Ahoj holky, posledni MS jsem mela 5.3. a na kontrole nebylo videt srdicko (byla jsem v utery). Se srdickem jsem uz pocitala, ale doktor rikal, ze je na to jeste cas, ze je to malinke, takze mam prijit za dva tydny. Mam strach, je mi porad spatne a jsem desne unavena. Ovulaci nevim, kdy mam, ale u dcerky byla myslim pozdeji a i srdicko bylo videt az pozdeji. Ale rikam si, jestli me chtel jen uklidnit nebo opravdu pocital s tim, ze srdicko bude pozdeji. Muzu mit tehu priznaky, kdyz by to bylo ZT?
@tez83 mrzi me, ze vam to nedopadlo :( ja se toho desne bojim, ale tak dokud mam priznaky, budu doufat 🙂
Pokud doktor říká, že je ještě čas, tak mu věřte. Při podezření na ZT mě doktorka hned hnala jinam na potvrzení, protože to může vést k dalším problémům. Při posledním těhu jsem byla několikrát na vyšetření, než se objevilo srdíčko.
No tak ja měla příznaky, i když to bylo zamlkle. Proto je to zákeřny. Ja blila ještě v den revize při zt
@90bobisek90 žádný stres,všechno bude dobre,nebojte!👍
@lachtanice86 aha, tak to me mrzi :( doufam, ze me se to nebude tykat, no...
Budou to dlouhe dva tydny, ach jo
@lachtanice86 aj já
@90bobisek90 Neboj určitě to dobře dopadne. Pokud by se mu to nějak nelíbilo určitě by to řekl. Mne doktor tenkrát v 6 týdnu řekl, že se mu to tam zda nějak divný a ze jeste počkáme. Objednal si mne za 3 týdny. A tam mi oznámil, že jde o ZT.
@90bobisek90 take jsem měla příznaky a bylo to ZT. Ať vám to dobře dopadne 🙂
@90bobisek90 5.3.??Posledni MS??A kdy jsi to měla ted dostat?Já měla zamlklé 2 x,priznaky jsem žádné neměla,tak jsem to ani netušila...
Já tedy ZT nezažila, ale od ostatních, co si tím prošly jsem slyšela prostě hrozně různé zkušenosti skrz ty příznaky (někomu opravdu příznaky vymizí, někomu je stále stejně špatně i v den revize). A tak bych prostě těm příznakům nepřikládala příliš váhu - nedá se z toho usuzovat, jestli je vše špatně nebo ne. Také jsem šílela, když mi ze dne na den cca v 7 týdnu vymizely veškeré příznaky skoro na 5 dnů (čekám první, tak to byla najednou prostě jízda plná nejistoty) a do kontroly bylo daleko. Ale vše bylo nakonec v pořádku, jen jsem se teda šíleně stresovala a představovala si to nejhorší. Když jsem pak na UTZ prvně viděla tlouct srdíčko, řekla jsem si, že jsem vážně úplně pitomá, když to malé takhle stresuji, místo toho, abych se snažila být co nejvíc v pohodě pro to malé. Zařekla jsem se, že už prostě nebudu číst všelijaké příběhy o ZT a revizích apod., místo toho se radši hodím co nejvíc do klidu a prostě tomu malému začnu věřit. Vím,že se to lehko říká (a opravdu nemám za sebou žádnou zlou zkušenost), ale myslím, že je to to nejlepší, co se stejně dá udělat. Co se má stát se prostě stejně stane, ale užírat se dopředu něčím, co možná ani nikdy nepříjde, mi už teď prostě nedává smysl. Držím moc palce, aby miminko bylo v pořádku a všem přeji jen samé dobré zprávy!🍀🙏
@kuttu ano ano 5.3. posledni MS a dostat jsem to mela cca 5.4., obcas se mi MS posune o nejaky ten den.
@searata ja se takhle bohuzel uzirala i u dcerky, az do porodu... Samozrejme vim, ze pokud to nedopadne, tak to nijak neovlivnim, ale porad doufam... A kontrola az za dlouhe dva tydny, to je proste silene, takhle cekat a nevedet..
@90bobisek90 Takze jestli to dobre chapu,máš spozdeni uz 4 týdny??Ja po 2 tydnech spozdeni uz mela videt srdíčko u plodu,byla jsem 6 + 1...tak nevim,mozna jsi mela posunutou ovulaci???Ale prijde mi to dlouho po vynechani,ze to nebylo vidět....nevim,nejsem vestec,drzim palce,at vse dobře dopadne
Moje doktorka zve nejdříve 4 týdny od spoždění, že dřív to nemá cenu a taky jsem tam pak byla ještě 2x, než se ukázalo srdíčko. Kdyby bylo něco špatně, doktor by ti něco určitě řekl. Zbytečně se nestresuj, stát se to může kdykoliv a stresovat se celých 9 měsíců?
@90bobisek90 Samozřejmě ty pocity chápu, kdo z nás nikdy neměl v tomto období obavy a strach, ať hodí kamenem 😉 Já si zase říkám, že kontroly co 2 týdny jsou úžasné a moci vidět pokaždé miminko na UTZ, no to je pro mě luxus. Co by za to naše mámy daly... Ale asi jsem v tomhle trochu magor, já jsem za hodně věcí celkově vděčná a jsem strašně ráda za dobu, ve které žiju (tolik možností, dobrá lékařská péče a spoustu dalšího), že si prostě říkám, že když sama sebe nebudu užírat strachy, mohlo by vše být bezva. Nastavila jsem si to tak sama v sobě a chci být pro to miminko co nejvíc pohodovou mámou od začátku. Samozřejmě je ale dost možné, že mě tohle ,,hrdinství" opustí hned v prvních dnech šestinedělí, až zažiji ten neskutečný zápřah a jako prvorodička budu asi úplně vykulená. Ale možná právě proto se nechci stresovat teď. Snad se ti taky podaří se hodit co nejvíc do klidu a věřit svému miminku, že to všechno zvládne. Já prostě věřím v to, že se to pak v dobrém vrátí i od toho miminka 🙂
5.3 menstruace mi přijde teda hodně divné. Já měla menstruaci 11.3 a jsem teď v 9tt ale já jsem otěhotněla o týden dřív. Tímpádem ty by jsi měla být také v 9 tt. Držím palce aby bylo všechno ok. Ale i já si tím prošla a po půl roce se znova povedlo. Přeji hodně sil. ❤️
@marta_kovar Taky mi to právě přijde divné,ze uz je to dlouho a neni nic moc vidět
@kuttu Třeba ještě tomu dává lékař šanci. Spíš měl vzít krev. Mně taky řekla že má podezření na ZT ale že vezme 2 dny po sobě krev a uvidíme jestli HCG klesá a pak bylo už jasno. 😏 Doufám za slečnu/paní, že nakonec bude všechno ok. Ale vím, že když mi minule řekla, že to nevypadá jak by mělo tak i tak jsem byla přesvědčená o tom, že už je to vyřešené a taky bylo.
Furt mě to samozřejmě trápí ale v tomhle těhotenství mám úplně jiné pocity a věřím tomu a říkám si, že bohužel tenkrát ta špatná zkušenost padla na mě.
Mně to přijde jako takové zbytečné trápení tady slečny/paní co tady ten příspěvek psala. ☹️
@marta_kovar Já přišla o miminko 3 x a na po 4.té to vyšlo 👍❤....vše je tak,jak má být 😊
Dekuju vsem, porad doufam, ze to vyjde, ale taky pocitam s tou druhou variantou :( kdyby mi alespon nebylo porad tak spatne... A kdyby mi doktor vzal krev, ach jo. Zkusim aspon zavolat, jestli by me nevzali driv, protoze tohle je hrozne ubijejici :(
@90bobisek90 ono celé těhotenství pořád jen čekáš a strachujes se,jenže co se má stát se stane...nemysli na to...pokud je vše v tak jak má být,dopadne to dobře...takhle na začátku je to buď a nebo...me u tech předešlých nevydarenych těhotenstvích vubec nic nebylo a az pri tom vydařeném mi bylo zle a bylo to dobré ❤😊
Holky, chtela bych vam jen napsat, ze v nasem pripade všechno dobre dopadlo a srdicko bije ❤️ jen byla ovulace nejspis pozdeji. Kez by to tak bylo u všech..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@90bobisek90 byla jsem na revizi v březnu pro zamlkle těhotenství.Kdyz se to lékaři přestávalo líbit,ale i tak nám dával šanci,věděla jsem,že je něco špatně právě proto,že mi vymizeli příznaky,takže buď ráda,urcite to bude všechno ok.😉👍