Zamlklé těhotenství nebo pozdější týden těhotenství?

akinom891
4. únor 2023

Ahoj holky 🙂,
Moc vás prosím o radu.
Dle poslední MS bych měla být 8+0. Od 17.1. mám potvrzené těhotenství HCG 3866, na ultrazvuku ještě nic nebylo. Za týden 24.1. kontrola znova HCG 15600, na ultrazvuku vidět gestační váček 14 mm a velikost plodu cca 2.5 mm. Za týden 31.1. opět kontrola HCG už jen 29500, na ultrazvuku gestační váček 16 mm a velikost plodu 3.5 mm. Dle lékaře diagnóz Zamlkle těhotenství. Totální šok a zklamání!!! Nicméně na 2.2. objednal další kontrolu HCG 33666, ultrazvuk gestační váček 16 mm velikost plodu 3 mm. Potvrzeno bez diskuze zamlkle těhotenství a revize!!!
Jen jsem ještě chtěla říct, že 21.12. jsem byla na diagnostické hysteroskopii, a první sex jsme měli až 25.12. Tak si říkám, jestli jenom nemůže být těhotenství mladší a miminko se vyvíjet pomaleji? V pondělí mám jít na revizi a mám z toho docela strach. Moc děkuji za vaše názory

martinka_33
4. únor 2023

Neber mè vážně, nerozumím tomu, jen uvažuji.
1. doktor snad pozná, že se těhotenství nevyvíjí 🤔
2. jaké jsou výhody revize? Rychlejší regenerace a možnost se dřív snažit znovu otěhotnět? A jaká jsou rizika nechat to přírodě? Já jen, jestli to není na zvážení... z čistě neodborného hlediska.

europa00
4. únor 2023

@akinom891 Ahoj tabulkové to rozhodne není … což někdy se stane zázrak, naděje je vždy ale velmi malá. Kyretaz můžeš odmítnout pokud si nejsi jistá i KdBy byla ovulace později už by bylo srdíčko. Nicméně můžete pi kat ještě týden nebo 14 dni, a zkusit případně přerušení léky šle pozor riziko ze neodejde vše a kyretaz té nemine. Uˇnech se zkontrolovat v pondělí třeba už to bude jasné už by viděli třeba buď srdce nebo zborcene části plodu. A to ti neřekli ze po diagnostice mas nechat proběhnout jeden cyklus ? A be se snažit o mimi ? Drz se a pokud pochsbujrs nenas zánět delohs zimníce atd klidně to můžeš o týden posunout až si budou 1000% jisti hlavně ty oni už to uzavřeli . Držím palce ať se co nejdříve povede.

jjasmina
4. únor 2023

@akinom891 aai bych chtěla znát názor i jiného dr, nevím jakmoc dobrého doktora máš a věříš mu. Já bych to posunula, třeba se to vypudi samo aj. Ale nějak nechápu velikost plodu??? Na ultrazvuku nemáš srdeční akci, tudíž žádný plod??

akinom891
autor
4. únor 2023

@jjasmina na ultrazvuku je jenom gestační váček ale bez srdeční akce. Ja už s tím byla celkem smířená, ale nahlodal mě doktor včera v nemocnici, který tvrdil že se mu to nějak nezdá

jjasmina
4. únor 2023

@akinom891 hele já bych klidně počkala, ale he fakt, že srdeční akce už by bejt měla no

akinom891
autor
4. únor 2023

@martinka_33 no já nepopírám že to doktor nepozná, já jenom přemýšlím jestli třeba k oplodnění nemohlo dojít později 🙂 vzhledem k tomu že ještě děti nemám a nikdy se mi v těhotenství nepodařilo dojít až '' tak daleko" tak možná jen spekuluji 🙂

akinom891
autor
4. únor 2023

Aneb jak se říká tonoucí se stébla chytá

martinka_33
4. únor 2023

@akinom891 to se bojím, že když to potvrdil doktor jako zamlklé, tak to tak bude 😥

kkacca
4. únor 2023

Před revizi udělají opět UTZ, pokud se embryo zmenšilo a není srdecni akce, není o čem..

lencaa11
4. únor 2023

@akinom891 před revizi udělají kontrolní utrazvuk a podle toho lékař rozhodne když uvidí nějaký náznak srdíčka nikam se nejde když nebude srdíčko tak revize se udělá samohrejme je to na vás můžete počkat na to zda tělo navede se na potrat samo což může bejt na díl ☘️☘️ ...

krisstina93
4. únor 2023

Tak revizi můžeš odmítnout a počkat, jestli si s tím tělo poradi samo, ale ty hodnoty rostou pomalu a fakt to nevypadá na prosperující těhotenství. Před revizi udělají další utz, kdyby náhodou. Pokud už mas přes dva týdny potvrzené těhotenství, tak už by muselo byt srdíčko, v 8+0 už jsem na utz měla takového mikro člověka, poznala jsem i kde je hlava a tělo, srdíčko bylo už tak dva týdny.

lenkalubina
4. únor 2023

Mě kontrolovali 3 dr nezávislé na sobě.. takže uvidíte co řeknou v nemocnici 🤷‍♀️

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru