Ahoj holky
Dnes jsem byla 1 screeningu na utz vše v pořádku a odpovídá 13+2 ale Downova syndromu zvýšené na 1/79. Je tam naděje, že bude miminko v pořádku?
Díky za radu
Šance určitě je. Já měla 1:4 a dítě je zdravé.
Měla jsem riziko 1 :10. Šla jsem na odběr plodové vody. A vše bylo v pořádku. Uvidíš dobře to dopadne..
Také mi vyšlo 1:50. Šla jsem do Prahy na NIPT test z krve. Ale stojí to 12500.
Já měla 1:24, podstoupila jsem odběr chlorických klků a naštěstí zdravý chlapeček, teď má 13 měsíců😉 Držím palečky, ať toho Černého Petra nemáte
Já jsem měla nejhorší krev, utz byl v pořádku.
Tak je to jen číslo, prostě pravdepodobnost, která nic neříká o tom, zda to dítě bude v poradku. Výsledek 1:4 znamená, ze se stejným výsledkem se narodí 4 zdravé děti a jen jedno zdravé nebude. Já od té doby nejsem moc zastánce prvotrimestrialniho screeningu, protože žádný výsledek nezaručí zdrave dítě. A to ani 1:1 000 000. Pro mě bylo nejhorší hrozné a arogantní chování doktorky u toho screeningu, a ne výsledek samotný.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@glk pořad je naděje, dokud ti to nepotvrdi dalším testem (odběr plodové vody, odběr pupecnikove krve, neinvazivní krevní test), ja měla riziko 1:12 a bohužel mi bylo potvrzeno. Držím palečky ať je vše v pořádku.