Ahoj holky,
Moc prosím o útěchu - jsem tehu a máme z toho velkou radost. Ale jelikož jsem o první mimi prisla, (pak úspěšně porodila), tak se strašně bojím, aby se to nestalo znovu.. jsem 7+2, na kontrole jsem byla 16.10. a už tlouklo srdíčko, ale mimi bylo tak strašně malinke, ze jsem neviděla nic jiného, než srdíčko. Paní dr říkala, ze velikostne odpovídá -2dny, což by mělo byt Ok.. Ale jde mi o to, ze u prvního také bylo tlukouci srdíčko a na příští kontrole už ne... 😢 Pak se povedlo a teď znovu, tak mám strach.. 😔 Na kontrolu jdu až po 14ti dnech.. to čekání a nevědomost je hrozná..
Ahoj, já taky držím palce! I když nemám takovou smutnou zkušenost, také se bojím každé kontroly. Vše bude v pořádku, je a bude!! 🙂
tohle bohuzel ovlivnit nejde. pokud se to ma stat tak se to stane. hlavne mysli pozitivne a uzivej si tehotenstvi. Skarede myslenky zahod.
@luciebx já vím.. a samozřejmě je lepší driv, než později.. ale protože to zatím nikdo neví a ani to zatím nechceme a nebudeme nikomu říkat, tak mimo manžela nemám žádnou podporu, tak je mi lip, ze alespoň tady se mužů svěřit a slyšet par hezkých a povzbudivych slov. Hned se to pak zvládá lépe ❤️
Taky držím palce, určitě to bude všechno v pořádku! 🙂
Posilam ❤ a at to dobre dopadne...
Co muzes udelat, je kupr.kdyz pujdes spat, zklidnit se, “naladit se” na miminko, privitat ho, rict mu o svych obavach a povzbudit ho, aby zustalo. A naopak - “poslouchat”, co ti chce ono rict. (Muze se ti o nem treba zdat, nebo rano uslysis v radiu pisnicku, ktera te navede k odpovedi - je to o intuici...).
Je na to (prenatalni komunikaci) i kurz, ale ono se staci nekdy trochu zamyslet, vyzkouset vicero variant jak “mluvit/naslouchat” a pofrci to samo. Drzim pesti!
Mam to samé, take jsem o prvni prisla a blizi se mi tyden kdy jsem se dozvedela o ZT tak mam strach aby se to neopakovalo. Cetla jsem si par clanku na tema prenatální komunikace a to me hodne uklidnilo! Myslet pozitivne a vzdy kdyz me napadají negativni myšlenky tak se zhluboka nadechnu a jakoby je vyfouknu pryc co nejdál od sebe 😉
Držím palce, ať to dobře dopadne! ❤ 🍀
@lidulka86
Naprosto tě chápu. Já měla zamlkly potrat v 9 tt, takže okamžitě revize. Přišla jedna sestinedelni MS a ted mi vyšel pozitivní tehu test. Taky na to pořad myslím, nevěřím ze se to povedlo, pořad se sleduji ( jeden den mě bolí podbrisek dost, druhy den málo, to stejné prsa. Jeden den mi je špatně, druhy zase ne) pořad to mám v hlavě a říkám si tak to je špatný, příznaky slabnou, to bude určitě zase potrat...každopádně sama vím ze nemá cenu se stresovat, ze ted už je to opravdu jen na miminku jestli tady zůstane. Ale ta hlava viď? Držím moc palce, ať v pořádku preklenes to pitomé kritické období a konečně si to těhotenství taky trosku uzijes ❤
Ahoj,já svoje první také potratila,navíc jsme se s manželem dlouho snažili. Chápu tvé obavy,měla jsem to stejně, co můžu jednoznačně doporučit je -pořiď si Angelsounds. Vždy když jsem byla na pochybách,tak jsem našla srdíčko a poslouchala, naprosto jsem se uklidnila a nemusela jsem čekat na další kontrolu u dr. a zbytečně stresovat ;) držím palce 🙂
@terezs2716
Díky za tip 🙂 vidíš, to by mě ani nenapadlo. Přitom už jsem o tom někde četla 🙂 a chytá to srdíčko už takhle ze začatku pokud už bije?
@terezs2716 já jsem nad tím také premyslela, ale takhle ze začátku to srdíčko bohužel nechyta.. přímo angelsound je až od 12tt. Na netu jsem našla i přístroj, který píše už od 5tt, ale moje dr má profi přístroj a v 7tt jsme srdíčko nenašly, i když na utz jsme viděly, jak tluce.. takže podle ni je to zbytecne vyhození peněz.. navíc doba dodání je 20dni a to už budu mít po další kontrole a pokud k tam bude vše v pořádku, už se není čeho bat. Nejkritictejsi jsou ty první 3mes, pak už je nepravděpodobné, nebo minimálně, ze ný srdíčko přestalo tlouct ✊🏻🍀
@lidulka86 Vem si to tak, ze kdyby srdicko nahodou prestalo bit, tak to znamena, ze se miminko nevyvijelo tak, jak melo, urcite tam byla nejaka hodne zavazna vada. Vem si to tak, ze jste prijmuli malinky zarodek, a ted spolu v lasce a klidu cekate, jak na tom miminko je - nejde to ovlivnit, ale to vsechno uz vis, jde o to to umet prijmout <3 klidne to tomu miminku rekni, ze ho mate moc radi, at je jake je, a at to dopadne jak chce, a ze doufate, ze se ma dobre, atd.
Klidne se vypovidej tady, jestli nemas jineho duvernika. Jestli mas opravdu obrovsky strach, tak si vzdy muzes zaplatit soukromy ultrazvuk, ale nedoporucuju angel sounds a podobne. To pak hrozi, ze proste budes plasit mnohem vic, budes se soustredit na tenhle jasny technicky dukaz a ne na to prijeti. Vseho moc skodi. Krom toho je popsany vliv ultrazvuku na plod (zvysuje teplotu bunek), a neni proste otestovane, kolik je zdrava mira (samozrejme je to jine, pokud se jedna o dite s VVV, to pak samozrejme prinos ultrazvuku prevazuje nad moznou skodu).
Doma mas uz jedno zdrave dite, takze vis, ze tvoje telo dokaze miminko donosit. Tak se radujte, ze to malicke miminko to chtelo zkusit u vas...
... no a jak pises, uz jen necele 3 tydny. S kazdym dnem riziko klesa. Tak zkus trochu verit a tesit se z toho zazraku 🙂
(jo, taky mam za sebou ZP. Nebylo to prijemne, ale vedeli jsme, ze by miminko jinak neprezilo.)
Ahoj jmenuji se Kája s je mi 35 let před týdnem jsem byla na odběr plodové vody a ten týden byl pro mě nejhorší na světě... Ve 13tt jsem přišla o miminko měla to být holčička na kterou jsem se moc těšila........ Prý se tam dostala nějaká infekce ale stále se stim moc trápím.....včera to byl týden co mě řekla doktorka že tomu nebije srdíčko .....
Děkuji vám že se tady můžu vypovídat Kája
@lidulka86 Hele, jestli ti pomuze muj pripad. Ja m tedy prvni dite, ale zacatek byl taky kruty. Kdxz jsem zjistipa pozitivni testy. Prisla jsem k dr. v 7+2tt. Doktor chvili hledal a pak se zarazil a opatrne pivida. Ze zatim neni srdicko a velikostne odpovida 14 dni nazpet. Rekl mi ze tu mame 3 moznosti. Mimodelozni, coz on vxlucuje, pak spatne se vyvijejici plod a nebo jen kvuli nepravidelnemu cyklu. (Nemela jsem ms treba i 3 mesice,s cyklem jsem bojovala od jakziva, nevim co je pravidelnost, ani v delce cyklu, ani v poctu ms dni a HA jsem nikdy nebrala) S timto ortelem me nechal jeste dalsi dva tydny. No a pak bylo srdicko, takze se vliv rozhazeneho cyklu potvrdil. Plod (mala) byl pozadu o 14 dni az do 31 tt. Drzim palce, bude to v pohode. Nestresujte toho mrnouse hned na zacatku, do neceho se pusste, nejake cinnosti.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Buď v klidu škodiš sama sobě i miminku když se stresuješ zaměřené se na nějakou činnost ať na to nemyslíš neboj bude to dobrý😉