Ahoj ženy,
jsem těhotná (9+2) a do teď bylo vše v pořádku. A ráda bych zkušenosti a názory.
Od dnešního rána bliju, neudržím v sobě ani vodu. Myslíte, že těhotenské nevolnosti mohou přijít i takhle později?
Přemýšlím, jestli za tím není střevní chřipka, ale nic jiného kromě zvracení, bolesti břicha a že do sebe nemůžu nic dostat mi není.
Do obchodu se nedostanu, protože nevím, kdy mě to chytne a colu na zklidnění pajšlu a o něco příjemnější zvracení mi doveze muž až odpoledne.
Děkuji, že můžu své trable sdílet.
Ano a mohou trvat týdny a týdny až klidně do konce.. drž se
@pampa92
@dashyyy
Díky. Mám už v břiše takový křeče a není co zvracet. Fakt jsem si prvně myslela, že by to byla spíš nějaká chřipka nebo tak. Snad to přejde. Další kontrolu mám za 2 týdny a mám být nalačno. Tak to nevím, jak to zvládnu. Nosili jste všude s sebou nějaké ty blicí pytlíky jako mají ve špitálu?
V prvním těhotenství jsem to vůbec neměla a dneska mě to úplně vyřadilo z provozu. Chudák dcerka.
Jo, blici pytliky vsude s sebou 😅 Jinak jestli mas krece v brise, tak je dost mozne, ze strevni chripku mas. Ja jsem ji v druhem tehotenstvi taky mela. Bylo mi teda soufl porad, ale tohle bylo takovy jiny zvraceni - castejsi a do toho ty krece v brise. Dite to chytlo taky, takze jsme spolu lezeli v posteli, na stridacku blili a jedli piskoty. Drzim palce, at to brzy zmizi.
Může to být i viróza. Nebo můžeš být přetažená a tělo si takhle říká o odpočinek.
Já bych řekla že to bude viróza. Ať je brzo lépe 😊🙏🏻
@hennrietta Ze srandy jsem říkala, že je mrně slušně vychované a zvracím jen když jsem doma 😁 Ale jo, měla jsem s sebou sáčky, i třeba v autě. Ale přeju ti, ať máš jen virózu a klid 😊
Hele, zvracela jsme až tak kolem toho 10 tt (do zhruba 16tt), ale mělo to postupný vývoj. Kolem 8tt už my bylo v obou těhotenství ta, že jsme věděla, že "nejsem ok" a nevědět, že jsem těhotná, tak řeším s obvoďákem, že mi něco je, i když nezvracím a nemám viditelný objektivní problém. Takle prudej nástup bez varování mi přijde divný. To bych opravdu odhadovala spíš na virozu, otravu nebo nějaký "energetický kolaps". Ono stejně s tím asi budeš dělat to, že zůstat doma a ležet, ale... pokud bys neudržela ani zítra ani pití, tak určitě urgent doktora.
@cilkat Poslední 2 dny mi nebylo moc nejlíp, ale byla jsem spíš jen unavená.
Udržela jsem v sobě půl banánu a už piju vodu po doušcích a od 11 jsem nezvracela. Za chvíli možná zkusím piškoty nebo rohlík nebo nevím...
Asi blbá otázka, ale nemůže ta viróza dítěti ublížit? 🤔 Myslím ty křeče do břicha...
@hennrietta fakt to průběhem zní spíš na akutní stav. drž se. bude líp.
Nevěřím, že by plodu mohly mechanicky ublížit křeče - v tuhle chvíli je to zhruba tak fazole v hrnku s vodou. pěkně plavající uprostřed. (Mimochodem, mívala jsem fakt hnusný křeče v druhém trimestru a že by to ohrožovalo miminko niko neřešil). Kdyby tam byla silnější dehydratace, tak té bych se bála (především toho, že tělo prohlásí "to nedávám, zkusíme to příště"), ale to pokud už piješ, myslím nehrozí.
Držím palce.
@cilkat Děkuji, je mi líp. Vím, že o těch křečích je to blbost - zvlášť když to jsou křeče žaludku a ne dělohy, ale občas mám pocit, že mi s těhotenstvím odchazí mozek. 🤦♀️😅
Zvládla jsem už rohlík a před chvíli jablko. Asi to opravdu bude spíš viróza. Zítra si dám tady spíš odpočinek a snad to bude už v pořádku. Popíjím colu a občas trochu křeče v břiše. To už mám trochu pocit, že je z hladu, ale nechci to přehánět.
To mě napadlo už dnes, že kdybych zvracela a nic neudržela, tak večer pojedu radši na pohotovost.
Děkuji, holky.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahojky, z vlastní zkušenosti vím, že mohou 🙂 Já začala zvracet od 10tt a bohužel mě to nepřešlo 🙄 V 20tt jsem si byla u doktorky nechat předepsat Xonveu a ta mi od zvracení pomohla. Držím palce, ať tě to brzy přejde 🙂