Zhruba 5. týden a najednou špinění😞. Co mám dělat?

flowerstone
8. čer 2020

Ahoj holky, před týdnem jsem byla na gynde s tím ze mi doktor řekl ze jsem těhotná ale teprve na začátku tak 4 týden. Tak teď bych měla být tak v 5 tydnu a na kontrolu jdu až za týden. ještě před ms jsem zaspinila hnědě a od te doby jsem měla občas bolesti jak před ms. Všechny moje kamarádky rikaly ze je to Ok ze se mi proste mění to telo atd. Jenže včera mě zas pobolevalo břicho. Vždy chvíli klid pak bolelo.. a když jsem šla na záchod zaznamenala jsem to hnědé/růžové spineni jak na začátku :( jenže to bylo fakt malo a dnes rano jsem se probudila zas s takovým pobolivanim které trvalo tak 10 min. A zas jsem spinila hnědé/růžové o trochu víc. Ale jako krev červená to není. Měla jste to tak taky některá? A vše bylo Ok? Zítra mám zrovna slavit své narozeniny a představa ze jdu dnes za doktorem a on mi řekne ze o to prichazim je hrozna ..:( zároveň jsem to chtěla říct svým rodičům.. tak teď nevim co mám dělat..

michaela2609
8. čer 2020

@flowerstone ano měla úplně stejně, spinila jsem asi týden, nasadil mi ascorutin a dobrý.... Dívej břicho tě bude bolet celé těhotenství, takže úplně v klidu... Jenom že začátku je to více intenzivní a pocit stálého "mokra " budeš mít také.... Doktor mi řekl, že pokud se stát něco má, tak se to stane a nic s tím nenadelam. Příroda si sama rozhodne... Takže buď vklidu,to by jsi se se musela takhle nervovat celých 9 měsíců .

flowerstone
autor
8. čer 2020

@michaela2609 ten pocit jsem měla často.. vzdy jsem myslela ze jsem to dostala ale byl to bílý výtok. No teď jsem se fakt lekla.. kamarádka mi radí zajet na pohotovost .. můj doktor ordinuje až od tří.

janina333a
8. čer 2020

Já také špinila až do 12 týdne. Někdy víc, někdy míň a v pořádku. Doktor sám nevěděl odkud to je. Dostala jsem Cyclo3Fort. Držím palce ať je všechno v pořádku. 🙂

zuzita15
8. čer 2020

@flowerstone hele je to bud a nebo, bohuzel... Pri jednom tehu jsem zacala spinit v 7tt, ruzovy vytok a byl z toho zamlkly potrat. V dalsim tehu jsem zacala spinit asi 8tt nebo 9tt, myslela jsem, ze je to zas v haji, dostala jsem Utrogestan a je z toho uz skoro dvouleta holcicka.... Drzim palce 👍🏻

flowerstone
autor
8. čer 2020

bohužel jsem našla na papíře už větší tmavou skvrnu.. obavám se, Ze to nevyšlo.. psala jsem gynekologovi mám přijít odpoledne ze mi udela sono a da něco proti krvácení.. ale myslím ze už ani nebude potřeba ... už jsem si poplakala🥺

michaela2609
8. čer 2020

@flowerstone držím palce, pak dej vědět, jak jsi dopadla.. 🍀

barmil
8. čer 2020

@flowerstone ja jsem takhle spinila do konce prvniho trimestru, ted jsem 37tt. Po sexu, po delsim stani, sezeni. Vubec to nebylo z delohy, ale nekde proste tim prekrvenim praskla cevka. Kdyz jsem si vzala Ascorutin, tak to prestalo. Neni na predpis a je to jen vit c, nic tim nezkazis. Bud to prejde a budes v klidu, nebo ne a budes vedet, ze se nezadarilo. Potrat to nezastavi.

krupka3
8. čer 2020

V prvnim trimestru se bud zarodek udrzi nebo ne, a je dobre to tak vnimat a nestresovat se zbytecne mnoho. Na gyn se proto chodi az kolem 7-8tt, do te doby byva uz mnohem casteji "rozhodnuto". Samozrejme ti moc preji, aby vse vyslo. Klidne zkousej i testy, jestli stale sili.

klokanka31
8. čer 2020

@flowerstone Určitě si k doktorovi zajdi, hodně holek prý špiní v těhotenství a nic to není, ale u mého prvního těhotenství to znamenalo mimoděložní 😢 ale to bylo špinění hodně silné, tmavohnědé. U druhého jsem začla krvácet úplně, to byl potrat, a u třetího z kterého mám holčičku, tak žádný krvácení ani špinění nebylo.

flowerstone
autor
8. čer 2020

Je to hrozny psat v slzách..už když jsem šla na gyndu jsem měla pěkný dálnice doktor už mi z poloviny gratuloval..ale Už se mi to zda jako normální krev.ach Jo... je mi hrozne... teď nevim mám cekat do těch tři na svého gynekologa nebo někam jet ? :(

klokanka31
8. čer 2020

@flowerstone Asi bych počkala na svého doktora... To je tvoje první těhu?

janina333a
8. čer 2020

@flowerstone Ještě bych to uplně zle neviděla a počkala na svého doktora. Na pohotovosti stejně nic jiného neudělají. Já takhle dokonce poprvé krvácela jako bych dostala MS někdy okolo 8 týdne a k doktorovi jela s tím, že to nevyšlo, udělal mi sono a miminko bylo naprosto v pořádku a už bylo i srdíčko 😇 Za chvíli bude dceři rok. 🙂 Pak jsem tedy špinila do konce 12 týdne a najednou to ze dne na den ustalo. 🙂 Moc držím palce. 😇

kmarie81
8. čer 2020

@flowerstone šetři se, jed ke svému doktorovi a určitě si nech vzít krev na přesný hodnoty hcg a doktor ti asi dá něco na udržení (třeba utrogestan) nebo vitamíny (ascorutin) a za dva tři dny si tam zajet ješte na kontrolní hcg, at víš že správně stoupá. Mě poznali mimoděložní právě jen díky hcg (ve vaječníku - skoro nic nebylo vidět) tak ted sem dost opatrná, at se nic nezanedbá.... Ale neboj se dopředu, určitě to dobře dopadne.

kuttu
8. čer 2020

Taky si myslim,ze nemusi byt nic ztraceno...spis by me zajimalo, co videl dotor na sonu ve 4.tydnu, to neni videt vubec nic,max vysoka sliznice

flowerstone
autor
8. čer 2020

@kuttu bohužel krvacim už normálně a bolí mě břicho uplne jak před ms. No byl tam tehotensky Vacek taková černá mala skrvna. A něco říkal ze jde vidět ze mám dělohu už posunutou což je dobre. Jinak nevím. Říkal ze jinak nic vidět není ale ze to se ukáže casem. Ze jsem přišla brzo. Mělo by se v tom váčku pak normálně vyvinout

kuttu
8. čer 2020

@flowerstone Pokud přišla MS,tak jsi mela biochemické těhotenství,stává se to velmi casto,vetsinou se to projeví spozdenou MS o par dni...neves hlavu...fakt se to stává hodně...normálně se začnete zase snazit dál,mas pohnojino...ono to pujde...

daasqua
8. čer 2020

Držím palce, aby se mrňousek udržel 🙂 Bohužel je velmi časté, že tak do 7tt to samo odejde, protože se něco nepovede. Na začátku je to velmi rizikové a může se toho nepovést spousta. Nikde se o tom moc nemluví (nebo spíš pomalu začíná), ale třeba tak 50% vyjde, 50% ne. Taky mi tak první těhu skončilo a byla jsem z toho špatná, naštěstí se to samo hezky vyčistilo a další měsíc už jsem byla zase těhotná 🙂 Nyní jsem taky v 6tt a dokud neuvidím za dva týdny srdíčko, radši si to nechci připouštět. Na druhou stranu kamarádka první 3 měsíce měla normálně měsíčky a byla přitom těhotná, ani to nevěděla 🙂

flowerstone
autor
8. čer 2020

@kuttu asi mě úplně chápete. My se “snažili” rok .. a byl to pro mě ten nejhezčí dárek 😭 nic víc jsem si neprala.. kolem sebe mám tehulky co mají zdravi špatný a přesto všechno Ok a jak naschvál musím o to přijít já. Vždy jsem to všem tak moc přála.. Ach Jo.. představa ze teď zas budu cekat kdy přijde další šance.. je strašná..
@daasqua vůbec netusim kdy je možné se o mimco znovu snažit.. teď na to budu jen myslet takže to nepůjde už vůbec 🥺 omlouvám se za to jak jsem teď negativní. Hrozne mě to mrzí.
Je krasne ze se vám to ostastnim povedlo.. naděje snad u ne taky bude ... držím vám palce✨✨🌹

carolinca88
8. čer 2020

@flowerstone já sem teda 6tt měla na ultrazvuki srdíčko a druhý den hrozně krvácení, odešel ze mě kus černého čehosi, takže na pohotovosti jsem sestřičce brečela, že je vše ztraceno a na ultrazvuki byl nakonec hematom a plod se srdíčkem, druhý den krvácení ustalo..

flowerstone
autor
8. čer 2020

@carolinca88 tak jsem po kontrole. Prvně tam nic neviděl a pak “něco našel” říkal ale ze Jo stále malinký má to tak 6milimetru a ze se budem snažit o to bojovat... dal mi nějaký prášky který jsem už před tím četla ze se dávají na udržení “plodu” a ještě něco.. teď to nemám u sebe tak nevím. Na kontrolu mám přijít ve středu. Rikala jsem ze uz jsem s tím smírena a on ze je to proste 50 na 50 což chapu... jen se teď spis bojim aby mi ty prášky nějak neublizili pokud se mi normálně rozbehla ms...

vopice1
8. čer 2020

@flowerstone já v 8tt taky krvácela, obrečela jsem to a šla k doktorovi ten mě už pomalu posílal na vyčištění a pak udělal utz a tam už 2 srdíčka 😊 dostala jsem utrogestan a teď jsem 29tt. Držím pěsti ať je i u tebe všechno v pořádku 💕

flowerstone
autor
8. čer 2020

@vopice1 to se krasne čte 🙂 už sem nohama na zemi. Vám držím palce ať pokracujete dal v krásném tehotenstvi 🌹 a jste zdraví.. rikala jste dvě srdicka? No krása 🙂

vopice1
8. čer 2020

@flowerstone ano dvojčátka 🙂 už při první kontrole byli vidět bez srdíček, takže doktor skeptik říkal že vydrží buď 1 nebo nic.. Pak jsem měla strašnou chřipku, horečky, sedlo mi to do dutin takže atb a moooc paralenů. Do toho to krvácení, takže jsem myslela že z toho nic nebude.. No a teď tam ti dva v břiše kopou jak o život 😂 tak se držte ☺️

kuttu
8. čer 2020

@flowerstone Ja o miminko prisla 3 x😔 a ted mam doma uz skoro dvouletacku❤❤....Vim jak ti je...bude lip...ono se o tom nemluvi,ale kazde 3.tí tehotenstvi tak konci...spousta z nás si tim prošla...hlavně a predevsim....psychika je mocná čarodějka...ve chvili kdy jsem se na tehotenstvi vykaslala,tak jsem najednou byla těhotná a vse dopadlo na 1 *

klokanka31
8. čer 2020

@flowerstone Po samovolnému potratu se můžeš snažit hned, říká se že to je pohnojený a povede se to hned. U mě to tak taky bylo,měsíc a půl po potratu se to povedlo dobře. A to jsem po mimoděložním zůstala jen s jedním vejcovodem. A ještě jsem byla bez menstruace takže by se řeklo že šance mizivá...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru