Zdravím všechny maminky... Potřebovala bych poradit.... Jsem v I trimestru a neustále pocituju nevolnost a časté nutkání zvracet. Většinou to vyústí ve zvracení.... Zvracím na lačno i po jídle.... Někdy i jen kvůli citlivosti na pachy.... Přestala jsem ze strach jist,protoze co sním tak mi způsobí buď křeče nebo právě výše uvedené zvracení.... Je to normální nebo bych měla navštívit lékaře?
Zkus si v lékárně koupit antimetil, mě pomohl z nejhoršího 🙂 jinak je to normální.
Všem děkuji za radu
@jennalora zvracení je úplně normální. Já zvracela celodenně devět měsíců. Teď jsem ve 14tt a zvracim cely den. Důležité není tak jídlo, jako pití. Musíš pít. Mě pomáhala studena kola, cokoliv v čem byl led. Měla jsem i týden, kdy jsem neudržela ani vodu - pak jsem byla na infuzi.
Holky tak si říkám, že holky, kterým není špatně a snašejí celé těhu jakoby ani těhu nebyly fakt závidím 🙂
Je to normální i v noci.... Jdou že mě jenom žaludeční šťávy
@jennalora No, nevím jak moc je to normální. Ono je zvracení a zvracení. Pokud už neudržíš ani tekutiny, nebo přes noc několikrát zvracíš žaludeční šťávy, zvážila bych hospitalizaci a infuze. Já osobně jsem při těchto stavech jela hned. Poprvé kolem 11tt, kdy už jsem neudržela ani tu vodu a z těch křečí jsem už měla strach o miminko. A pak ještě jednou o 14 dní později, kdy se situace znovu opakovala. Zvracení v této míře a četnosti už mi normální nepřišlo. Bohužel to tak trvalo cca do 17tt, pak to začalo pomalu ustávat. Nepomohla Cola, homeopatika, lízátka, zazvorove bonbóny, Antimetil, nic. Až infuze. Moc držím pěsti.
@daisymaminka děkuji moc... Jsem kolikrát na vazkach zda jet nebo ne....
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@jennalora u mě to bylo normální, někdy zvracim ještě ted a jsem ve 27tt, v prvním trimestru mi bylo doslova na umření, hrozné bolesti hlavy k nevydržení, naprostá unava a vyčerpanost