Závratě v těhotenství. Běžné nebo řešit s Dr.?

6. čer 2024

Ahoj maminky,

jsem úplně na začátku těhotenství, cca 6 týden. Bohužel, jak první těhotenství bylo procházka růžovou zahradou, druhé mi dává zabrat hned takhle ze startu. Už dva dny se mi neustále točí hlava, jsem jak na kolotoči. Je to hodně nepříjemné, mám pocit, jakoby moje hlava ani nebyla moje. Čekám, kdy fakt omdlím.

Moje otázka je, jestli je to vlastně běžné a k těhotenství takový stav patří, nebo to mám řešit se svým praktikem? Máte podobnou zkušenost?

lujhu
6. čer 2024

Ano, měla jsem to nonstop ráno odpoledne večer, furt jsem musela ležet studený obklad na čelo a nohy na hoře, měla jsem nizký tlak trvalo to asi do 5 měsíce

palja
6. čer 2024

Já jsem to měla v prvním těhotenství, měla jsem závratě a kolapsové stavy, omdlévala jsem i vleže. Byla jsem doma na neschopence bez vycházek a 3x denně jsem si měřila tlak.

autor
6. čer 2024

@lujhu uf.. to mi ani neříkej. Nemohu si dovolit být takto mimo provoz, můj dvouletý syn mi nedá prostor na odpočinek. 😀

lujhu
6. čer 2024

No já naštěstí už měla o něco staršího syna 4 roky, takže nepotřeboval moc pozorností, ale neříkám taky to byla přežívačka, chvilku rychle něco udělat a šup rychle zpátky do postele 😄 syn už si na to pak nějak zvykl že už pak semnou ležel taky 😁

adelisss
6. čer 2024

Závratě jsem měla v obou těhotenstvích. Měla je i moje mamka. Pamatuju, jak jsem se ji snažila jako děcko sbírat ze země, když sebou švihla na zem, když čekala mou sestru (chodila jsem do školky).
Mně pomáhalo dostatečně pít a dát si třeba něco malého na zub (kvůli hladině cukru v krvi - třeba müsli tyčinku). Jinak mám spíš nižší tlak, tak jsem se ráno nevyhýbala ani slabší kávě - zlepšuje mi točení hlavy.

zuzkasim
6. čer 2024

Ano, měla jsem to též. K tomu malé dítě, kluci jsou od sebe 2 roky, bylo to náročné.

autor
6. čer 2024

@zuzkasim a jak dlouho tento stav trval? ☹

zuzkasim
6. čer 2024

U mě proměnlivě, ze začátku dost, pak bylo pár naprosto příšerných dnů v druhém trimestru, to jsem pomalu nemohla ani z postele, pak to přešlo. Ale celkově jsem těch různých "neduhů" měla dost, vše však bylo v normě. Byla jsem ráda, až mé tělo zase patřilo jen mě🙂 A také jsem to měla až u druhého těhotenství, to první bylo v pohodě, zjistila jsem ho až na konci prvního trimestru, chodila do práce až do úplného konce...

jana_zofie
6. čer 2024

Mne na to pomohlo zelezo teda. Ale nemusi to byt jen tim (jem to tu jeste nezaznelo)

0805nikol
26. čer 2024

Zaživam teď to samé jsem skoro 8. Týden, pracuji ve skolce takze uplne masakr😂 deti davaji zabrat modlim se ze to v druhem trimestru skonci

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru