Chtěla bych se zeptat ohledně užívání Utrogestanu. Byl mi v patek predepsan z důvodu hnědého vytoku. Doktor mi rekl,ze do doby nez prestanu vytok mit,tak budu podavat pusou a pak vnitrne. Vcera jsem zacala uzivat vnitrne a chci se zeptat zda je normalni,ze potom behem dne vytyka takovy mazaz. Je mi jasny, ze je to potom prasku? Ale ma to taky tak nekdo? Jinak jsem 7tt....
@kaimic Přesně, jak píšou holky. Je to normální. Já jsem zaváděla 2-2-2, takže neustále intimka, kousky v záchodě a bílý prst při zavádění další dávky 😂. Brala jsem to tak až do 12tt a neuvěřitelně se těšila, až se toho zbavím. Hodně štěstí 🍀.
@katule1990 ja beru 2-0-2...taky se nemuzu dockat az se toho zbavim 😁a u tebe po tech lekach bylo vse v poradku? U prvniho těhotenství jsem toto nezazila,tak se desim co jeste prijde 🙈
Je to normální. 😊
Já zavadela 8 ks denně do 36tt a to bylo 😂
@kaimic
@katule1990
@handulkak
Já měla po tom IUI jen jednu jedinou tabletku denně po dobu 14 dní a už i to mi přišlo strašný a nemohla jsem se dočkat, až to budu moci přestat brát 😂 Větší množství si ani nedovedu představit 🙈😂
@kaimic Ano, vsechno bylo v pořádku. Brala jsem ho asi spíš preventivně, protože jsem po IVF a tam se to nasazuje většinou automaticky.
Ano vytýka utrogestan - já na něj měla asi ještě nějakou alergickou reakci - jakmile začal vytýkat, hrozně mě to pálilo, takže jsem večer polykala, aby si pipina trochu odpočinula, ráno sem si řídila budíka o hodinu dřív, zavedla dvě "perličky" a po hodině do sprchy a co nejvíc umýt a v poledne zavéct a jakmile sem ucítila, že něco teče hned na záchod omýt a vyměnit intimku... Jen polykat při práci nešlo bych o sobě asi nevěděla, ale večer před spaním místo prášků na spaní dobrý 🙂 . Taky sem brala do 12tt.
@piggy123
@katule1990
@handulkak
Holky,mam jeste otázecku. Vcera vecer jsem zase mela jak nahnedly vytok(hlen). Tak jsem si vzala radeji prasky pusou. Po vykoupani dobry a rano na vlozce nic jen po utreni. Je i toto mozne u utrogestanu?Dodrzuji klidovy rezim a prasky jsem ani nevynechala. Tak si rikam co se zase deje zda plasit?
@kaimic Já jsem taky špinila, ale za to nemůže Utrogestan. Zaváděla jsem ho normálně dál. Špinění ustalo, pak se objevilo znovu, zase ustalo a pak už dobrý. Často je špinění normální, vše tam je prokrvené, může být malý hematom, který takto odejde atd. Někdy to může značit problém, ale dokud to není jasná krev, tak bych neplašila, stejně s tím takhle v žačátku nejde nic moc dělat. Jen bych radši nedělala nic namáhavého.
@katule1990 take si to mela? Vzdy me to vyplasi co se zase deje. Doktor mi take rekl,ze mam zavadet dal. Ze pokud neni krev,tak je vse v poradku,ze se nemusim bat. Mam to prave jak píšeš, objevi se a zase zmizi a za par dni zase. Jinak nic nedelam. Prevazne lezim a nebo si hraju se synem, ale nic namahaveho.
@kaimic Měla jsem to taky tak, navíc těhotenství po IVF. Začala jsem špinit cca v 6tt tmavou krví na intimku, měla jsem dost stresové období, možná to bylo tím. Pak to za pár hodin ustalo. Druhý den úplně v pohodě, třetí den zase tmavé špinění na intimku, po pár hodinách ustalo. Pak už se to neobjevilo. Celou dobu jsem normálně zaváděla Utrogestan a prostě jen doufala, že to mimčo zvládne a zvládlo 🙂. Později se mi stalo, že jsem párkrát lehce krvácela po utření po velké. Ale to nejspíš jen praskla nějaká cévka na překrveném čípku, to vždycky ustalo hned. A taky dobrý 🙂. Na kontrolách vše ok. Držím palce 🍀.
@katule1990 koukam,ze sis to take pekne uzila...a ty jsi uz po porodu? Ja to prvni tehotenstvi mela v pohode. Ale ted u druheho jsem taková nejistá. Mam snizenou stitnou zlazu s autoimunitnim onemocnenim a k tomu jsem v mladi prodělala konizaci cipku...vse je hlidane a v poradku lecene,ale i tak se bojim,aby jsme to dotahli az do konce.
@kaimic Nejsem, ještě si užívám 😂. Jsem ve 32tt a teď mě trápí zase jiné věci. Snad už vše dotáhneme do zdárného konce, je to naše první mimčo 😍.
@katule1990 jeee,tak to ti hrozne drzim palce ✊Jeste si uzij tech par tydnu a pak prijde to krasne obdobi 😊🍀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@kaimic ano, minulý cyklus jsem poprvé užívala utrogestan po IUI a pokládala jsem podobný dotaz 😃
Utrogestan se většinou nerozpustí celý, občas zůstanou kousky nebo jak píšeš “maz” nebo jakoby “pasta” a může vytékat celý den 🙈
Také jsem byla z toho první den vyjukaná...