UTZ v 6+2tt, viditelný plod i druhý "žloutkový" váček

irenka12
5. lis 2014

Zdravím všechny maminy, poprosila bych jestli máte někdo zkušenost, jsem v 6+2tt, dnes po prvním ultrazvuku. Mimčo je správně v děloze, srdíčko už bije jako zvon, ale pak pani doktorka začala šátrat, našla malý předěl dělohy a malý druhý žloutkový váček, pouze jen ten.
Nechci vypadat jako nelida, ale nevíte jak to bývá? Totiž dalo mi zabrat než sem se rozhodla vůbec o početí potomka.
Mám obavy, ted to bude vypadat zle, ale opravu dvojčata bych neunesla, jak psychycky, tak finančně.
Myslíte že druhý žloutkový váček zanikne??? Díky za vaše zkušenosti

saminomimino
5. lis 2014

a co kdyby zůstali dvě děti??Dva žloutkové váčky to je velká naděje na dvojky,co by jste dělala,pottratila raději obě,myslím že pokud jste se rozhodla mít dítě,je tu touha a když by byly dvě je to jen bonus navíc,nezníte ani moc nadšeně že by vůbec dítě bylo,nedej bože dvě.Psychicky, proč to vadí?A finančně ,když se uživí jedno uživí se i dvě děti........mám 4 děti a žijeme a kupodivu i bez státních příspěvků na které nedosáhneme
Omlouvám se pokud možná reju,ale moc vás nechápu,každopádně v zájmu těch dětí/dítěte,doufám že je jedno

j.cien
5. lis 2014

Dvojcata jsou za odmenu 😵 ,nepochopim,ze nekdo to ma tak,ze by dvojcata "neunesl" 😔
Hodne stesti.

tak2014
5. lis 2014

myslím,že není na místě do budoucí maminky rýpat... každá maminka, zvlášť prvorodička má pochyby o tom, jak to zvládne a to jak psychicky tak finančně...mě říci, že čekám dvojčata, tak to s náma s manželem oběma sekne a ne proto, že bychom děti nechtěli, ale je to informace takového rázu, s kterou se člověk potřebuje srovnat...a ne každý se chystá pořídit si vlastní klabzubovu jedenáctku ... 😉

Teď bych to být vámi neřešila, nechte rozhodnout přírodu... a až ta se rozhodne, tak vám vaše tělo vyšle signály a vy se srovnáte s výsledkem, ať bude jakýkoliv 🙂 Držím palce!

ia.
5. lis 2014

chápu vaše pocity, když jsem čekala prvního syna, tak můj jediný dotaz na prvním ultrazvuku byl, jestli je tam jen jedno 😅 taky mnou zrovna nemlátily mateřské pudy...ty přišly až po jeho narození, kdy jsem už v porodnici manželovi řekla, že chci určitě ještě jedno dítě 😅 (původně jsme měli v plánu jen jedno a teď bych si klidně pořídila i třetí 😀 takže uvidíte, jak to dopadne, ale zase pokud v 7tt viděla jen váček bez srdíčka a druhé srdíčko bije tak si myslím že je jen malá šance, aby to byly dvojčátka...

lenkalenulka
5. lis 2014

Je jeste brzy, nestresujte se a pokejte do dalsiho ultrazvuku, vse bude tak jak ma byt, bud budou miminka dve nebo se bude vyvijet jen jedno, oba pripady berte jako dar, deti jsou uzasne,nemejte strach, obavy ma asi kazda tehulka kdyz ji reknou ze ceka dve mimi,drzim vam pesti😉

beram
5. lis 2014

Úplně chápu vaše obavy. Mám totiž dvojčata, která byla neplánovaná a horko těžko jsem se s tím vyrovnávala. U nás nikdy nebyl žádný finanční problém, ale vždy jsem chtěla jen jedno dítě. Dokonce jsem zvažovala redukci plodů, už jsem byla i objednaná a nakonec jsem tam, hlavně díky tlaku okolí, nešla. Těhotenství bylo strašný, děti se narodily nedonošené, takže první rok totální masakr. A to máme od narození chůvu. Teď už je dětem 7 roků, tak to jde, ale kdyby to bylo od začátku jinak, věřím, že bychom si to všichni užívali víc. A začátek byl takový, že byly vidět hned oba váčky, ale jeden výrazně menší, takže jsem taky doufala, že jeden zmizí.

selverin
6. lis 2014

kamarádka takhle čekala trojčata, měla jednu srdeční akci a dva žloutkové váčky, na další UTZ se už vstřebávaly a nakonec porodila jen jednoho zdravého chlapečka... držím palečky ať už to dopadne jakkoliv, aby jste to v klidu zvládli 🙂

cukrik123
6. lis 2014

my to mame naopak porad jedno jedno jedno a v 10 tt najednou dve miminka ve dvou vaccich. semnou to seklo hned u dr a s manzelem odpoledne kdyz dorazil z prace. porad jsme se s tim nesrovnali a plne vas chapu i obavy o psych. a fin. stranku protoze ano da se to zvladnout ale pokud musi maminka okamzite nastoupit na rizikove a ma rodina cerstve treba hypo nebo jine zavazky tak je toho hodne k pocitani s jednim platem a neschpenkou. Ne kazdy ma prarodice pripravene na pomoc a hlidani a ne kazdy bere plat nad 20. Bohuzel ale i pres to vse si na davky ani nesahneme natoz na porodne. Drzim palce bude to dobre tak i tak.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru