Ahoj holky.Mám za sebou dva potraty a nyní jsem těhotná.Bohužel týden těhotenství neodpovídá termínu ms a veškeré těhotenské příznaky odezněly.( Jako u dvou předchozích těhotenství) .Už od pozitivního testu zavádím Utrogestan.Může Utrogestan oddálit případný potrat? Na kontrolu jdu ve čtvrtek a mám stažené půlky.
Ne, Utrogestan je v podstatě progesteron, který později vylučuje i placenta, může lehce pomoct, e když je něco špatně, příroda to stejně vyřeší po svém. I mně doktor rikal, že je to hold buď a nebo v prvním trimestru, že to může pomoci,ale rozhodně neudrží těhotenství když je embryo slabé nebo nějak "nezdravé"... Já ho brala jen kvůli hematomu naštěstí.... Pro klid jdi lékaři. Odeznění příznaků neznamená nutně nic špatného 🙂🙂🙂❤️❤️❤️ držím palce!
@moxha tezko rici. Pokud je vadne vajicko, progesteron to nezastavi. Progesteron akorat pomaha udrzet zdrave vajicko. A to je taky podle uhlu pohledu ruznych dr., nekteri tvrdi, ze kdyz je vajicko ok, progesteron nepotrebuje a je jen psychickou berlickou pro tehulky, jiny zase tvrdi, ze pokud je vajicko ok, ale matka ma nizkou hladinu potrebneho hormonu, umely progesteron pomuze mimi urdzet. Zavadis, nebo polykas? Ja brala gynprodil, to je to same, a tehu prozatim ok. A Ty krvacis, nebo spinis?
Taky bych pro klid duše zašla na pohotovost...sama jsem to udělala v 6tt, kdy jsem měla pocit, že odezněly příznaky. Jinak souhlas s ostatními, myslím, že utrogestan není vyloženě placebo, ale pomůže jen tam, kde je na vině potrácení hormonální nerovnováha, což je menšina případů...
Tak potvrzen zamlklý potrat
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@moxha doporučovala bych pro klid duše návštěvu pohotovosti, jinak mám za sebou dvě ZT, u toho prvního jsem začala spinit, a u druhého ted aktulně uplně bez příznaku ZT, utrogestan jsem brala, podle mě brání do určité míry počátku krvácení.. začne se krvácet jak se začně deformovat gestační váček..