Ahoj, minulý měsíc jsem týden po zpoždění ms byla na gyndě, vaginálním ultrazvukem nic nepoznala...V kolikátém týdnu těhotenství by to bylo poznat?( a jak je se to vlastně počítá?😅) A kdy je poznáno těhotenství z krevního odběru?
@klara12345432 Jak je psano vyse. Tehotenstvi se pocita od prvniho dne posledni menstruace. To je totiz jediny spolehlivy ukazatel u vsech zen, vetsinou.
Az v prubehu tehotenstvi se tydny upravuji podle ultrazvuku.
Na utz jde neco videt 5-6tt. Vetsinou jen gestacni vacek.
V 7tt uz bije srdicko.
Ale neni to pravidlem, kazdy tehotenstvi je proste jiny.
Z krve jde tehotenstvi poznat hned jak se zacne tvorit hcg. Takze tyden po vynechane ms by to odber urcite potvrdil/vyvratil.
@klara12345432 5+1 nebylo vidět nic, jenom mi vzala krev. O týden později 6+2 už gestační váček, o 14dní později v 9tt srdíčko. Dost jsem se bála, protože jsem všude četla, že v 7tt už většina měla srdíčko na UZ a já nic, ale všechno bylo v pořádku a dneska mi po bytě běhá hyperaktivní skoro 7letý syn.
Ja byla 5+1tt a byl tam gastacni vacek, 6+1tt byl uz zloutkovy + embryo
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@klara12345432 počítá se od prvního dne poslední menstruace. Vždy mě objednali na 6+4 (v prvním a i teď ve druhém těhotenství) a vždy už bylo vidět i srdíčko.