Ahoj,
Chci se jen zeptat, zda je normální zánět močoveho mechyre/močových cest na začátku těhotenství?
Všude jsem se dočetla že ano, ale je to fakt nesnesitelný pocit, musím když dobře každých 5 minut na WC.
Trpěla jsem na to přes 4-5 lety a vrátilo se to až teď.
Chytlo mě to včera večer před půlnocí a situace se zhoršuje, ne o moc ale lepší to fakt není.
Vím že na pohotovost bych asi nedošla, hlavně tam jsou doktoři, kteří ani neví co dělají.
Jsem těhotná teprve 8 týdnů a mám strach aby se maličkému nic nestalo.
Krev se tam objeví a je to fakt nekonečný pocit.
Myslíte že to počká do pondělí k mé gynekolozce a nebo bych si měla zajít přes den na pohotovost.
Vím že všude píší že je to normální, ale opravdu bych se nejradši zřítila k zemi jaka je to bolest.
Předem děkuji moc za odpověď.
Měla jsem při druhém těhotenství, stav podobný jako popisuješ, začlo mi to také o víkendu a vyrazila jsem do nemocnice, kde mě vyšetřili na urologickém oddělení. Říkali, že pro těhotenství je lepší co nejdříve nasadit šetrnější atb než ponechat bujet zánět v těle.
Také jsem měla zánět močových cest v 8tt. Po nasazení antibiotik se mi hrozně ulevilo. Pila jsem k tomu Blokurimu.
zkus se poradit s lékařem, zda by jsi mohla brát jako doplněk stravy brusinky
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
S rozvinutým zánětem riskuješ i poškození ledvin, tak když už tam máš krev, je to rozhodně na antibiotika. Nezahrávala bych si. Můžeš zkusit ještě prolévat se pořádně vodou nebo urologickým čajem (aspoň 3 až 5 litrů), jestli se to aspoň trošku "propláchne" a nasadit Urinal akut (přírodních brusinek bys musela spořádat opravdu moc, než by se dostavil výsledek).