Ahoj jdu pro radu, dnes jjsem byla na ul. a jsem 6+4tt. Doktor mi předepsal Ultrogestan dvakrát denne, máte stim někdo zkušenosti? Díky za odpoved
Předepisuje se poměrně běžně na podporu těhotenství. Brala jsem ho ze začátku 2 bobule ráno 2 večer, vaginální zavádění. Teď jsem cca 10. týden a beru 2 večer.
Mě ho předepsali 11tt po krvácení, užívala jsem necelé dva týdny 1-0-1 a vaginálně. Myslím, že nijak neuškodí, spíše těhotenství podpoří. 🙂
Taky jsem ho mela 2-0-2 kdyz jsem zacala spinit, podpoří těhotenství, abys nezačala krvácet a nepotratila. Dava se docela casto jako prevence.
také jsem brala a to i "spodem" - bylo to při špinění v 18tt
Taky jsem ho dostala na spineni v 6tt v davce 0-0-2, vaginalne. Krasne pomohl.
Urcite nijak neuskodi, dava se i preventivne na podporu tehotenstvi
Abys tu měla i jiný názor 😉 Podle mého doktora jde o placebo. Je též velmi zkušený. Na druhu stranu znám spoustu dobrých doktorů, kteří ho doporučují (v případě podezření na nízkou hladinu Progesteronu). Já jsem ho brala u dcery v nejvyšších možných dávkách, byla jsem po dvou nevydařených těhotenstvích a krvácela jsem. Udržela se 🙂 Teď u druhého miminka jsem špinila a vykašlala jsem se na něj. A snad dobrý. Záleží, jestli máš nějakou indikaci k němu (špinění, krvácení, potrat před tím..). Pokud ne, zbytečně bych to do sebe nesoukala. Asi to až tak neublíží, ale furt je to lék, který obsahuje i jiné přídavné látky (oxid titaničitý, aby byly tabletky krásně bílé a lesklé) a zbytečně bych to do pochvy nedávala, pokud není důvod. Je tam přeci jen větší šance zánětu (mykózy..), navíc mi připadá, že ta běloba ten výtok trochu odbarví, proto vypadá, že účinkuje Utrouš fakt rychle 🙂
Byla jsem po 2 potratech, tak jsem si ho hned nechala napsat. Brala jsem do konce 3.měsíce. Ne vaginálně, ale ústně 🙂
Já ho měla u obouch těhotenství a lepší je vaginálně.Ráno se doporučuje 40 min před stáváním a večer před spaním.Když jsem brala po obědě pilikala jsem.Když se se špiní nebo krvácí má se polikat.Já ho brala na udžení.
Taky jsem ho brala kvůli začínajícímu krvácení, bohužel se stejně rozjelo hodně, potratila jsem. Není to všelék, řekli mi, že uvidím, jestli zabere nebo se krvácení rozjede, víc se stejně dělat nedá, když to je v začátku ☹ Držím pěsti, ať pomůže a je vše v pořádku.
Měla jsem ho u obou těhotenství preventivně do konce 3 měsíce. Zavádět je lepší, dostane se líp k miminku, ale nijak jsem potom neležela s malým dítětem mi to stejně ani nešlo. Měla jsem po něm akorát mykozu, dost mě dole dráždil.......jediná nevýhoda, ale určitě bych ho brala znova 🙂
Také jsem ho brala.. Bylo mi řečeno, že jsou slabé plodové obaly, tak na jejich podporu...
Dostala jsem od prvni navstevy na gynde, beru 1-0-1, vaginalne .... coz mi dela problem. Proste, kdyz ho tam davam, natahuje mi 😒 😒 😒 ... kdo by to rekl, ze? Takze trpim, ale pro mimise rada. 2x uz to nedopadlo. Tak udelam cokoliv.
Taky ho beru vaginálně 1-1-1 na udržení těhu a co čtu na více forech tak názor většina holek je spodem. Udajně se ženy vyhnou těm špatným příznaků(zvracení,motání hlavy,výkyvy váhy,bolest žaludku). Ale každá to může snášet jinak 😉 Chytrá pomůcka na zavádění tabletky je,která mi zbyla po tabletách Candibene.
Já ho užívám po krvácení v 10+0tt 2-0-2 momentálně ústně, až přestanu špinit, tak vaginálně 😉 k tomu mám ještě jako bonus Ascorutin. Musím teda říct, že se mi po Utrogestanu pěkně motá hlava a jsem po něm velice unavená (což mi nevadí, stejně teď musím ležet, tak to aspoň rychleji utíká 🙂 )
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mám ho 3x denně...užívám vaginálně.