Ahoj holky, potřebuji radu jestli jste se s tím některá nesetkala. Asi ještě před dvěma týdny mi bývalo od rána do večera zle, jediný co mě pomáhalo bylo jídlo takže jsem za 14dní přibrala 3kg, v noci jsem chodila min.2x na wc, prsa mě bolely, tak že jsem měla pocit že prasknout a ted? Asi už druhý den pozoruju, že nemám absolutně potřebu cokoli jíst, prsa mě přestaly bolet, břicho bylo větší ted už zase není, tři kila co jsem přibrala mám zase dole, v noci nepotřebuji jít ani jednou na wc.... mám se bát? Dnes jsem šla na radu k doktorce páč mám jít až 23.4 na screening tak jsem se chtěla jít raděj ujistit že je vše v pořádku, ale máme na gynekologii tak debilní sestřičku že když člověk není objednanej tak tam muže čekat třeba dvě hodiny a ta kr**a ho bude přehlížet, přitom jsem jí ještě volala, že mám takovej a takovej problém jestli mě doktorka vezme... tak jsem to vzdala a pojedu do Brna do bohunic aby se na mě mrkly. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Díky za odpovědi.
No já bych přece jenom na tu kontrolu šla, asi v 6tt jsem i silně krvacela, tak mám docela strach.
@leila.say k dr si zajdi 🙂 nebudes se pak apson potom strachovat. Ale taky si mylsim ze je to normalni 😀 ono je tehotenstvi jeden velkych strach 😀
kdyz nejsou priznaky starchujeme se, kdyz jsou moc strachujeme se a porad neco 🙂
@leila.say no nikdo ti tu asi nic lepšího neporadí. Pokud máš strach, tak se objednej k doktorce. Ale vymizení příznaků je normální. Proto se říká, že druhý trimestr je nejpohodovější, protože nejsou většinou žádné příznaky a není ještě pupek.
Každopádně pokud jsi silně krvácela, tak předpokládám, že jsi byla na kontrole a řekli ti, jestli je embryo v pořádku nebo ne..
Jinak fakt se zkus uklidnit, protože tenhle stres dítěti taky moc neprospívá.
no vidíte to a toho se právě bojím, takže i kdyby se mě dívali jak na blbce tak tam pujdu než aby bylo pozdě 🙂 děkuji moc holky 🙂
@leila.say upřímně, pokud bych měla nějaké větší pochybnosti jela bych klidně do nemocnice, navíc pokud jdeš na gynekologii a jsi těhotná a máš problém, měly by tě ihned vzít-nebo alespoň taková je moje zkušenost. Mě jednou odblokovávala ortopedka záda a sjelo jí koleno přímo mě do břicha, celý den jsem šílela, protože mě břicho bolelo a malá se celý den ani nepohla. Běžela jsem k doktorce, aby mi řekla, jestli malá žije. Naštěstí jsem měla jen pohmožděnou břišní stěnu, proto jsem jí necítila a malá byla v pořádku, každopádně nikdo na mě nekoukal špatně, i když jsem se cítila jako strašná hysterka, naopak sestra i lékařka před celou čekárnou prohlásila, že naše těhulky s problémy mají přednost. Nikdo v čekárně neřekl ani popel!
já bych to zase tak nehrotila já si pamatuju že nejdříve jsem nejedla vubec pak pomáhal jíst pak zase ne 🙂 prsa mě taky bolela pak to přešlo, čůrat nechodím ani v 37 týdnu, břicho jsem neměla žádné, ale je to na tobě jak se cítíš ☹ někdy mi příjde že tady všicni strašně straší a plaší a zbytečně se stresují
@svobodpetika je to asi hodně o zkušenostech, já mám dost komplikací, takže bych neváhala jet.....pokud by všechno probíhalo normálně a byla bych zdravá, asi bych to taky moc nehrotila, s tím máš pravdu 😉
Ja bych jela, jak rikali prede mnou lepsi 100 zbytecne, nez jednou pozde. At je vse OK
Ahoj, ja krom vetsi unavy a hlavne zravosti zadne priznaky nemam jsem v 7tt ... A jelikoz je to me prvni tehotenstvi nemam zadne zkusenosti ... Tudiz budu moc rada za rady jakekoliv ;) jen sem sem chtela napsat at se slecna neboji ... Nebo se naopak mam bat ja?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
no blíží se ti konec prvního trimestru, takže je celkem normální, že příznaky ustupují. Zbytečně bych neplašila