně čím dal víc. A pak ke konci i dvakrát kvasinkovy, ale to bys poznala 😖

rosalindamelinda
18. pro 2024

Právěže výtok v těhotenství je normální. Spíš bych se bála, kdyby tam žádný výtok nebyl. Hlenová zátka se obnovuje, takže se musí vytvářet hlen, je to ochrana. Tělo se takto chrání během těhotenství proti infekci. Průhledná, bílá nebo čirá barva jsou normální. Viz obrázek, kdo nezná. Pokud je výtok jemně žlutý nebo nažloutlý, můžeš se lékaře zeptat na běžné kontrole, jestli je to problém. Samozřejmě je nejlepší se ptát hlavně lékaře (místo na internetu). Pokud máš nějakou těhotenskou zácpu, konzultuj to taky 😉

1nikolet11
autor
18. pro 2024

Super děkuji. Byla jsem u lékaře, pro jistotu. Tak uvidím, co ukážou výsledky stěru 😇 😂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru