Ultrazvuk. Který týden lze těhotenství poznat?

klara12345432
7. dub 2021

Ahoj, minulý měsíc jsem týden po zpoždění ms byla na gyndě, vaginálním ultrazvukem nic nepoznala...V kolikátém týdnu těhotenství by to bylo poznat?( a jak je se to vlastně počítá?😅) A kdy je poznáno těhotenství z krevního odběru?

pe_tu_ss_ka
7. dub 2021

@klara12345432 počítá se od prvního dne poslední menstruace. Vždy mě objednali na 6+4 (v prvním a i teď ve druhém těhotenství) a vždy už bylo vidět i srdíčko.

ema90
7. dub 2021

@klara12345432 Jak je psano vyse. Tehotenstvi se pocita od prvniho dne posledni menstruace. To je totiz jediny spolehlivy ukazatel u vsech zen, vetsinou.

Az v prubehu tehotenstvi se tydny upravuji podle ultrazvuku.

Na utz jde neco videt 5-6tt. Vetsinou jen gestacni vacek.
V 7tt uz bije srdicko.
Ale neni to pravidlem, kazdy tehotenstvi je proste jiny.
Z krve jde tehotenstvi poznat hned jak se zacne tvorit hcg. Takze tyden po vynechane ms by to odber urcite potvrdil/vyvratil.

lachipie
7. dub 2021

@klara12345432 5+1 nebylo vidět nic, jenom mi vzala krev. O týden později 6+2 už gestační váček, o 14dní později v 9tt srdíčko. Dost jsem se bála, protože jsem všude četla, že v 7tt už většina měla srdíčko na UZ a já nic, ale všechno bylo v pořádku a dneska mi po bytě běhá hyperaktivní skoro 7letý syn.

ema90
7. dub 2021

@lachipie Vsak srdicko jste urco mela uz i driv nez v 9tt, akorat tim, ze si vas pozvali az za 14 dni, tak jste to zjistila az v 9tt 🙂

bluehorse2020
10. dub 2021

Ja byla 5+1tt a byl tam gastacni vacek, 6+1tt byl uz zloutkovy + embryo

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru