Ahoj. Je tu někdo,kdo hodně přibíral na začátku těhotenství? Jsem nyní v 10tt a za 14dní mám ´3-4kg nahoře :( Mám furt hlad, nejde se nenajíst, nestačí jablíčko, paprika a pod, je mi zle ale nezvracím...Děsím se toho, co bude dál.Mám normální postavu ( 169/64). U prvního jsem nabrala hodně ale to až později a to jsem neměla žádné chutě, hodně pohybu :(Děkuji
Ja jsem u druhého těhu, také v prvním trimestru pribrala hodně. Za první trimestru jsem měla 10 kg na hoře, za celé těhotenství jsem pak měla 35 kg na hoře. Po porodu jsem to do roka a pul dala dolu na svoji původní váhu co jsem měla před těhotenstvím.
První kilo jsem přibrala v 6.měsíci 😁
To je v pohodě. Já jich nabrala 30 a jsou už dole. To že nabereš třeba jen jedno kilo v šestém měsíci ti štěstí nezajistí 🙂
Taky jsem měla pořád hlad, bylo mi blbě z toho, že jsem hladová a zrala sem pátý přes devátý. Měla jsem +20
Já v obou těhotenství nabrala asi 25 kilo. A přibírala jsem už v prvním trimestru. Bylo mi zle od žaludku a jediné co zabíralo, něco pořád pojídat. 🙂 Naštěstí se mi podařilo vše shodit. U prvního děcka to šlo rychle a dá se říci samo, u druhého to šlo pomaleji, ale dá se říci že plus mínus jsem zase na svojí váze.
@cherie24 já myslím, že to moc vliv nemá, zda se matka futruje v těhu a má velký dítě. Moje kamarádka za celé těhu nepřibrala vůbec nic, jelikož 9 měsíců prozvracela, naopak ještě zhubla. Jediné co jedla byly pomeranče, to jí prý pomáhalo a obě děti měla čtyřkilové. 🙂 A zase naopak známá co jedla hodně a přibrala v těhot. 30 kilo měla mimčo 2,9kg. Za mě to fakt moc nesouvisí. 🙂 Já si v těhu taky dopřávala a děti měli oba kolem 3,5 kilo. Takže bych řekla docela ideální váha. 🙂
@klea81 opravdu je tvůj příspěvek mimo, tímhle se chlubit mi přijde úplně mimo..Spíš obdivuji ty, které přibraly 20 a víc a shodily to. Ano, hodně přibirám, mám strach,tak jsem se zeptala 🙂
Ja v prvnim trim nabrala asi 4 kg, taky jsem mela porad hrozny hlad. Byla jsem z toho akorat ve stresu. Pak se to chvili zpomalilo a zaclo zase skakat na konci. Celkem jsem nabrala 20. Dole jsem je mela za 3 mesice (nebo 4? Nevim presne), aniz bych pro to neco extra delala. U syna jsem v prvnim trim nabrala podobne, celkem pak 15,5 a na puvodni vaze jsem byla po pul roce - ale tenkrat jsem po porodu porad tlacila pecivo a sladke, cemuz jsem se napodruhe vyhnula a opravdu to slo lepe.
A tys přispěla nevyžádanou kritikou cizího komentáře. Dobře ty 💪
A kdo říkal, že je to chlubeni? Ty se chlubíš lidem zvracením? 🤔 Já spíš nechápu jak někdo může jist, přestože je mu zle. 😇 Nebo dokonce přibrat 30 kg, to snad musí jist sádlo od rána do večera 😬
@klea81 🙈🙈🙈
Moje mamka pribrala v prvnim tehotenstvi (cekala me) 30 kg, ted po 3 detech vazi snad min nez ja 😀 ale rikala, ze trpela hodne na otoky, tak nevim, je fakt, ze ja se narodila s necelymi 3kg... ja naopak v prvnim trim zhubla skoro 7kg, coz me desilo vic nez kdybych pribirala (byla jsem i v nemocnici a doktori strasili, ze musim pribirat 😕).. ale ted v 39tt mam nahore jen cca 8kg nad puvodni vahou, vse ok... jenze moje bezna vaha bez tehu je cca 70kg... myslim, ze je to hodne ruzne a bat se nemusis
Já začala přibírat až v 5.měsíci, pomalu, pak nejvíc v 8 a 9 měsíci, byla jsem zavodněná. Měla jsem o 18 kg víc, ale dva týdny po porodu a mám dole 15 kg. A postavu jako před otěhotněním.
@klea81 já jsem třeba ten typ člověka, jak se říká, kdybych snědla koně, tak nic nepřiberu. Dokonce jsem se mockrát snažila přibrat a bez úspěchu a v těhu ty kila letěly nahoru takovým stylem, že jsem se bála při kontrolách postavit na váhu. Moje babička to taky měla, přibrala při jednom 25 a při druhém 30 a všechno to do pár měsíců zase zhubla. Někdo to tak prostě má a opravdu se nemusí futrovat sádlem ;)
@cherie24 souhlas. Já v obou těhu vždy nabrala poměrně dost, minimálně 20 kg (u druhého jsem se radši někdy v 7m přestala vážit), u prvního jsem v rámci prvního trimu p cca 8 kg přišla, takže celkově skoro 30 kg nad. A to jsem se nikdy nepřežírala, hodně jsem sportovala až do konce, ale prostě to tak moje tělo mělo. Vše pak šlo dolů a voda v porodnici to fakt nebylo. Říká se, že vysoké hubené holky přibírají nejvíc a asi jsem toho příklad 😀
Díky holky. Ja v prvním pribrala 25kg a to jsem fakt jedla normálně, sportovala ale vše az od půlky těhotenství... Tohle těhotenství je jiné, tak snad bude vše v pořádku, dnes mě čeká poradna...
@klea81 ne sádlo fakt jíst nemusí, proboha, co je to za nesmysl? Tak třeba moje mamka, přibrala v těhu se mnou 36 kg! Byla hodně zavodněná. Taky jen v porodnici nechala 18 kilo. Těch zbylých 18kg sundala během tří měsíců po porodu. Měla prostě sklony zadržovat vodu. Někdo to tak prostě má. Já to měla taky, jen ne v takové míře. Každý to má holt jinak.
@klea81 ano jedla sem, protože mi bylo zle, měla jsem pocit prázdného žaludku a bylo mi zle. Když jsem něco snědla, bylo to o fous lepší. 🙂 Proto jsem pořád něco zobala. 🙂 Bylo ti někdy špatně z hladu? Já to tak měla celé těhu. Nebylo to tedy z hladu, ale prostě ten pocit, byl úplně stejný. Ty jsi to tak neměla, tak to gratuluji, ale pochop, že každé tělo je prostě jiné.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já nabrala v těhotenství 23 kilo a do 4 měsíců po porodu jsem byla zase na své původní váze. Vyběhala jsem to procházkama s kočárkem a kojením. Přibrala jsem docela dost už v prvním trimestru a je fakt, že tolik jsem toho nesnědla ani když jsem byla v tréninku na závody a taky byla malá pěkný kus a skončila jsem kvůli tomu na císaři. Dost dlouho jsem nad tím přemýšlela, jestli kdybych se tak nefutrovala a radši se víc hýbala, jestli by malá nebyla tak veliká... :/ těžko říct jestli by to dopadlo jinak, ale říkala jsem si ale že u dalšího těhu se budu trošku ovládat