Vitamíny v prvním trimestru, jaké užíváte?

krmv
29. zář 2015

Jake uzivate vitaminy. Ja koukala na femibion,mamatest a chytre miminko. Nevim ktere brat.

krmv
autor
30. zář 2015

?

baronek
30. zář 2015

V prvním trimestru jsem brala pouze kyselinu listovou a jodid (předepsaný na štítnou žlázu) a ve druhém trimestru chytré miminko...

anakolut
30. zář 2015

Na doporučení lékařky beru to chytré miminko. Je fajn, že je tam jód i listovka a další látky pohromadě.

zlatkavlk
30. zář 2015

Ahojky, já jsem brala nejdřív jen listovku, potom jsem měla Chytré miminko s DHA a teď občas zobu Gravital, ale rozhodně ne každý den... jinak od syntetických vitamínů mě moje Dr spíš odrazovala, říkala že lepší je čerstvé ovoce a zelenina (byl to konkrétně vitamín C, nakonec jsem si každé ráno vymačkala kousek citronu do vody a úplně to stačilo...)

soleilll
30. zář 2015

@krmv Gravital

denca2000
30. zář 2015

Holky, mám Elasti-Q Vitamins & Minerals pro těhotné - z 90 tobolek mám 79 , bohužel jak neumím polykat prášky, tak jsem je pak přestala brát - nabízím za super cenu 200 Kč, tak kdyby měla některá zájem, stačí pisnout do IP. Expirace do února 2016.

barumat
5. říj 2015

Já beru na doporučení dvou kamarádek nezávisle na sobě Femibion 1, nic víc neplánuju, vitamíny syntetické nejsou nic dobrého a víc lidí mě upozornilo, že po klasických těhotenských vitamínech se rodí velké děti - a to zase prr, kdo se s tím pak má rodit, ne? 😉

netanel
5. říj 2015

já beru Femibion 1, když si vzpomenu. Nic dalšího neplánuju a až doberu načnuté balení, asi skončím i s Femibionem.

markyska88
5. říj 2015

Já měla také Superfolin - Chytré miminko

alboo
5. říj 2015

Proc? Nechci rypat, ale nebylo by lepsi si upravit jidelnicek, nez do sebe cpat chemii... pokud ma clovek pestrou stravu, tak zadny vitaminy nepotrebuje a dite v pohode vyzivis. Chapu to jedine v pripade, ze ma nekdo nevolnosti, nechutenstvi trvajici delsi dobu a nic moc neji, ale to pak vetsinou neda ani ty pilule

pavlina1976
6. říj 2015

beru femibion, nedělá mi špatně na žaludek 🙂

barumat
8. říj 2015

@alboo Vitamíny jako takové nesmysl jsou, pokud se holka dokáže kousnout, a i když na to obvykle zvyklá není, si denně dát kousek ovoce, kousek zeleniny, a k tomu nějaký oříšky, sýr, jogurt... Bla bla. krmv ale zmínila spíš doplňky s kyselinou listovou a jódem, a ty ani pestrou stravou běžně nepokryješ a v těhotenství bys jich zvýšený příjem mít měla. Jinak femibion mi doporučila kamarádka, protože je tam už nějak naštěpená listovka, takže ji zužitkuje i člověk, co jinak má se štěpením klasický kyseliny listový problém.

krmv
autor
8. říj 2015

Femibion mimi na prvni trimestr uz nevyrabi.rikala v lekarne a ze maji az od 2trimestru

jarpa111
8. říj 2015

beru femibion 1 a nevím o tom, že by se nemel vyrábět... 😕

barumat
8. říj 2015

Já si ho kupovala minulý týden a taky bez problémů... Zkus jinou lékárnu.

verul2
10. říj 2015

Taky beru femibion 1 a nic jiného. Je prý štěpená a lépe ji tělo vstřebá než obyč. listovku 🙂

dita1979
10. říj 2015

Taky beru femibion teď 2. Doporučila mi ho genetička, protože je tam prý nějaká ta štěpená nebo co listovka a já jí mám nedostatek.....lepší než aby mimi mělo vrozené vady. Samozřejmě jim hodně ovoce, se zeleninou je to horší a maso mi prostě teď vůbec nechutná, nebo ho spíš ani nepozřu...ale jinak se snažím jíst zdravě a doma vařím 🙂

smallinka
10. říj 2015

femibion jsem brala téměř do konce těhu...je pravda že je tam ta štěpená kyselina listová, prý asi 40 % žen neumí štěpit klasicky listovku, která je důležitá pro vývoj miminka. Je to zjistitelné pouze z genetických testů, takže preventivně bych ji brala, aniž bych toto věděla. Shodou okolností já testy mám udělaný a tuto vadu mám, femibion jsem brala a vše OK, dokonce dvojčátka 😀

krmv
autor
10. říj 2015

chytre miminko nema stepenou kyselinu?nevite

iveta93
10. říj 2015

Já se na začátku těhu ptala svého gynekologa jestli si jen mám říct o některé vitamíny nebo nějaké konkrétní. Řekl že femibion je nejlepší a nejosvědčenější. Jen je trochu dražší. Brala jsem první trimestr a jelikož se snažím mít pestrou stravu zbylé 2 trimestry neberu nic. 😉

krmv
autor
11. říj 2015

muzete me sem nekdo hodit slozeni femibionu at porovnam s chytrym miminkem.stve me ze me ve dvou lekarnach rekli ze femibion na prvni tri mesice uz nevyrabi.az od druheho trimestru.

pavlina1976
11. říj 2015

@krmv To je nesmysl, já si ho kupovala před 14ti dněma 🙂. Koukni na google tam složení je normálně k mání 🙂

zuhra
16. říj 2015

Femibion s jodem

verul2
21. říj 2015

Minulý týden jsem si kupovala femibion 1 a bez problémů.

gajuska86
21. říj 2015

Já brala pouze kyselinu listovou, ale bohužel to nedopadlo...

ludmmi
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
nick1234
30. říj 2015

Já jsem se ptala doktora, jestli je potřeba brát nějaké vitamínové doplňky, a řekl mi, že téměř všechny takové přípravky, kromě kyseliny listové, jsou pouze velký marketingový tah na těhotné ženy, protože všechny chceme pro své miminko to nejlepší, ale nikde není ověřená účinnost, ale bohužel plno lidí v dobré víře tomu věří, mě tedy doporučil pouze kyselinu listovou, že si mám penízky šetřit, až se miminko narodí 😀

evusk
30. říj 2015

@nick1234 \´je to přesně tak. Já brala jen kyselinu listovou. Pokud člověk jí ovoce azeleninu, není třeba nic jiného. Já v těhu brala jen ji.

gajuska86
30. říj 2015

Já si taky myslím, že nic jiného není třeba 🙂 Já si teda ještě koupila i kontryhelový čaj, jsou to bylinky, tak tím se snad taky nic nezkazí 🙂

nick1234
30. říj 2015

@evusk mě řekl, že pokud nemám zažívací potíže nebo problémy se vstřebáváním živin, nejsem vegetarián apod....že bohatě stačí vyvážená strava, zelenina, ovoce...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru