Úbytek váhy na začátku těhotenství - bez nevolností. Je to normální?

sishina
22. čer 2022

Ahoj holky,
zítra mi začíná 5 týden těhotenství a udivuje mě, že mi kontinuálně klesá váha.

Měřím 165 cm a už několik let se moje váha pohybuje okolo 58 - 58.5 kg.

Od ovulace jde váha dolů - 57.8, 57.2, 56.6, aktuálně 28 DC jsem 56.2 kg

Vážím se vždy ráno nalačno, špatně mi není. Mám jen těžká prsa a citlivé bříško.

Je to normální? Tělo pracuje rychleji? 🙏🏻

martulka88
23. čer 2022

@sishina Buď v klidu. Na začátku -4kg a začala jsem přibírat až ve 3trimestru a byla u obou těhotenství jen +5kg oproti počáteční váze před "zhubnutím".

cekamnazazrak
23. čer 2022

@sishina já na začátku taky zhubla skoro 3kg - jako jedla jsem o dost míň než normálně, protože jsem měla pořád pocit plnosti a neměla jsem tím pádem moc hlad... ve 2. trimestru jsem začala jíst jak nezavřená, ale přes to jsem moc nepřibírala do cca 7. měsíce jsem měla z původní váhy + 2kg.. ale pak to začalo lézt nahoru ani nevím jak a to jsem zase začala jíst o dost míň...

helcakab
23. čer 2022

@sishina já u prvního teho zhubla snad během 2 měsíců 7kg, zvracela jsem cca 1x denně do 7 měsíce, každý jak me to po 3 měsíci přejde haha. Ale musím říct, že jsem měla nejlepší postavu co jsem kdy měla. Taky že to byl pak kluk:-ddd

kmarie81
24. čer 2022

@sishina bud v klidu, dulezity je jak si vede miminko. Ja sla rodit a vaha oproti tesne pred zacatkem tehu - 2 kg a z porodnice sem odchazela - dalsich - 8 kg. Takte za tehotenstvi jsem schodila 10 kg a mala se narodila s normalnima porodnima mirama 3030g a 49 cm. Doktori mou vahu neresili, protoze ultrazvuk ukazoval ze maly nic nechybi. A dietu sem samozrejme nedrzela jen mi bylo cely tehu spatne a nemohla sem jist.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru