Velmi velké nevolnosti v těhotenství. Je to v pořádku? Co ještě vyzkoušet?

patrikkata
18. srp 2019

Ahoj, trápí mě jedna věc :(
Jsem ani ne v 6.týdnu je mi špatně celý den :/
Mám třeba hlad, najim se ale po 10-20minutách je mi zle a jdu to vyvracet, jim malé porce a zkusila sem všechny metody zazvorovy čaj, sušenky po probuzeni .. sem už hodně slabá kvůli tomu že nemůžu jíst, je to takhle dobře? Prý zvracení je důkaz toho ze je vše v pohodě
Co je dobrý ještě na nevlnosti? Už me nic nenapadá :(

zmrzlinka
18. srp 2019

@patrikkata skus studenou colu po lzyckach . Doktor Ti může napsat Torecan čípky.Ja jsem teda skončila na kapackach , protože jsem vyzvracela všechno Držím palce ať Ti je brzo líp ❤

patrikkata
autor
18. srp 2019

@zmrzlinka děkuju moc, nezůstane mi v žaludku vůbec nic a když jo tak mě strašně bolí žaludek a i s colou to nepřestává :/

sudylichozrout
18. srp 2019

@patrikkata mam to same a nepomaha temer nic. Nekdy zvracim 15x denne, nekdy jen 2x denne, ale blbe je mi porad. Jsem ted v 11.tt. Trochu to zlepsuje cola, tucne jogurty a bile pecivo. Tajle pujde asi do kopru, ale neda se nic delat... 😀

patrikkata
autor
18. srp 2019

@sudylichozrout tak na nás to nepomáhá no :D ani nevěřím tomu Ze některým něco zabralo a ze má někdo vůbec chutě

zmrzlinka
18. srp 2019

@patrikkata tak skus nealko pivo.Mne občas pomohlo.U syna trvali nevolnosti do 5. měsíce.Zhubla jsem 12 kg.Je to náročne jak fyzicky,tak psychicky.Drz se ❤

sudylichozrout
18. srp 2019

@patrikkata v prvnim tehotenstvi mi bylo dobre, chute jsem mela. Druhe tehotenstvi byl ocistec a treti bohuzel neni jine. Zjistila jsem, ze spoustu beznych jidel vubec nemuzu, navic mi smrdi mi cely svet. Kdyz nezvracim z konkretniho jidla, tak z toho, ze citim 😀 Minule jsem to mela do 5. mesice, tak jsem zvedava, kdy to ted prejde...

patrikkata
autor
18. srp 2019

@sudylichozrout tak to tě lituju :D já mám pocit jak kdybych byla v 5 měsíci :/ nafouknuta, i když nic nesnim :D a to čekám ještě do 6-7 týdne abych mohla na gyndu ale asi půjdu dřív kvůli té stravě

sudylichozrout
18. srp 2019

@patrikkata Uprimne, taky se obcas lituju 😀 Jinak s tim brichem je to vtipny. To, co mam ted, jsem mela s prvni ve 25. tydnu, s druhou ve 20. tydnu 😀 Ale dr. mi rikal, ze je to normalni, ze u xrodicek ty pupiky vyskakuji rychleji nez u prvorodicek. Je to pry kombinace volnejsich svalu a nafouknutych strev. Takze neboj, jako balon jsem taky 😀

patrikkata
autor
18. srp 2019

@sudylichozrout taky si myslím ze to.je normální ale aspoň jeden den bez nevolnosti být mohl nebo jen hodina :D v kolika tydnu jsi ?

sudylichozrout
18. srp 2019

@patrikkata Jeeee, to by byla parada! 😀 Jsem v 11. tydnu dle utz, ve 12. tydnu dle posledni ms.

patrikkata
autor
18. srp 2019

@sudylichozrout přeju ti aby se ti narodilo zdravé děťátko ❤ Podle čeho se spíš uvádí starší tehu? Ja mam podle ms 6+3 ale podle ovulace a hnízdění 4+něco dni

sudylichozrout
18. srp 2019

@patrikkata podle UTZ. Ja to ale i vedela, mam vsechny deti z ovulace 21-22. den cyklu pri 32 dnech cyklu. Takze je vzdy tehotenstvi o tyden mladsi oproti tabulkam, kde se pocita s ovulaci 14. den cyklu. Muzes to mit podobne.
Dekuji, take preju, at je vse v poradku a hlavne, at je ti brzy uz lepe 🙂

eva_55
19. srp 2019

Mam to same od 6. tt a dneska jsem 13. tt
Absolutni nechutenstvi, vidim jidlo a zveda se mi zaludek, dole mam 7 kg.

priefi
19. srp 2019

@patrikkata zkus popijet po locich ledovou vodu s citronem nebo ledovou vybublinkovanou coca colu a nonstop po ruce rohlik/chleb/susenku a prikusovat

malytlustyhroch
19. srp 2019

Hlavne aspon pomalu pij. Me pomahalo v kazdem tehu a v kazdem tydnu neco jineho, ted prvni tyden zvraceni/nevolnosti byl vzdy nejhorsi, druhy taky dost strasny, pak se to vzdycky nepatrne zlepsilo. Co mi jeden tyden pomahalo, druhy jsem nemohla ani videt. Letos to postupne byly redene dzusy , hroznove vino, zele bombony, minule: polomacene susenky, kapacky a birell. zbytek si uz nejak nevybavuju, hlavne jsem spala, v prvnim jsem byla na neschopence, v druhem na RD, a nehejbat se docela fungovalo. Na gyndu bych sla driv, sice jeste neuvidis srdicko, ale kdyby se ti ty nevolnosti nahodou zhorsily, a jelas treba na pohotovost, tak se na tebe, mi prislo, pri prijmu lip koukaji, kdyz mas tehu potvrzene, nez kdyz se desi, ze mas ducha na testu a strevni chripku...

