Dobrý den, chtela bych se zeptat zda máte některá zkušenost s gestačním váčkem bez plodu. Jsem dnes 8 +2, 23mm ale stáří plodu odpovídá 5 týden, menstruaci jsem měla 23.11. A ovulace proběhla 12.12.
Dnes jsem byla u doktorky a ta mi sdělila že se jedná o anembryomolu, ze je těhotenství neprosperujici. Nedalo mi to a volala jsem ještě jinému gynekologovi, ten mi řekl že se to říct nedá, že se to odvíjí i od délky cyklu a že musim projit ještě dalším ultrazvukem a odběr krve. Tu mi brali i dnes a mam si zítra volat.
Mate prosim nějaká zkušenost? Děkuji
No, u me ani ty odbery krve delat nemuseli. Zacla jsem spinit, nez jsem se pak dostavila dalsi den na prijmovku, tak uz jsem krvacela celkem solidne. Taky nejaky 8-9 tyden, vacek celikostne asi 6., prazdny, anembryola a navic tedy se rozjizdel i ten ZT. To byl predminuly ctvrtek, revizi jsem si nechala napsat na pondeli (nabizeli mi stejny den, ale nemel by mi kdo pohlidat malou a navic jsem tak nejak doufala, ze kdyz uz je to tak blbe, tak to treba probehne prirozene...). No, do pondelka uz ze me teklo jak z vola, lec vylouceneho bylo jen minimum, takze tedy revize. (Jako po porodu jsem musela taky, 3 mesice, 3 injekce a stale dost zbytku, asi mam nejaky problem zbavovat se nepotrebnych tkani nebo co). Nastesti uz doma jednu cacorku mam, ale chtela jsem deti blizko sebe a dost jsem se tesila. Tak ted cekam na menzes, radsi dva a znova... Je to cerstve, ale co nadelam. Na druhou stranu si rikam, ze lepe ze zacatku nez pozdeji a utesuju se, ze ZT v 1. Trimestru je dost bezna vec, vetsinou si zena ani nestihne vsimnout, ze byla tehotna. Jenom ja jak se hlidala a jak by to asi samo jen jako takovy delsi menzes fakt neprobehlo, jsem na sladkiu nevedomost nemela narok... Drz se. Drzim palce, ale kdyby ti to taky nevyslo, tak neves hlavu. Zadari se priste. Hodne stesti.
Moje anembryomola už bude mít 6 let, kdybych poslechla doktory, dcerka tu není..... ještě bych pockala, držím pěsti ❤️🍀
Ale kdyz to ctu znovu a lepe, tak u tebe to vypada znacne lip. Spatne ti neni, navenek nic divneho, to bych klidne i tyden pockala (po konzultaci s lekarem, at vis na co si dat pozor a co hlidat, kdyby bylo treba neco akutne, ale ten tyden by podle me zadne problemy delat nemel. A treba to vyjde. A pokud ne aspon budes vedet, zes to neuspechala)
@jana_zofie nic mi neni, vse v poradku sla jsem na kontrolu s tím ze dostanu prukaz a půjdu s fotkou celá šťastná domu, doktorka me vydesila, proto jsem volala ještě jinému doktorovi a ten mluvil jinak, tak uvidíme jak to dopadne. Modlim se
@jana_zofie nechci teda desit ale me u ZT taky nic nebylo☺️Prave ze je ro na nic ,ze se to malokdy pozna oproti SP☺️
@michaelarousova ja vim, musím být připravena na všechno, jen nějaka naděje ještě je a nechci to uplne zahazovat.
@terezites to kazdopadne☺️Neni jeste nic ztraceneho☺️
@michaelarousova presne tak. Tiež som si tým prešla... A práve mi nič nebolo. Moja teta anesteziologicka sa ma pýtala ako mi je... Odoovedala som AKOBY SOM ANI NEBOLA TEHU. Všetky príznaky odišli. Žiaľ 😣. Ale tiež mi napadlo, ze som mohla a mala počkať... Nechcem ale strašiť.
@rootham tak to js myslela ,ze mi nebylo nic vazneho,..bolesti,krvaceni atd..jinak tehotenske priznaky jsem mela a velke😂preslo to az par dni po revizi☺️ jen jsem byla nekolikrat na krvi a hcg klesalo tak bylo jasno☺️
@michaelarousova aha. Ok. No mne ani krv nekontrolovali. Hajzlici. Hneď záver... Musí to von... 😪
Teď mi volala doktorka, že hcg je v normalu ze to dopadlo dobře, a příští tyden mam jit zase na ultrazvuk tak buď a nebo, že naděje ještě je, tak se modlim. 🙏
@terezites držím pěsti 🍀
@veroniquecz děkuji a můžu se zeptat jak to probihalo u vas ze vam diagnostikovali anembryomolu? A nakonec to dobře dopadlo, četla jsem hodne případů že to dopadlo dobre, snad budu mezi nimi.
@terezites napsala jsem ti do sz náš příběh ;) kdyby cokoliv potřebovala, tak písni 🍀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@terezites mam za sebou ZT s tim ze staru neodpovidalo asi tyden..kazdopadne jak rikala deuhy doktor musis projit urcite jeste jednim odberem krve☺️ Aby bylo videt jestli hcg roste☺️Snad ti nekdo odepise s vice zkusenosti..a at to dobre dopadne☺️🌸