Ahoj holky, byla jsem v 6+4 u doktora a konstatoval, ze vidi zatim pouze zloutkovy vacek. Ze tento tyden je hranicni pro to, aby se plod ukazal. Mate takovou zkusenost? Ukazalo se na dalsi kontrole vse v poradku? Ovulace byla 11. den a 10dpo uz byl duch. Dekuji ze se se mnou podelite o svoje zkusenosti.
@dc2015 juf, diky. S kazdym takovym zjistenim, ze to nekomu dopadlo, mam nadeji 🙂
@ivatko0406 V něčem zas bylo dřív lepší, že nebyly běžně dostupné těhotenské testy. Hlavně klid, dobře to dopadne 🙂
@dc2015 je to tak a take jsme nemely tolik informaci 🙂 nekdy je to na skodu, kdyz moc vis. Moc ti dekuju!
ano, syn ani dle MS neměl v sedmém týdnu srdíčko a dnes tu běhá pětiletý rarach. Na kontrole další týden (špinila jsem), už ho měl.
@ev.ka dekuji, dalsi povzbuzeni pro me!
U mě se v 7tt srdíčko pořád neobjevilo a dr. mě poslala na kyretáž dělohy. Po obnově menstruace (po šestinedělí) jsme se mohli začít snažit znovu. Tím nechci strašit (jsme už ve 21tt a zatím vše OK), jen píši postup, jak to bylo u nás a samozřejmě moc držím palečky, ať dopadne všechno tak dobře, jako holkám výše 🙂
Poslat ženskou na kyretáž, kvůli tomu, že v 7tt nevidí srdíčko, je podle mě pěkná prasárná. Dost často sem četla, že srdíčko bylo vidět až v 9tt. Prostě jim nezapadáte do tabulek, kdy cyklus je 28 dní a ovulace 14 den. Zatím bych se vůbec neznepokojovala.
Dekuji vam za zkusenosti - i ty negativni.
já byla včera na kontrole, asi 6+2 a naopak jsem byla překvapená, že už srdíčko bylo vidět. Však embryo má asi 2,5 mm. Počítala jsem spíš až mnohem dýl.
@ivatko0406 byla jsem 6+3tt a také videl jen žloutkový váček, poté jsem šla kolem 9tt a bylo o srdíčko 🙂 , ale bála jsem se, protože jsem všude četla, jak májí už 6+0tt atd srdíško a já nic.. neboj 🙂
@jarpa111 jo ja prave taky koukam, jak uz vsichni maji srdicko a ja ani plod - jen ten vacek. Tak budu doufat dal. Dekuji ti!
@ivatko0406 já jsem se i doktora ptala, že všude čtu, že už má plod akci v tomto týdnu, on se na mě tak podíval a řekl mi, at nic nečtu a nezatěžuju si hlavu 😀 , stejně jsem ho neposlechla a lovila dál info, nyní jsem ve 24tt.. takže se určo neboj. Když už je žloutkový váček, je to znamení toho, že už tam je plod 🙂
Jasne, ja byla v 6+5 na 1. Kontrole, kde byl poue zloutkovy vacek o tyden podeji jiz malinke embryo se srdecni akci. Nestresuj se zbytecne
@ivatko0406 záleží také na kvalitě ultrazvukového přístroje a v neposlední řadě i na tom, jak je doktor "schopný číst" co na UZ je ... takže se hoď do klidu, stres ti vůbec nepomůže a stejně sama vědomě nic ovlivnit nemůže 😠 ... držím palce! 😎
@ivatko0406 a kolikátý DC jsi měla ovulaci?
Spis bych se dívala i na to jak to podstoupilo od předchozí kontroly, u mě to šlo vše v pohodě, ale menší,jenze já tušila že to bude špatně, a taky bylo...věděla jsem den ovu, a nic neodpovídalo
@riga 11 dc byla ovulace a 21 dc byl sotva zretelny duch na testu
@lajla jeste jsem zadnou predchozi kontrolu nemela
@kvakuska kvalita pristroje je asi ok i schopnost doktora, dela i NT screening
@ivatko0406 nic není nemožné, ale šance, že to bude prosperující těhotenství, je spíš menší.
Moc bych ti přála, aby se ukázalo, že jen z nějakého důvodu nešlo zobrazit. Ať čekání rychle uteče.
Já si myslím,že je předčasné dělat nějaké závěry. Že záleží i na kvalitě stroje je pravda, je stroj a stroj. Na další kontrole už může být vše jinak. 🙂
@andreaandrejka diky. To cekani je hrozne!
@ivatko0406 A kdy jdeš na další kontrolu?
Ahoj,první těhotenství byl váček a bohužel plod nic...v 11+2jsem šla na kyretaz, sdělila mi, že se jedná o anembriomolu...další těhotenství srdíčko bylo vidět cca v 7-8tt a teď snad taky tak nějak v 8-9tt,hlavně klid,některé věci holt nejdou ovlivnit...
@ivatko0406
@andreaandrejka az 1.8.
@nihasa a proc jsi sla na kyretaz az tak pozde?
@ivatko0406 To uteče, neboj. I když já vím, pro tebe je to dlouhé. Držím palce.
@andreaandrejka dekuju. Je mi to hrozne dlouhe, kdyz je to takova nejistota.....
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
U mě taky pořád nic neviděl, jen váček, snad až v 9. týdnu potvrdil těhotenství. Malý se narodil 3,8 kg, zcela zdráv, dneska je to plazivé torpédo. Hlavně klid a dobrou náladu .-)