Ahoj holky sem dnes 11+0 uz 3tyzden se trapim prez den i prez noc.Mam hodne zdurenu slznici v nosu kdyz mi natece tak nevemu prez nos ani kus vzduchu.Je to hodne neprijemne.Včera sem byla na ORL ..a Doktorka rikala ze to bude Hormonama a dala mi sprej do nosa ale nezabera nic.😔😔😔😔 Pouzivam Mucosolvan sprej 5x dene i 7 si strikam do nosu jinak bych asi umrela ...Pali mne cela nosna dutina kdyz si striknu Mucosolvan snat mi to neuskodi ani miminku...Uz nevim co delat mam.Poradite mi rymu nemam a smrkat teda nemam co.
Taky jsem s tím měla problém, tak jsem koupila v lékárně běžně dostupný sprej... Dej si jenom pozor na vytvoření závislosti! Pokud ho používáš až 7x denně, je to fakt hodně! Já to redukovala na stříknutí jenom před spaním a max ještě 1 během dne, jinak jsem dýchala pusou... Takhle ucpaný nos jsem měla cca do 3. měsíce a pokud bys takhle dlouho a takhle intenzivně sprej používala, tvoje sliznice už nebude schopna fungovat bez něho...
co zkusit tu konvičku výplachovou? to teď frčí. slyšela jsem na to samý pozitivní ohlasy. tyhle spreje vyžírací, to je děsnej hnus. natož v těhotenství..:/
mucosolvan 7x denne? ja kdyz mam zanet / rymu tak ho pouzivat tak 5dni jen pred spanim (krasne to uvolni nos a ja muzu usnout) ale po tech 5 dnech, kdyz prestanu uzivat,tak mam pocit ucpaneho nosu jeste nekolik dni jak si ten nos vytvoril zavislost... za me to hned prestan uzivat, vyplachuj obyc. morskou vodou a bude lepe🙂
@deniska2 Konvicka na vyplach nosu..na tisic procent. za prve je to prirodni a za druhe bejlepsi vec co znam.
Nemuzes si strikat 7x denne do nosu..mela bys dodrzovat davkovani.
Ahoj já pila každý večír, čaj z čerstvého zázvoru, citronu a sladila jsem medem.
Mela jsem stejny problem. Pouzivala jsem Muconasal, ale jen na noc. Pres den jsem vyplachovala konvickou a slo to. Pripadne mi pomohla kratkodobe i tygri mast pod nos. Preslo me to az s porodem, nejhirsi byl posledni trimestr.
Já měla tehotenskou rýmu. Celé těhotenství, nepomohlo nic. Až porod. Pak byl najednou konec
Ja jsem ve 21tt a uz mam popate rymu a kasel. Boli me svaly a klouby a dusim se rymou. Uz jsem vyrizena. Na rymu si nic neberu, jen hodne smrkam, ale na kasel jitrocelovy sirup a jitrocelove bonbony.
Já jsem v minulém těhotenství objevila Rýma stop od Dr. Maxe a nemůžu si to vynachválit. Jsou to bylinky, může se to i v těhu, ale je to velmi účinné. (Výplach a mořská sůl mi nezabíraly vůbec, přesouvalo se mi to tím do uší.) Při aplikaci to dost pálí, ale výsledek je hned znát.
@daisy777 Já mám rýmu téměř permanentní, chodila jsem na ORL ještě před těhotenstvím a nezabíraly mi ani kortikoidy. Potom v těhu se to ale radikálně zhoršilo a nosem jsem nemohla dýchat skoro nikdy. (Teda díky těm kapkám aspoň občas jo 🙂 ). Takže asi kombinace obojího, protože po porodu se to celkově zlepšilo, ale nevyřešilo.
@daisy777 Já jsem tam potom přestala chodit kvůli těhotenství. Ale na té poslední návštěvě, ještě než jsem to těhotenství oznámila, jsem řekla, že mi ty léky nefungují, a doktor odpověděl, že v tom případě už nic nemá, že silnější neexistují. Jinak si pamatuji, že všelijaké testy na nosní přepážku atd. mi tam dělal - nahnutá, ale ne tolik, aby to stálo za operaci. Alergii teda mám taky (trochu i astma), takže možná je to všechno propojené... Jinak vopruz to je, ale asi jsem tak nějak zvyklá. Respektive hrozně ráda bych rýmu neměla, ale po těch letech si nějak ani neumím představit, že by se to dalo vyřešit, zní mi to až neuvěřitelně :D
Měla jsem cele tehotenstvi ucpaný nos a pomáhal mi jedině Olynth. Ptala jsem se doktora, jestli to muzu používat dyl než tyden. Prý Jo, jen ti způsobuje ztenčení sliznice a krvaceni z nosu. Tak říkám, že to mi fakt nevadí, hlavně když budu moct dýchat. Takže jsem spotřebovala ohromné množství balení kapek a po porodu už ani jedno striknuti.
Momentálně jsem nachlazená a mám rýmu a úplně ucpaný nos, nic nezabírá takže občas si striknu také Olynth, jinak to nejde a to i přes den. Horší je, že se mě drží ucpaný nos i pak po odeznění nachlazení, sice se to trochu zlepší, ale na noc si striknout musím :( Myslím, že to je ta těhotenská rýma a v kombinaci s normální je to šílený. Proste ta sliznice je tak oteklá, že to po ničem jiném než po kapkách nesplaskne.
@deniska2 Nějak na začátku těhu jsem taky měla rýmu, ale to ještě šlo, pak mezitím ucpaný na noc a teď jsem 18tt a právě mám to nachlazení a dokonce mi včera pichali ucho, zánět, to jsem měla naposledy jako malá. Já chci taky aby to přešlo to ucpání nosu, mám to samý, že nenadechnu ani nevydechnu totalně nic, beton.
@vioneta pichali ucho 😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😲😲😲😲😲😲😲😲😲😲😲 to snat neee to muselo strasne moc bolet....mne na ORL rekla dr.ze je to tehotenska ryma bud to odezni samo a nebo budu trpet stim do porodu .No nastastie to odešlo samo...Ja necitila ani chut jidla co mi moc vadilo.Snat to prejde čim driv.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Od Justu Eucasol, striknout na tričko. Zkus sehnat v lékárně náhradu za Pinosol, může se i v těhotenství. Taky můžeš mít oteklou sliznici z alergie...