Zdravím, jsem ve 13 týdnu, 5.8 mám 1. Screening a tam mi asi pohlaví ještě neřeknou. Uvažují o tripple testu kvůli pohlaví. Doma už máme syna a moc si přeju holčičku, které se většinou nechtějí ukazovat, takže se dlouho nic neví. Má někdo zkušenosti ?
@theronnie u všech 3 dětí jsem pohlaví mohla vědět cca 18-20 týden, několik doktorů mi řeklo, že okolo toho 13 týdne je to spíše tipovani (a jelikož jsou pouze dvě možnosti, tak je vysoká šance ze to vyjde 😉)
A tripple mi myslím dělali dříve
@theronnie já budu v neděli nacinat 4 měsíc a 8.8 jdu na kontrolu a sestřička u doktorky mi říkala že jak dojdu na kontrolu tak že se domluvíme na tom tripple testu a že my ho budou dělat v 16tt a do toho tripple testu se zahrnuje jak krev matky tak i ultrazvuk já to třeba mám v papírech u průkazky napsaný že v 16tt UZ +krev
Tripple test neslouží k určení pohlaví, jen má odhalit možnost vývojové vady.
Tripple test zahrnuje pouze krev na zjištění vyvojovych vad. Screening ti může ukázat pohlaví ( utz)
Pohlaví víme od 13 tt, kluka jsem poznala i já 😇
My nechceme uz podruhe znat pohlavi, je to pro nas prekvapeni az do porodnice. Moc to doporucuju, je to skvele zakonceni toho trapeni pri porodu 🙂 Mam ted tyden do porodu a jak se opet porodu bojim, tak jsem pozitivne naladena, protoze se uz brzo dozvime pohlavi. Pomaha mi to hlavne psychicky. Plus se dost usetri na nakupu vybavy a obleceni ;)
@werik153 asi se postaví na hlavu ne. To je mi otázka 😃
Co asi. Jsme lidi a je lidsky si něco přát ne?
Jasný, ze záleží primárně na zdraví mimča, ale to je takové tabu, chtít víc holku (nebo kluka)? Nebo se to jen nesmí psát verejne 😃
Jako asi tak: teď už to stejně neovlivnis. 😀 Takže než platit 16tis za testy, pockala bych si těch pár týdnů než to bude vidět jasně. 😀
Také jsem si pri druhem diteti moc prala holcicku a myslim, ze je to prirozene. Ve 13 tydnu mi rekli, ze to vypada spise na holcicku, dle moji gynekolozky to take bylo na holcicku v 17 tydnu a ve 20 na velkem ultrazvuku mi ji potvrdili.
@michaela_2 přesně moje slova. Myslím ze každý má nejake přání.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@theronnie tripple testy dělají v 16tt na doplnění prvního screeningu u Tvé gynekoložky