Učitelka v mš a těhotenství. Jsou tady nějaké těhotvé paní učitelky?

veronika111111111
20. říj 2021

Prosim mam tu nejake tehotne pani ucitelky z ms? Do kolikateho tydnu ste pracovali mezi detmi? Jestli vubec? U nas ted byly kasle a rymy, mela jsem take tak jsem zustala 2 tydny na NP.. nyni jsem 7tt a budu se vracet do pracovniho procesu.. Dekuji za odpovedi

janoma
20. říj 2021

@veronika111111111 chodila jsem normalne az do mastupu na materskou. Nevidim duvod, proc byt doma, pokud nejsi rizikova.

sylvka
20. říj 2021

@veronika111111111 jsem teta v MŠ. Trošku něco jiného,spíš fyzicky náročnější....úklid atd. Pracovala jsem do dvacátého týdne,pak jsem upadla na břicho a zůstala jsem doma. Kdybych učila,zůstala bych déle....

danvitka
20. říj 2021

@veronika111111111 sice jsem byla učitelka trochu starších dětí, ale na nemocenskou jsem šla kolem 13 týdnu po screeningu, který dopadl v pořádku. Jen do toho 13 týdne jsem dvakrát od děcek chytla chřipku a potřetí už jsem to nehodlala riskovat. Upřímně chápu obavy. Teď jsem těhotná potřetí a malý zase už dvakrát donesl střevní chřipku ze školky 🙄 takže přemýšlím, že do porodu stáhnu i jeho ze školky.

veronika111111111
autor
20. říj 2021

Dekuji vam za odpovedi 🙂

kometkak
20. říj 2021

Já jsem měla termín konec února a v práci jsem byla do Vánoc a pak jsem čerpala dovolenou a pak těch myslím 6t před na mateřskou. Práce v školce je jako každá jiná. Není to zase tak extra náročné, aby se to normálně nedalo zvládnout.. Pokud teda těhotná není ležák..

bbarshaa
20. říj 2021

Šla jsem normálně na mateřskou. Do te doby jsem pracovala… Rodila jsem v červenci. Taky nevidím důvod, pokud není těhotenství rizikové, dělat to jinak. 🤔

veronika111111111
autor
20. říj 2021

Nevidíte důvod , kdyz deti v tomto věku maji ruzne virove ci infecni onemocneni? 🤔 o utirani zadků a kazdou minutou honeni za detma nemluvě..

zuzkasim
20. říj 2021

1. stupeň ZŠ (rozdíl 2 let od MŠ mi nepřijde tak podstatný), šla jsem na RD v 36. týdnu, nakonec jsem rozdala vysvědčení a za týden rodila🙂 Ano, děcka smrkají, kašlou, to je normální, kupodivu mně mnohem víc skolila campylobakterie, syn je zcela v pořádku, dnes je mu 16.

zuzkasim
20. říj 2021

@veronika111111111 Tak hygiena jde přece dodržovat normálně, nevím, čemu vadí utírání zadků, virové a infekční nemoci tady jsou a budou, pohyb je taky normální. Těhotenství není nemoc. Jo a kolega z kabinetu v době mého těhoteství prodělal 6. dětskou nemoc, k doktorovi nešel (neměl čas), až po 10 dnech... Já bych to nijak nedramatizovala, jestli budeš mít děti 2, tak v době druhého těhotenství budeš utírat zadek tomu prvnímu, budeš za ním neustále běhat, budeš ho věčně zvedat do náruče, možná k němu i v noci vstávat... a bude to všechno úplně normální.

meronym
20. říj 2021
treasurka
20. říj 2021

Já bych to tak nedramatizovala, po utření zadku si umyj ruce, pohyb je prospěšný tělu i duchu, a vůči nemocem budeš mít určitě vybudovanou nějakou imunitu. Zvyš přísun vitamínů, dodržuj hygienu, udrž si pozitivní a veselou mysl, a klidně můžeš pracovat jako všichni ostatní ;)

lenka3p
20. říj 2021

@veronika111111111 Naše paní učitelka ze školky čekala dvojčata a byla ve školce do konce šestého měsíce, mám pocit. Ale bylo jí blbě a děti to dost odnášely, vůbec se jim nevěnovala a řešila sama sebe. Takže dle stavu...

veronika111111111
autor
20. říj 2021

@lenka3p mit na starosti sama 24 malych deti kdyz je cloveku zle me docela desi .. diky vsem ucitelkam co me svoji zkusenosti prispely ;)

veronika111111111
autor
20. říj 2021

@meronym zajimava odpoved pani ucitelko :D

pampeliska1313
20. říj 2021

Setkalo se mi to s covidem, chodila jsem asi do dvacátého pátého týdne - ale pos*raná až za ušima, nenaočkovanej těhotnej kardiak. Navíc ještě potom tehotenska cukrovka a vysokej tlak. V práci jsem se najíst nemohla, chodilo se na kontrolu, jestli máme celou dobu respirátory a jít se najíst na chodbu a nechat děti v družině taky nešlo. Přestala jsem chodit až když jsem mívala častý problémy s motáním hlavy a neudejchala jsem tolik hodin v respirátoru. Kdybych se nestyděla to probrat na gyndě, odešla bych dřív, držela jsem se co jsem mohla, nechtěla jsem v tom kolegyně nechat, nebo mít pocit, že já si půjdu domů kvůli břichu. Dost se to ve mně rvalo, navíc, když jsem měla v oddělení pozitivní děti. Kdyby nebyl covid a respirátory, já se mohla najíst a všechno jako v klidu, tak chodím dál.🙂

veronika111111111
autor
20. říj 2021

@pampeliska1313 dekuji za tvuj prispevek 🙂

bbarshaa
21. říj 2021

@veronika111111111 No nevidím… Je to proste naše práce. A to mi bylo cely 1trimestr fakt zle. Zůstala jsem doma jen jednou když mě chytla migrena a to sem chodila cely den vždy jen zvracet a zase spát.
Na starost 28 tříletých dětí… A ano bylo to náročné, dodrzovala jsem hygienu o hodně striktněji. Děti jsem nemazlila. 😉
Chtěla jste názory, tohle je můj. Pokud mate takový strach, tak do práce nechoďte 🙂

veronika111111111
autor
21. říj 2021

@bbarshaa dekuji za vaši zkušenost 🙂

ajulinkaaa
22. říj 2021

I já jsem učitelka v MŠ, letos na začátku letních prázdnin jsem zjistila, že jsem těhotná. Jelikož v naší MŠ nemáme prázdninový provoz, tak jsem se radovala, jak mi to krásně vyšlo, že první trimestr krásně prožiju v klidu doma na dovolené a v září začnu normálně pracovat a nejméně do Vánoc budu chodit do práce, že přece práce učitelky v MŠ není nijak náročná. Jenomže v září jsem to úplně přehodnotila. Od začátku září je mezi dětmi opravdu velká nemocnost a to se nyní od doby "covidové" v naší školce snažíme děti s jakýmikoliv projevy nemoci (kašel, rýma... - které kupodivu mnozí rodiče za nemoc nepovažují a děti s nimi běžně posílají do kolektivu dalších) "vracet" rodičům domů (máme zkušenosti, že pouhé jedno smrkající dítě umí ve třídě udělat pěknou "paseku".)
Pracuju mezi dětma moc let, tak si myslím, že nějakou imunitu mám, od dětí jsem si nemoci nenosila, ale přece jenom jsem to přehodnotila a asi po 2-3 týdnech si nechala napsat neschopenku.
Teď ještě k tomu ten covid, děti se netestují, tak i ten se tam může snadno dostat, jsem sice očkovaná. A k práci patří i to cestování tam a zpět. Jezdím MHDéčkem, tak tam taky člověk může kde co potkat.
Nechci být zbytečný plašan a vidět to černě, ale sama pro sebe jsem si to vyhodnotila tak, že je lepší větší opatrnost. A hlavně, že teď se nerozhoduju už jen sama za sebe, ale jde především o to děťátko.
Samozřejmě, přiznávám, že je mi to doma dlouhý. Jsem konec 5.měsíce, tak už se mi to krátí :o)))
A je třeba dodržovat vycházky, tak jsme s manželem museli přehodnotit naše běžné fungování, na které jsme byli zvyklí a přizpůsobit se tomu. Ale to pak stejně až se to maličké narodí, tak se toho v našem životě také hodně změní, tak měníme už teĎ :o)))
Bylo fajn, že moje kolegyně ve školce mě v tom rozhodnutí podpořili, i za mě snadno hned našli zástup.
Přeju, ať se správně rozhodnete a vy i vaše maličké jste oba zdraví.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru