Hezký den, jsem dnes 6+0 a už dva dny jsem hodně nastydlá. Kašlu, mám rýmu a bolí mě na prudiskach. Před nachlazenim mě píchalo a bolelo v podbrisku, měla jsem dost citlivé prsa a občas mi bylo na zvracení. Teď mám jen trochu citlivá prsa a nic. Může nachlazeni nějak ohrozit miminko?. Žádné léky jsem samozřejmě nebrala, jen zázvorový caj a dělám si zábaly na ty průdušky. Má s tímto někdo zkušenosti?. Děkuji za reakce a uklidnění. 🙂
S tím zazvorem bych byla opatrná.V případě nějaké bolesti můžete paralen.Ale já bych nevyckavala.U každého je to jiné,nechci vas rozhodne nijak strasit.Ale my jsme o mimi kvůli chřipce přišli.Já jsem teda nemohla ani chodit jak mi bylo zle.Ale každopádně jste v začátku,kdy je těhotenství hodně "citlivé".a jestli vas bolí na pruduskach,šla bych k dr.třeba jen proto aby me uklidnila,ze to nachlazení vůbec nic není.popř.doporučí co si ještě můžete vzít k podpoře imunity a těla.Jestli mate jen kašel a rýmu,myslím si ze bude mimi ok.Kvůli pruduskam bych ale šla,at si vas poslechnou.držím pesticky,at jste brzo fit
Tehotenstvi mám už potvrzené od gynekologa, byla jsem tam v pondělí. Ale teď si test tedy raději udělám. A o tom zázvorovím čaji jsem četla na internetu a je v těhotenstvi přímo doporučovaný, tak nevím no :(
@andysebesta . Mám v plánu jít v pondělí k doktorovi, pokud se to nezlepší, ale kdyby to bylo něco vážného tak bych měla horečku ne?, Já ji nemám ani zvýšenou...
Určité to nic vážného nebude,hlavně buďte v klidu.Horečku mít můžete,ale nemusíte.Někdo na ni trpí,někdo vůbec.Každý na nachlazení a nemocné reaguje jinak.Ale psala jste tam o tech pruduskach,ty bych si já osobně poslechnout nechala.Na druhou stranu,jestli je to už dva dny co vas to chytlo,dva dny mate před sebou....můžete se z toho vykresat sama.Záleží,co jste chytla a v jaké míře.A ten zázvor....zahřívá a to je ve velké míře v tehu taky nic moc.Jestli popijite rozumne,tak taky ok.Moje kamarádka při nachlazení v tehu nepila cele dny nic jiného a pak z toho mela zbytečně hlavu jak pátrací balon🙂.prostě se musí všeho s mirou
Je to naozaj individualne, vobec sa nestresujte, pockajte do pondelka na kontrolu u gyn. Ja u syna mala v 6tt teplotu a silne nachlazeni a vse dobre dopadlo. Ale zase dalsie tehu min rok na podzim kvoli silnemu nachlazeni so zimnicou skoncilo v 6tt, samovolne. Ale to som tusila, pretoze mi zrazu uplne "splaskli prsa" a neboli vobec ale vobec citlive. Drzim palce
zazvor se v tehu doporucuje max 4g denne. Jinak s tema priznakama, porve mi vymizely asi po dvou dnechco jsem je mela a tehu bylo zamlkle,vubec se neukazalo embryo,dalsi dve tehu byly taky zamlkle,miminkam prestaly bit srdicka,ale priznaky jsem naopak mela jeste kolik dni po revizi,dalsi tehu ted probiha a priznaky se mi stridaly,kolik dni jsem mela vsechny mozny i nemozny a pak tyden nic,no o nervy,cimz chci rict,ze podle priznaku se neda hodnotit prubeh tehu
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Tak například zázvor prokrvuje sliznici a mohl by mít stejný účinek jako například svařák nebo horká koupel..
Ale nechci tě děsit! 🍀🍀
TT jsi si dělala? Před a teď?