Ahoj,
jsem úplně na začátku svého prvního těhotenství a jsem z toho jelen. Včera jsem byla na kontrole - dle kalkulaček MS jsem byla 6+2, takže natěšená, že už by mohlo být srdíčko (dokotrka si mne takto objednala sama).
Překvapení přišlo se slovy že je ještě brzy, ale že mám krátký cyklus a mohlo by být něco vidět. Bylo vidět ukázkově - váček ("bublinka") i s malým plůdkem, srdíčko nechtěla úplně potrvdit ale asi tam je. Ale vše je prý jak má být - jen se mnou mluvila ve stylu že jsem v pátém týdnu a objednala mě za 5 týdnů (dle ní v desátém, dle kalkulaček asi ve dvanáctém)...
Doma mi to nedalo a hledala jsem kalkulačky co zahrnují i délku cyklu (25 u mě) a opravdu některé počítají o dva týdny méně.
Dokáže mi to někdo vysvětlit? Jsem z toho zmatená :D
Když máš kratší cyklus tak máš i dřív ovulaci, navíc můžeš ji mít třeba i dřív než jiné ženy s kratším cyklem. 25 denní cyklu, to je ovulka cca 9-16 DC? To už je rozdíl třeba 6ti dní.
Pokud by ses srovnávala s někým kdo má průměrný cyklus 28 dní, tam je ovu třeba 11 - 19DC. Je to tak rozdíl 10 dní, jestli máš ovu 9DC, nebo 19 DC..
Počítám tu s luteární fází min 9 dní, aby se embryo stihlo uhnízdit, ale co já vím, někomu se třeba uhnízdí i dřív ( při ještě pozdější ovulaci).
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Termín porodu se skládá ze dvou termínů. První termín porodu se odvíjí od MS - od prvního dne menstruace. Pak je první screening a tam určí druhý TP.
Jinak může to být rozdíl až dvou týdnů. Srdíčko může být vidět klidně až v 8tt.