Jsem pravděpodobně na začátku 6tt (ještě jsem nebyla u doktora), už tak týden pociťuju takový lehký problémy s dýcháním - rychle se zadýchám při pohybu a někdy mám pocit, že musím dýchat zhluboka, i když v klidu sedím u počítače.. Je to normální? Stalo se to taky některý z vás? Je to moje druhý těhotenství. Při prvním dítěti jsem nic takovýho neměla, nebo jsem si to neuvědomovala... Díky. 🙂
@lulu299 nemyslim si ze to ma neco spolecne s tehu. Spise to bude neco ve vzduchu (alergie, pil) nebo jiny zdrav.problem. Zena se zadychava az ve mnohem vyssim stadiu tehu kvuli mnozstvi krve, zvysene spotrebe kysliku atd.
Ahoj,já se zadychavala u prvních dvou.Ne teda když jsem seděla,ale jinak jsem funela jak lokomotiva.Po prvním trimestru to vždycky nějak samo vyprchalo a dychala jsem normálně.Ale pro svůj klid bych to sdělila doktorovi😉
@lulu299 Takhle brzy na plíce nic netlačí. Mně se na začátku zhoršilo astma - pátrala bych taky spíš v nějakých alergiích, navíc začíná sezóna...
zadejchávání může souviset s nedostatkem kyslíku v krvi...což způsobuje třeba chudokrevnost..
nesouhlasim s absintkou, to může nastat už v prvním trimestru docela snadno;) ale 6. tejden je možná opravdu dost brzo... no uvidíš, jak se to bude vyvíjet.
Díky moc za reakce... Je pravda, že mám alergii na pyl a poslední týdny docela smrkám, spíš jsem to napřed přisuzovala nachlazení, ale teď když se zamyslím, tak by to mohla být už alergie... Taky už smrkáte kvůli pylům?
Právě se mi zdálo divný, že bych se zadýchávala takhle brzo.
Příští týden jdu na gyndu, tak se zeptám a uvidíme.
Taky si říkám, jestli už trochu "neblbnu", jak se soustředím na to, jestli dýchám normálně nebo ne. Každopádně se zadýchávám častěji při pohybu nebo když rychle mluvím, než dřív... Nemám kdoví jakou fyzičku, ale mám 1,5 letého kluka, takže se přes den moc nezastavím...
Chudokrevnost znamená nedostatek železa? Takže jíst červený maso, špenát,...?
@lulu299 tak tak....ale jestli jsi na tom špatně, tak tě víc masa úplně nespasí🙂))
každopádně úplnej základ je kyselina listová (v tabletách), což je dobrý i jako prevence různejch zdravotních vad u dítěte atd. tak pokud nejíš, doporučuju🙂
Jo, máš pravdu, tu jsem při prvním těhotenství taky brala, takže s ní taky zas začnu. Díky za tip. 🙂
@lulu299 myslim si, ze zadychavani je v tomto tydnu uz docela mozne. V tuto chvili uz ma embryo vetsinou vytvoreny krevni obeh a bije mu srdicko.
7. týden těhotenství: budoucí maminky
Děloha má v 7. týdnu těhotenství přibližně dvojnásobnou velikost ve srovnání s počátkem těhotenství. Zvyšuje se množství krve v těle. V tomto týdnu těhotenství je její množství zhruba o 10 % vyšší oproti běžnému stavu, na konci těhotenství bude o 40 až 45 % vyšší.
Pokud jsi drobnejsi postavy, tak je mozne, ze uz to ma na tebe vliv. Samozrejme telo si na to casem zvykne, ve druhem trimestru bys tyto potize mela mit minimalni, ale ve tretim trim. se rady zase vraci. Tam uz ale hraje roli velikost bricha, otoky atd.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, nemůže to mít souvislost se začátkem pylové sezóny? Já se teda taky zadýchávám a je to právě určitě tím jarem. Mám to i mimo těhotenství.