Hezký ráno, dnes jsem byla na prvním ultrazvuku. Jsem 6+0. Vím přesně kdy byla ovulace (12.5) tak že těhotensví nemůže být mladší. Doktor tam viděl jen gestační a žloutkový váček a mě se to zdá málo na 7 tt. Měl jste to taky někdo tak a pak bylo vše v pohodě? Na další kontrolu jdu za 3 týdny, tak to budou nervy.
@katka_nedo 6+0 je 7tt. Doktor mi řekl že mi nemůže říct jestli je těhu prosperující nebo ne. Že takhle na začátku je to buď a nebo. Ve většině případů je už v tomto týdnu srdíčko i plod já má jen gestační a žloutkový váček, tak že mě to zarazilo. Jen mě zajímalo zda to tak někdo měl a na další kontrole měl už vše tak jak má být.
A ty chodíš na utz že víš že ovu nemohla být později?
Sem na tom úplně stejně 6+0 sem byla na kontrole uplne stejně sem dopadla, jen já nevím přesně ovulaci nikdy mi žádný test nefungoval tak sem se řídila sviní pocity a tělem 😉 pan doktor taky řekl že to vypadá v pořádku odpovídá to časově ale zatím nemůže říct jestli se to udrží nebo ne, ale vypadá to v pořádku tak nevidí důvod proč by to nedopadlo.....dál mi utrogestan ale teda na kontrolu jdu zas za týden ( to už budu 7+0) tak sem taky na trnich ......ale to chce klid co se má stát se stanete, nic těžké nezvedat žádná nadměrná zátěž a být aspoň trochu v pohodě 😉
Ahoj. Nepotesim te. Ja v 6+0 byla na tom stejnw a nic se nepohlo. Jak pises jiz by melo jit vudet srdicko. To ze to nekdo napise ze bylo az v 8tt je vetsinpu tim, ze byly prvne az v tom 8tt ralze nevi presne kdy se vytvorilo. Ale nerikam ze nikdo takovy neni. No lazdopadne u me taky nebylo. A nebylo pak ani za tyden. Jsem bohuzel po revizi. At to u tebe dopadne lepe
Moje dr. objednava nejdrive v 7., spis v 8. tydnu. Driv stejne nebyva srdicko videt. Do te doby jen pokud jsou bolesti v podbrisku, to bere prednostne pro vylouceni miminodelozniho tehotenstvi. Drzim pesti, aby to vyslo. Mam sice za sebou jednu revizi, ale po ni se podarila dcerka a ted jsem ve 37tt s dalsim miminkem.
6+0 není 7tt. To je prostě 6tt+0 a probihajici 7.týden. 7tt je zas 8.týden. 🙂
A klidně ještě nemusí být nic vidět.
Stejně si myslím, že by bylo lepší chodit poprvé až po 7-8tt.
@laka_lacenda
@puhelin
Musela jsem jít takhle brzo protože mám Leidenskou mutaci a musím si píchat injekce na řešení krve, tak že Dr musel brzo potvrdit těhu abych mohla začít s injekcemi. Teď jsem koukala na tu těhu kalkulačku a fakt jsem 5+5 podle ovulace, tak že ti je snad nález v pořádku.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@aurelie34 Jsi 6+0 nebo 7+...?A ty jsi doktor nebo pan doktor?Nechapu,kdyz doktor zhodnoti,ze je tok ok,jak ty muzes pochybovat?Pokud neveris svemu lekari,jdi jinam.