Čau holky,
Prosim, jaka vysetreni se ted delaji v tehu? Ceka me odber krve a utz v 1. Trimestru.
Prvni tehu bylo 2016/2017 a to se po 1. Screeningu delal ten tripple test, jestli si dobre pamatuju.
Ten uz se dneska nedela? Plne ho nahrazuje ten screening v 1. Trimestru a pak dalsi screening az 20.tt? Díky za postřehy ☺️
Jsem nyní 26tt a mimo ten kombinovaný screening mi brali krev i na tripply, oni to neřekli předem, ale když jsem se zeptala, tak mi to řekli.ja si jen myslela, že jde o 2.odber ke kombin.screeningu.
Tak ja byla na prvnim screeningu u jine doktorky kam se chodi, a moje dr. mi normalne bude delat tripple test zrovna zitra a na screeningu bylo vse naprosto v poradku, kamaradka u jineho dr. to same takze asi jak kdo🤷♀️
Na tripple testy jsem nešla ani v prvním těhotenství (2016), už tenkrát to byla zastaralá metoda, totálně nespolehlivá, tak mi to ani doktorky nedoporučovaly. Byla jsem na prvotrim. screeningu a já si teda připlácela za Panoramu, to je jeden z těch drahých testů na nejčastější syndromy. Pak krom klasických poraden velký screening kolem 20. a 30.tt., to je snad teď stejné. Teď jsem znovu těhotná a na tripply určitě taky nepůjdu, kdyby mi to někdo navrhoval, ale vzhledem k tomu, že mám stejné doktorky, tak pochybuju, že by mi ty testy doporučovaly.
Taky jsem v 2016 na tripplech nebyla...to už je delší dobu retro 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Tripple test mi nedělali, ted se asi dělá jen, když je k tomu nějaky duvod. Jinak já měla klasické poradny každe dva týdny do 2. trimestru, pak po měsici, jinak klasicky 1,2,3 screnning a ve druhem trimestru těhu cukrovka