Ahoj,
v pondělí jsem byla u doktora na UTZ, kde mi potvrdil těhotenství v děloze a zmínil se, že vidí žloutkový váček. Moc sdílný nebyl, napsal 5-6tt, a kontrola za tři týdny. Taky se zmínil, kdy mělo dojít k početí a to mezi 20.2-25.2 a já měla ovulaci 21.2, takže to se trefil. Ted mi jde o to, jestli tam v ten den, kdy jsem měla být 6+0, nemělo být videt víc?? Děkuji 🙂
jo, tak kvalitní utz má, ale přišlo mi, že se ani nesnažil nějak to zvětšit nebo tak, tak snad máš pravdu 🙂 Mě jen trochu vyděsilo, že dost lidí píše, jak viděli srdeční akci a já jen žloutkový váček. Děkuji
@jarpa111 ahoj, ja byla na prvnim UZ v 6+2tt a byl videt taky jen zloutkovy vacek a dr mi rekla, ze je vse ok. Dalsi kontrola byla stejne jako u tebe po trech tydnech a to uz bylo srdicko krasne videt. A tak jsem se rozhodla, ze pokud budu zase nekdy tehotna, tak na gyndu pujdu pozdeji, abych si usetrila ty obavy, jestli srdicko je nebo ne 🙂
@barasrotyrova děkuji a ty jsi věděla kdy byla ovulace?
@jarpa111 ovulaci ne, ale den poceti vime skoro presne😀. Ja mela taky strach, protoze vsichni tehotne v mem okoli (nebo mne to tak v tu dobu prislo) na UZ uz srdicko videt mely a ja nic. A pak jsem se na to ptala dr. a ta mi rekla, ze pokud vse ostatni vypada dobre, tak se clovek nemusi stresovat o srdicko do 8-9tt. V zacatcich tehotenstvi je kazdy milimetr budouciho miminka hodne znat, takze se to presne stari nekdy i docela meni
@barasrotyrova takže když jsi byla tech 6+2tt tak ti to vycházelo podle početí taky na tech 6+2tt? Promin, já se jen potřebuju uklidnit, že u mě v 6+0, podle početí byl vidět jen žloutkový váček 🙂 Jinak moc děkuji 🙂
jj, presne tak. V 6+2tt jen zloutkovy vacek a o osm mesicu pozdeji z toho byl kluk jak buk 🙂
@barasrotyrova moc děkuji, to jsem ráda 🙂
Já stresovala kvůli něčemu skoro celé těhotenství. Při první kontrole 6+2 taky nebylo videt srdicko. Pak jsem zacala spinit. A pri dalsi kontrole uz vse videt bylo 🙂. Na tom začátku s tím ten doktor stejně nic neudělá - maximální nasadí nějaké prášky atd. Když jsem celá hotová volala doktorce, že špinim - tak mi stejně řekla, ať beru ultrogestan, který jsem měla doma a ať na kontrolu přijdu za 14 dní, že nic víc s tím teď neuděláme.
@jarpa111 Ahojky , jak jsi prosim tenkrát dopadla? Mam ted stejnou situaci ;) dekuji
@stepankakv na srdecni akci je cas, ja mela 6+5 az, sestrenka az 7+3 🙂
No stres holky, mimi to skodi.
Ahoj,taky se pridam,dneska prvni kontrola 6+2 a taky nic nebylo videt,takze odber krve kvuli hormonum a pristi tyden taky na porovnani
@alenqa ahoj , nebyl videt ani gestacni Vacek? Mohla jsi mit ovulaci driv . Ale chapu ten strach
Ano byl,ale doktor mi rikal,ze je jeste brzy na to neco rict stoprocentne,proto kontrola za tyden,jak to bude pokracovat,a dneska navic spineni,ale co vim,tak je to celkem obvykle,takze snad to bude vsechno v poradku
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@jarpa111 uklidni se, ono jde i o kvalitu ultrazvuku. Věř miminku i sobě a vydrž ty tři týdny, víc udělat stejně nemůžeš...