Ahojky, chtěla bych se zeptat jestli se někomu na úplném začátku těhotenství objevila na obličej (konkrétně levá strana na tváři) vyrážka něco jako růžovka asi, nemůžu momentálně hodit fotku, protože jsem v práci a mám to zamake-upovaný, ale i přes ten make-up to lze lehce vidět, protože to je malilinko vystouplé. Je to taková malá vyrážka (2x2 cm), nesvědí, nepálí akorát v tom sem tam cítím trochu horkost. Pokud vím neměla by to být žádná alergická reakce, protože kosmetiku používám stále stejnou, stejně tak krémy, mýdla apod...a nikdy nic takového se mi předtím na obličeji neobjevilo....může to prostě jen souviset s těhotenstvím? Nebo je to spíš nepravděpodobné? Má některá zkušenost?
@nikolspace no já doufám...nikdy předtím jsem nic takového neměla a pokud vím tak na ekzémy nebo tak něco netrpím...tak teď jen doufám, že se to nebude rozšiřovat 😮😐😀
Já měla taky v prvním trimestru šílený obličej. Ani se mi nechtělo ven mezi lidi 🙂 Po 3. měsíci to zmizelo a až do konce těhu jsem měla krásnou pleť.
@hasara33 toho ještě zažiješ, co jsi nikdy neměla 😁
@nikolspace no to jsem teda zvědavá, já jsem fakt v úplném začátku, ještě to nemám ani od doktora potvrzené, jenom těhu testem takže zatím se na to moc neupínám, protože člověk nikdy neví
@hasara33 určitě to bude dobré a vše bude klapat, uvidíš 🙂 já se téměř každý den setkám s něčím, nad čím žasnu, jak je to tělo superstroj 😁
@nikolspace tak jsem zvědavá pokud to bude prosperovat, co mě čeká 😀
ano, podobná vyrážka se mi objevila ani ne měsíc po otěhotnění a mám jí doteď. Jsem 29 tt. Také jsem na nic takového nikdy netrpěla. Byla jsem s tím u kožní, ta mi napsala jen nějaký krém bez kortikoidů. Nic. Zkoušela jsem měsíčkovou mast, konopnou mast, hypoalergení krém z termální vody - nic. Prostě to tam mám a snad to zmizí po porodu. Teď mi teda malinko začínají v obličeji vyskakovat takové ty "jaterní skvrny / pihy".
@hasara33 bohužel asi může. Jak píše @nikolspace, bude se to týkat hormonů. Já mám flíček 2x2 cm u pravého oka a 2x3 cm flek u pravého koutku pusy. Je to takové zarudlé místo, které občas trochu zasvědí. Šupinky se na něm netvoří a tvar a velikost se nemění. Ale fakt kromě této mini vyrážky nic. Pohoda - krásný vlasy, pevné nehty rostou jako divé, pleť jinak zdravá bez beďarů ....
Je to takové jakoby lehce vystouplé i když to na fotce moc vidět není
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Někde jsem četla, že některé maminy takhle reaguji na tu nálož hormonů. Buď v klidu 😊