Ahoj holky, jsem v 16. týdnu těhotenství a můj zaměstnavatel mě donutil podepsat výpověď během pracovní neschopnosti. Vyhrožoval mi, že pokud jí nepodepíšu tak mě nahlásí na sociálku a na zdravotní pojišťovnu. Ze strachu jsem jí podepsala a teď se bojím, že nemám nárok na podporu během neschopnosti ani na mateřskou. 😔 Nestalo se to už některé z vás? Nevíte, jestli budu mít nárok na peníze, mám pdpracované 2 roky a i školu úspěně ukončenou maturitní zkouškou. Když jsem nastupovala na neschopenku byla jsem stále zaměstnancem. Nevíte tedy zda mám nárok.
@martina1317 ano vyhrožoval mi tím, že mě udá. Nástup na mateřskou dovolenou mám koncem prosince a výpověď byla podepsána dohodou.
Já bych zavolala na pracák a řekla co se stalo.To především - tohle si žádnejch zaměstnavatel nemůže dovolit!!! Pokud máš nástup v prosinci tak na mateřskou mít nárok asi budeš (jak dlouho jsi pracovala?). Na podporu v neschopnosti nárok normálně máš, dokud na ní budeš.
@martina1317 na up se hlasi az po ukonceni dpn 😉
@veru289 nechápu proč si to podepsala? Co na tebe měl? Ale jinak na úp se hlásit nemůžeš dokud si na pn. Dál budeš dostávat peníze od ossz. Jak dlouho si v tomto zaměstnání byla?
@lachtanice86 byla jsem tam necelé 4 měsíce
@anetka1701 mám odpracováno 2,5 roku
ochrana lhuta je jen max 180 dni ale ne vice nez doba po kterou trval prac. pomer ve kterem jste otehotnela
@veru289 tak to ti to možná vyjde.
Ochranna lhuta bude tal dlouha jako doba v poslednim zamestnani...kolik jsi tam byla dni? Nemocenska ti pobezi dal az do nastupu na materskou ,pokud na ni budes mit narok....nebo az do ukonceni sestinedeli po porodu a pak nastoupis rovnou na rodicak...no, mozna by ti to mohlo vyjit..na materskou muzes jit 6-8 tydnu pred porodem,tak si to dobre spocitej...
Jen porad nechapu..proc by mela byt neschopenka neplatna? Pokud ti je treba spatne ci mas problemy..a lekar ti ji dal,asi vedel proc..
@veru289 pokud jsi v praci byla necele 4 mesice, z toho navic dpn, tak Ti stale mohla bezet zkusebni doba (pokud byla sjednana), ktera se prodluzuje o dpn s tim, ze od 15.dne dpn zamestnavatel muze ukoncit prac.pomer ve zkusebni dobe. Pokud jsi tam byla ale jen 4 mesice, ochranna lhuta nebude 180 dni, tak jako by to bylo klasicky, ale bude kratsi, bude dobu, co jsi tam byla zamestnana. Ktereho jsi tam nastoupila?
@j.a.n.i mam jeden dotaz mimo tema, jak to je s vymerem ppm? Je spravne, ze se pocita do prumeru poslednich 12m mesicu pred nastupem na md (bez mesice ve kterem se nastupuje na md) a v pripade, ze v nejakem mesici je dpn, tak se ten mesic, kde je dpn vubec do prumeru nezapocitava a diky dpn se pocita treba prumer jen ze 4m? Treba kdyz nekdo nastupuje v lednu na md, tak se mu pocita prumer od predchoziho ledna do prosince a kdyby nastoupil napr.od 31.5.na dpn a byl by na ni napr.do 4.7., tak prumer se pocita bez kvetna, cervna a cervence, cili leden az duben, spren az prosinec?
@priefi ano, pocitaji se vrskere odpracovane dny pred nemocenskou, z nich prumer mzdy....
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, cim ze ti vyhrotoval (trosku to nechapu, za o te chtel udat?). Pokud jsi vypoved podepsala dohodou, tak prac.pomer skoncil. Dal jsi v neschopnosti, ale mela by ses nahlasit na prac urad. Na materskou je jeste ochrana lhuta x dni po skonceni prac.pomeru, zalezi kdx mas nastup.