Ahoj zdravím všechny 🙂
Prosím Vás máte, nebo měla jste některá v těhotenství strašnou nechuť k masu,cibuli a česneku,dokonce mi vadí i hrášek...vadí mi snad vše kromě sladkého...🥴
Jsem dnes 11+3 TT (druhé těhotenství, první bylo naprosto bez problémů)
Všude to cítím pořád se mi chce zvracet.
Na maso konkrétně na všechny jídla mám strašnou chuť ale jak to cítím jsem hotová, okamžitě se mi navaluje a zvracim.
Kdy vás to přešlo nebo to trvalo celé těhotenství ?
Moc díky za odpověď.
V obou těhotenstvich konec pátého měsíce. Šestý byl super a pak znovu
Jsem total masozravec a v těhotenství jsem maso nemohla ani citit
No toho se bojím že to bude celé těhotenství 😱🤦
Celé léto, grilování atd... z té představy se mi navaluje 🥴🤢🤮
@sabka1994 Já v těhotenství nesnášela maso jakékoliv, jediné co mi nevadilo byl klokan. Mám 9 měsíců po porodu, a maso nesnáším doteď... 🤔
@klokanka31 no jestli to budu mít celé těhotenství tak jsem zvědavá jaké to bude pak vrátit se k tomu masu 🤔 nicméně,jsem už hrozně otrávená a to je teprve začátek ....
@sabka1994 To věřím... Ale z mojí zkušenosti to nějak nejde 😣
Jsem v 19tt a nechut k varenemu jidlu a totalni odpor k maso mam do dneska...nesnesu ani varenou,dusenouci grilovanou zeleninu pouze cerstvou...bohate bych si vystacila jenom s pecivem,buchtama a cukrlatama😂😂🙂🍀🍀👍
Kazdopadne sem ale jeste nezvracela ani kednou nemam nemam chut vubec jist
@sabka1994
Ja mam po porodu tri roky a to,co jsem v tehu jist prestala nemuzu jeste do ted a taky jde o maso.
Já jsem behem prvního těhotenství přešla na vegetariánství a už mi to zůstalo. Stejně jako odpor k česneku a syrové cibulí.
V pátém měsíci hodně povolilo tohle "nemůžu ani cítit"... pak začaly přicházet naopak chutě (druhý trimestr jsem jela na mlíku, třetí na tucích...). Co mi zůstalo je vyhýbání se česneku. ALe to se upevnilo při kojení.
Jsem v 11tt (treti dite) a cely zivot jim neskutecne mnozstvi sladkeho a cokolady, totalni zavislost. A ted uz pres mesic nezvladnu vic nez par lentilek za den :D a cely den je mi nevolno, nastesti nezvracim, ale je to opruz
Ja u obou zila na zacatku z mandarinek, rajcat a polevek. Kdyz jsem pekla me oblibene kure ci lososa, musela jsem odchazet, jak mi to smrdelo. Preslo to nekdy v pulce. Ale pak zase bylo "nutne musim snist konkretni pokrm" Hned po porodu jsem zase jedla jako driv 😉
Já jsem dnes 9+0tt a vlastně díky nechutí k masu jsem zjistila, že jsem těhotná. V prvním těhotenství mi taky strašně smrdělo a nemohla jsem ho pozřít, ale hlavně vepřový teď mi vadí vše kromě králíka. Většinou žijí ze suchých housek, mandarinek,chleba s máslem a tvarohu. Ale někdy mám během dne okno, že můžu cokoli, třeba minulý týden jsem zblajzla u babičky talířek čerstvých teplých škvarků a nebo včera uzenou polívku s rýží, ale o hodinu později mi už smrděla a večer si ji přítel musel ohřát sám protože jsem nemohla ani do kuchyně.
Stává se mi i to že mám poslední jídlo dne třeba ve čtyři hodiny a pak už je mi blbě i z tý housky a nebo naopak že první jídlo je oběd. Někdy mám strach z čeho vůbec prcek žije, když mu skoro nic nedám a do toho všeho ještě kojím staršího, ale víc toho nejsem schopná sníst.
@sabka1994 naprosto chapu, vsechno neskutecne pachne, muzu jist jen sladke, pecivo nebo ne moc zdrave veci (smazene, tezke, majolky :D), proste skoro vse, co jsem pred tim moc nejedla a opacne - co jsem jedla si jen predstavim a letim ... blbe mi jen kazdy den cely den :D jedine, co me udivila, ze nemam chut na maso, jelikoz to asi 15 let nejim, tak sem cekala, ze ho budu chtit a ne - telo je fakt fascinujici 🙂
No mě nějak nepolevuje,dnesk jsem dokonce grcla i do postele prostě jsem to nestihla, tchýně u sebe dole pekla maso se zelím a knedlíkem a ten závan mě prostě malém zabil🤮 Já bych chuť na to měla ale cítit to prostě pořád nemůžu.....
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@sabka1994 u prvního mě to přešlo v 5. měsíci a u druhého až po porodu 😕