afitna
19. srp 2019

Mě nepomohlo nic, 4x na kapackach. Jestli neudrzis opravdu nic(já neudržela ani hlt vody), tak je lepší jít na ty kapacky, po nich mi bylo vždycky aspoň 2 týdny dobře. Zkus se ještě doktora zeptat na torecan čípky, ty prý pomáhají. Mě bylo zle do 5 měsíce a teď v 6 občas taky ještě je, zrovna dneska je mi od rána na zvracení :(

babanci
19. srp 2019

Mě trochu pomáhalao, než jsem vylezla z postele, dát si po troškách oslazený černý čaj a dětské piškoty. Pak jsem ještě chvíli zůstala ležet. Ale..jak říkám trochu. Jinak mi bylo tak šíleně zle, že dodnes říkám těhotenství doba temna. Ještě ledová cola po doušcích. To znám ale od dcery, v mém těhotenství se ještě coca-cola nedovážela. 😀 To ještě byla ovce za groš. 😀

rubicon_cube
19. srp 2019

@patrikkata Chce to jen přečkat, tohle jsem měla až do dne porodu u dvou dětí, třetí bylo mírnější...nepomáhalo nic... u druhého-třetího zvracení jsem se už u WC mísy klepala...jednou se mi stalo, že jsem to i na WC nestihla... čerstvý vzduch trochu pomáhal, tak jsem chodila častěji ven.... jinak jsem ta těhotenství zhubla o 15 a další o 10 kg, ale holky byly zdravé a v normální velikosti, dokonce jsem jednu rodila v 41 tt a druhou v 42 tt... ale jinak tě chápu, nic milého...zvracela jsem i v den, kdy se mi rozjel porod... přeji ti, aby tohle nebyl tvůj případ a aby ti brzy to zvracení skončilo🍀🍀🍀

rubicon_cube
19. srp 2019

u druhého-třetího zvracení za den*

alubif
19. srp 2019

Výsad všechny umělé vitamíny a hned bude líp.

sinicka
19. srp 2019

@patrikkata
Najdi si tady diskuzi s nazvem Hyperemesis gravidarium
Ja blila furt v kuse od 6tt az do 37 tt asi 5x-10x za hodinu. Nepomuze na to nic. Pretrpet.. zhubla jsem na 45 kg a cele těhotenství diky tomu strávila v nemocnici. Nakonec jsem si nechala porod vyvolat, protože uz bych to nevydrzela.
Jedine, co jsem nevyzvracela hned po minute byly lizatka proti zvracení pro děti do auta. Koupili jsme to v lékárně.

radullah
19. srp 2019

@patrikkata Zkusím poradit ledově vychlazenou magnezii místo coly. Mě překvapivě pomáhala aspoň aby mě nebolel žaludek, jinak mi nikdy nechutnala.

barulina
19. srp 2019

Ja oproti prvnimu tehu jim taky zak nejak divne, zrovna dneska prinredsravr spagwt co jse. Mela na obed se mi udelalo tak zle. No fuj, nemohla jsem. Ja byvh tak jenom hranolky a nebo ovoce. Oboji normalne az tak.zase.nemusim. a k velikosti bricha ;D ja jsem v 6tt a jako masakr. Vcera jsem se videla na fotkach, jako uz ted masina co budu dat pozdeji

oplatecka
19. srp 2019

Já jsem extrémně zvracela od 6tt až do porodu. Každý den, celý den, pořád. Nepomohlo mi vůbec nic, ani kapačky v nemocnici. Prostě jsem musela celé těhotenství přetrpět a protrpět... Přeju ti, ať tě to brzy přejde a je lépe.

patrikkata
autor
19. srp 2019

Děkuju moc zatím od rána na zvracení nic němuzu sníst ani ty piškot po ránu :D kdo vymyslel ranní nevolnosti tak to fakt nevím já mám spíš celodenní

lery92
19. srp 2019

@patrikkata jsem už skoro 27 týden .Do 23 týdne jsem každé ráno vstala , poblila se jako král a ,,umírala do oběda na křeče ." Piškoty , lízátka , kola nic nepomohlo .Žaludek jsem dokázala zaplnit jen vodovym nanukem Calipo a když byl s příchutí koly bylo mi hned líp !Zkus to též .Sice jsem zvracela tak jako tak , ale šance že mi zůstane v žaludku aspoň ten oběd se vždy s nanukem mnohonásobně zvětšila .Ano sice jsem dvakrát skončila v nemocnici na kapackach s metabolickým rozvratem , ale myslím si že v tom roli měli i ta nesnesitelná horka...

petina3
19. srp 2019

@zmrzlinka fakt jste napsala po ž tvrdé y????

mku
19. srp 2019

Ja jsem zvracela do 20tt, ani torecan cipky nepomahaly... jedine kapacky. Zkus se domluvit s gynekologem, pokud cipky nepomuzou tak se nebran kapackam, to byla ziva voda... stacila jedna kapacka a bylo po zvraceni... dvakrat jsem mela totalni kolaps a mineralovy rozvrat a kapacky me vzdycky hnedka dostaly do pohody.

zmrzlinka
19. srp 2019

@petina3 ano pani učitelka a svět se točí dál 🙈

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru