Velikost gestačního váčku

mamule36
2. kvě 2019

Zdravím všechny,
podle MS jsem dnes 6+0tt. Dnes jsem byla na první kontrole a na utz jen gestační váček vel. 26mm, nic víc vidět nebylo. Byla jsem celkem v klidu do té doby než jsem začala googlit velikosti GS. Dr. říkal, že gravidita odpovídá 5tt. Odcházela jsem v pohodě, věděla jsem, že na utz je celkem brzy. Co mě ovšem teď trochu děsí je velikost toho váčku. Máte někdo zkušenost s takovou velikostí v tak raném stádiu? Jsem dost vyplašená :(

lucina96
2. kvě 2019

Noo já měla v 5tt velikost gestačného váčku 7,8mm ale na druhou stranu si myslím, že kdyby bylo něco v nepořádku, tak by to doktorka určitě poznala 😕

pipi_puncocha
2. kvě 2019

Pokud jednoznačně nevíš, kdy byla ovulace, tak může být těhotenství i o týden a více mladší. Takhle brzy nejde nic odhadovat... zkus se nestresovat, kdy máš další kontrolu?

sudylichozrout
2. kvě 2019

@mamule36 Nejhorsi je smrt z vyplaseni, zejmena z vyplaseni, zpusobeneho Googlenim 🙂 Nestresuj, mohla jsi mit ovulaci jindy, nez pocita lekarsky dvacetiosmidenni cyklus 🙂 Ja mam ovulaci az 21. den cyklu, takze tehotenstvi bylo podle menstruace ze zacatku take o tyden mladsi. Pritom bylo jinak uplne v poradku, jen nesedely tabulky a pocty s mym telem.

mamule36
autor
2. kvě 2019

@sudylichozrout To jsi napsala hezky 😊
No, ja vlastně nevím jak dlouhý mám cyklus, protože jsem otehotnela ihned po vysazení HA. Je mi čerstvých 36 a bála jsem se, ze to bude trvat... Myslela jsem, že se tělo nejdřív bude chtít vzpamatovat a nečekala jsem, že se to povede hned. Stálo se. Me to právě dostzarazilo, většina žen píše menší rozměry a treba i viditelnost zlout.v.
Zkusím se hodit do pohody.
@pipi_puncocha 13.5. Snad uz bude vidět víc.

lucina96
3. kvě 2019

@mamule36 žloutkový váček u nás nešel vidět vůbec, na ani jednom z ultrazvuků a nakonec vše v pořádku, takže si myslím, že není důvod plašit 😅

snailice
3. kvě 2019

Ahoj, ja jsem taky otehotnela prvni cyklus po vysazeni HA, nevim kdy byla ovulace. Vcera jsem teoreticky podle MS byla taky 6+0 a dr nevidel vubec nic. Na dalsi utz jdu v utery.

mamule36
autor
4. kvě 2019

@lucina96 dekuju, fakt moc, je dobré vědět, že někdo má podobnou zkušenost

mamule36
autor
4. kvě 2019

@snailice tak to jsme přibližně stejně daleko, holt každá to máme jinak. Držím palce

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru