Zánět sťítné žlázy - Euthyrox 50. Jaké vitamíny můžu a jakou máte zkušenost

piedra
15. čer 2019

Ahojda, ještě před itěhotněním mi diagnsotikovali zánět štítky a nasadili Euthyrox, jenže krátce poté jsem otěhotněla. K doktorce jsem se ještě nedostala a v lékárně mi poradili poskládat si vitamíny z jednotlivých vitamínů. Takže beru kyselinu listovou, b-komplex, magnésium a probiofloru.
Co vy na to a jaké máte zkušenosti?

journals
15. čer 2019

Okamzite k doktorce! Vitaminy jsou fajn, ale krevni rozbor je nutny. Neordinuj si nic sama, mazej k doktorovi!

ha_ja
15. čer 2019

Běžte hned na endo. U obou svých těhotenství jsem tam byla dřív než na gynekologii. Hodnoty se vlivem těhotenství rychle mění, tak vám zvýší dávku euthyroxu a budete chodit na kontroly častěji. Nebrala bych žádné vitamíny bez konzultace s lékařem. Jinak jsem užívala femibion bez jódu. V pondělí si zavolejte a řekněte, že jste těhotná, musí vás vzít co nejdříve.

tulikiss
15. čer 2019

vazne okamzite k doktorce, musi ti vzit krev a pripadne upravit davkovani, neni to zadna legrace muze dojit k potratu nebo k poskozeni plodu. Jinak k vitaminum, to je tezke moc jich neni ja treba beru Spectrum energie, ale ten se nesmi v tehotenstvi, takze asi nejlip zobat jednotlive vitaminy, ono totiz ve vetsine multi vitaminu je i iod a ten ty tam nechces.

jituli79
Autor odpověď smazal
Zobraz
sister05
15. čer 2019

Endokrinologie nutná, v těhotenství nás hlídají. Já se z 50 Dosta!a na 125mg Euthyroxu.n Hormony děsně letí. Takže v pondělí hned volej a hlavně jez ten euthyrox. Jinak já přikoupila Yarilo Einstein plus a cajk. 👍

journals
15. čer 2019

@ha_ja vidis a ja treba mela brat naopak Femibion s jodem. A o tom to prave je.
Jak tu zaznelo - ja volala na endo hned jak jsem objevila pozitivni test, jeste davno pred potvrzeni na gynekologii. Fakt to neni sranda. Doufam, ze zakladatelka tematu mela budouci tehotenstvi konzultovane a povolene lekarem.

lexikorka
15. čer 2019

Já bych to tak nehrotila. Samozřejmě, jít co nejdřív na endokrinologii, případně na krev na gynekologii a oznamit problémy se stitnou zlazou. Mám po operaci a během těhotenství jsem měla stejnou dávku Euthyroxu 50, po porodu mi začaly lítat hormony a skončila jsem na 100.
Během těhotenství jsem brala jen Femibion a dostatek ovoce, zeleniny. Vše proběhlo v pořádku.

piedra
autor
15. čer 2019

Já hned jak to zjistila psala své doktorce a ta mi ihned napsala jak mám brát euthyrox. Jdu tam příští týden. Dříve neměla kam mě dát. Informovala jsem jí dříve než manžela. Takže v klidu holky. 😉 Ale štvou mě ty vitamíny. Snažím se je přijímat stravou, ale stejne....

piedra
autor
16. čer 2019

@journals a tím jak píšeš, že vitamíny jsou fajn, myslíš, že je tahle kombinace neškodná. Vyčlenila jsem raději B-komplex. Ta probiotika by neměla být nijak závadná ne?

journals
16. čer 2019

@piedra nemela. Vitaminy by nemely byt skodlive, ale kdyby obsahovaly jod, tak se urcite porad s doktorkou. Ja cele tehotenstvi jedla Femibion s jodem, kdybych prestala, dr.by mi navysila davky leku. A nekdo tu naopak pise ze jod vubec nesmel. Takze s tim radsi opatrne.
Ale uprimne - ten tyden se to bez vitaminu fakt nezblazni, takze radsi vydrz na konzultaci. Listovku ale urcite ber dal

mmblack
17. čer 2019

Mně třeba doktorka doporučila čistě jen dobírat jód a Euthyrox mi za celé těhotenství nezvýšila (teď jsem 33. týden a už mě chce vidět až po porodu a prý mi pak léky možná i sníží, když nebyly potřeba za těhotenství zvýšit). Je to individuální dle krve a obávám se, že co se týká toho jódu, tak co lékař, to názor...

piedra
autor
18. čer 2019

@mmblack já měla ten zánět štítné žlázy diagnostikovaný před otěhotnením. Měla jsem mít euthyrox na 3 měsíce. Doufám, že ho nebudu muset hrát i v době po porodu. Ty raní léky mi strašně narušily vstávání a spánek. Jsem zvyklá hned po probuzení začít dlabat, jinak je mi zle. Teď v těhotenství je to 100x horší.

tulikiss
18. čer 2019

@piedra v tehotenstvi mi doporucily ho nejist rano, staci ho jist 2 hodiny po jidle a pak pul hodky nejist

mmblack
18. čer 2019

@piedra já to teď zas občas řeším tak, že když se v noci vzbudím na záchod, tak si rovnou dám i Euthyrox a ráno už mám pokoj :D

piedra
autor
19. čer 2019

@mmblack taky to tak dělám.

serafinovicova
19. čer 2019

Ahoj, já si zašla na gynekologii potvrdit mrňouska (cca 7tt) a hned z čekárny volala na endokrinologii a domluvila si kontrolu. Doktor mi udělal krevní testy a drobně upravil dávkování léků. Rovněž jsem musela změnit těhu vitamíny - jeden den beru s jodem (Vieste FoliConcept) a druhý den s jodem (Femibion), ale na tom se musíš domluvit se svým endokrinologem. A jak píšou holky výše (taky to tak dělám - ve tři ráno jdu na wc, tak si rovnou lupnu prášek a jdu spát a ráno už můžu vesele snídat 🙂)

popelucha
19. čer 2019

Sama beru Letorx 50, v těhu jsem do porodu měla 75, aby měl i prcek. Návštěva na endokrinologii má být do 10. tt a Dr. mi řekla, že vitamíny zásadně s jódem, který prcek fakt potřebuje na vývoj mozku a to až do zavedení příkrmů. Takže jsem po zjištění srdeční akce prcka šla na endo a přednostně.

piedra
autor
19. čer 2019

Včera jsem byla na gyndě. První UTZ. Srdíčko bije a všechno je OK. Vyšetřoval mě jiný gynekolog než ten můj ( můj má dovolenou). Když jsem se ptala na léky. Řekl, že Euthyrox můžu.( to jsem věděla už od imunoložky). Ptala jsem hlavně na ostatní léky a nic nenamítal. Řekl, že byl fajn nějaký komplexní mulťák pro těhotné. Říkám: Fajn, to chci přes vědět, ale co s tím jódem? Vůbec netušil a raději to zahrál do autu. Jsem trochu napruzená. I na otázky ohledně např. Kocour mi skáče po břiše a rád si tam rajtuje a ustele. Je to ještě Ok a od kdy si mám začít dávat větší pozor? Odpověď: že teď je to dobrý. Nebo ohledně jídla a bolesti zad taky nic moc . Alespoň, že tu žádanku na neurologii kvůli bolestem v kostrči jsem dostala. Jinak to má pan doktor dost na párku. 😂😂 Můžu všechno a dělat si co chci taky můžu.
No na léky si počkám k imunoložce na pátek.
Asi jsem moc náročná. 🙈

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru