Utrogestan. Vysadit v 7.tt?

13. led 2021

Hezký den, co byste dělali v mé situaci vy? Měla jsem napsané Utrogestan, protože jsme se dlouho snažili o dítě a nic. Takže jakoby na úpravu cyklu a hned ten první měsíc na utrogestanu nám to vyšlo. Doktor mi říkal ať to doberu a vysadím. Jenže všude se dozvídám, že by se náhle vysazovat neměl. Mně to vychází nějak na 7. Týden těhotenství a nechci zase hned něco pokazit 🤨 obzvlášť když jsme se tak dlouho snažili a očividně to klaplo jen kvůli tomu utrogestanu.... doktor už mi ho určitě nepředepíše, tak teď nevím jestli třeba nemám brát místo dvou tabletek jenom jednu a tím bych si prodloužila tu dobu braní a pomalu snižovala... mě se to nějak prostě nezdá to vysazovat... Co vy na to?

misu8
13. led 2021

Mně po ivf řekli brát do 12. tt a pak postupně vysadit, postupně snižovat dávky. 7. týden se mi zdá brzo, ale zase pokud je těhotenství bez problémů, nekrvácíš, nemáš hematom apod., tak by asi neměl být problém ho vysadit.

mona91
13. led 2021

Ja utrogestan brala taky na cyklus a dost dlouho, pak otěhotněla. Nechal mi ho cely prvni trimestr s tím že pak jsme to nějaký týden 10 dni postupně vysazovali, ale ja mela vyšší dávku takze se muselo pomaleji. Určitě se utrogestanem nic nezkazí v prvním trimestru. Minimum by se měl vysazovat postupně. A ne ze dobrat a hotovo... zkusila bych mu říct svoji obavu a domluvit se zda ti ho jeste napise.

autor
13. led 2021

@misu8 zatím vše bez problémů, jen na začátku jsem měla prasklou cystu nejspíš a ta se prý už vstřebala...ale toho utrogestanu se to asi netýkalo ten už jsem měla před tím....tak já to začnu asi snižovat postupně ale jestli mě jen píchne v břichu! Tak si pro něj poletim 😁

autor
13. led 2021

@mona91 mě se to taky nezdá přestat to hned brát... očividně když ty vaječníky moc toho progesteronu před tím neprodukovali. No asi mu to příště zkusím nadhodit... třeba stylem: a říkal jste minule že mi napíšete další utrogestan 😂

mona91
13. led 2021

Jako normálně bych si o něj rekla, ja u prvního taky v podstatě nemela duvod ho brát, ale tím že jsme se snažili 2,5 roku, mela jsem jít na ivf a tri měsíce předtím jsem po všech konečně poradnych vyšetření a nasazení léčby na štítnou žlázu zjistila že jsem těhotná.. tak i pro ten klid jsme se dohodli ze mi ho necha a budeme ho pak vysazovat postupně.

squezy
13. led 2021

Určitě až to budeš vysazovat, tak opravdu pomalu. A ja byt tebou bych si ho nechala ještě napsat,nemělo by to ublizit.

helena1033
14. led 2021

Já jsem teď 14+1 a beru ho pořád ( 1 tobolka na zavedení večer) .... A budu brát ještě cca týden.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru