Utrogestan. Mohu si vzít bez konzultace s lékařem?

barborat13
27. říj 2021

Začátkem září jsem potratila v 6tt....ted se opět zdařilou jsem v 5tt na kontrolu jdu až 7 listopadu....mam trošku strach aby se opět něco nepokazilo...mam doma Utrogestan myslíte že si ho můžu vzít i bez konzultace doktorky....dostala jsem ho když jsme před 5mesici byla na IUI...ja si myslím ze tím nic nepokazim ale co myslíte????

isabellacheerful
27. říj 2021

@barborat13 Ahoj,no já beru taky utrogestan ale musíš si zavolat Mudr ....ono to brát bez jejího vědomí není dobrý.Drzim ti palce ať vše zvládnete .
Já ho beru na cykly ..brala jsem ho v první těhotenství do 17tt...ve 20tt týdnu jsme o ně přišli...teď ho beru zase na cykly a až se zadari mám brát až do 28tt ....ale bez Mudr bych si ho nevzala teda. 🍀♥️

aneta_v
27. říj 2021

@barborat13 taky jsem brala po potratu v 7tt v dalším těhu, ale jak píše @isabellacheerful, určitě bych zavolala doktorce

barborat13
autor
27. říj 2021

@isabellacheerful moc dekuji za odpověď tak raději počkám ....⚘😍😍

barborat13
autor
27. říj 2021

@aneta_v dekujii jsem jen hrozně nervozni aby to vyšlo 😍⚘⚘🍀

merope
27. říj 2021

@barborat13 Zavolej si doktorce. Já takhle dostala MS o pár dní dřív a měla doma léky z minulého cyklu IVF, zavolala jsem do CAR a řekli mi (po konzultaci s lékařkou), že nasadit - včetně dávkování. Jinak utrogestan by měl být bez problémů a mohl by pomoci, tak bych nečekala a volala.

fafetka
27. říj 2021

@barborat13 utrogestanem by se nemělo nic pokazit. Podporuje funkci žlutého tělíska než jeho “praví” převezme placenta. Já bych si jo klidně vzala. 1-0-1 nic nezkazite. S doktorkou bych samozřejmě konzultovala, ale zitra svátek, pak víkend…

aneta_v
28. říj 2021

@barborat13 ano, já to znám, po potratu jsem si na druhé těhu počkala víc jak 4 roky a začala jsem špinit skoro ve stejnou dobu jako tehdy…. Mám z toho tříletou dceru 😎 Držím palce

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru