Ultrazvuk v 6+2. Je to takto v pořádku?

terezie262
6. led 2023

Dnes jsem byla na první kontrole u lékaře a šla jsem tam s tím, že už jsem 7+4, ale podle ultrazvuku jsem 6+2 až 6+4
A není tam téměř nic vidět, jen ten váček.. před 2 měsíci jsem prodělala samovolný potrat a teď mám opět strach, že je něco špatně..

klokanka31
6. led 2023

@terezie262 A co ti řekl doktor? 🤔

terezie262
autor
6. led 2023

@klokanka31 Nic na to neříkal, jen za týden na kontrolu.. ale všude na internetu, v appkách píšou, že už by mělo byt něco vidět..

kolzd
6. led 2023

@terezie262 byla jsem na prvním ultrazvuku podle poslední menstruace cca 6+3 a na ultrazvuku už byl náznak srdíčka. Uvidíš za ten týden... držím palce 🍀

klokanka31
6. led 2023

@terezie262 Já měla v 6+2 krásné srdíčko. Ale uvidíš za týden 🍀

laloogrey
6. led 2023

@terezie262 Já myslím, že je ještě určitě brzy, pokud jsi 6+něco... Já byla na první kontrole 5+6 a doktorka jen zkontrolovala, jestli se nejedná o mimoděložní těhotenství, ale zatím ještě vůbec nic neviděla... Pak jsem šla na další kontrolu 7+6 a to už bylo krásně vidět i srdíčko (viz foto). Držím pěsti, ať za týden také bije ❤

berushe14
7. led 2023

Viděl aspoň žloutkový Vacek? Já už 6+3 měla plod se srdickem, ale jsem po IVF, kdyby nebylo srdce do 6+6, bylo by to zamlkle. Ale u tebe mohla být později ovulace.

bejuna29
7. led 2023

poslední těhotenství, které bohužel nakonec stejně skončilo ZT, jsem měla na první kontrole 6+5 embryjko 8mm a srdeční akci. předchozí těhotenství a první kontroly jsem na kontrolách kolem 6+2 mívala obdobný nález, gestační a žloutkový váček, bez embrya. doktorka vždy řekla, že to může být ok, že může jít o mladší těhotenství, ale já vždycky věděla, kdy ovulace byla a že mladší těhotenství není. osobně si myslím, z mých zkušeností (mám za sebou 2x ZT bez srdeční akce, 1x SP a 1x ZT po zjištění srdeční akce), že by v tom 7tt mělo být vidět už víc než jen váčky, minimálně ten embryonální pol. taky záleží, jak dobrý má doktorka ultrazvuk. samozřejmě je varianta, že ovulaci jsi měla později, vajíčko se déle zavrtávalo...pak tu stále je šance, že se jedná o prosperující těhotenství. držím palce, ať je to tvůj případ a za týden na kontrole uvidíš bublinku s pulzujícím srdíčkem.

jjasmina
7. led 2023

@terezie262 já nela srdíčko v 6+1, ale třeba si měla ovulaci později i to se stává no, uvidíš co další kontrola

volfikovi
7. led 2023

6+3, srdíčko embryo 6mm, jinak nic moc vidět nebylo, bohužel u mě je vždy špatná viditelnost 🙄

vercaaevzen
7. led 2023

Na první kontrole jsem byla 4+2 a nebylo nic vidět. Pak 6+2 byl gestacni vacek a srdíčko jsem měla až v 8+2. A mám skoro 2 a půl letou holčičku. Hlavně buď v klidu ❤️

europa00
8. led 2023

@terezie262 ahojky a počítala jsi správně týden ? Jako mas byt 7+ 4? Asi dle nějaké aplikace dle nebses ze ? Ta většinou stanoví ovulaci do půlky cyklu …. Musela bys mít ovulaci o týden později. Šance je vždy , ale ano většinou 6+ už je srdeční akce čím později tím se šance snižuje. Hcg ti nebral ? Zkus si zajít jako samoplatce , pokud by bylo nějaké nízké a situace se opakovala asi bych to začala řešit. Ale šance ze to dopadne dobre tam ještě určitě je 💜💜💜

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru