Ahoj. Stalo se nekomu, ze jdyz jste byli u dr meli jste byt aktualne v jinem tydnu tehotenstvi? Ja bych ted mela byt 8-9tt a na utz dr. mela 6+1. Zaklady plodu byly ..chybela jen srdecni akce. Ovulace netusim kdy byla. Jsem po dvou potratech a mezitim i porod ( vse v poradku ). Bojim se, ze se to bude zase znovu opakovat. Zkusenosti? Dekuji.
Taky jsem to tak měla. Malý byl podle MS dva týdny starší ale podle UTZ byl dva týdny mladší. Nikdo to neřešil vše ostatní šlo tak jak mělo jít. Malý se narodil v termínu a vše OK 🙂
Ja otehotnela vzdy kdyz byla porucha cyklu, podle posledni menstruace jsem mela byt nekde okolo 15tt az 20tt a jednou to bylo 6tt a u druheho 8tt, u druheho ditka bylo na prvnim ultrazvuku videt srdicko, mela jsem prijit za dva tydny na kontrolu a ejhle ultrazvuk pres bricho neukazal srdecni akci, dalsi dva tydny jsem byla strasne rozhozena, treti ultrazvuk ukazal srdicko a potvrdil spravny vyvoj…
@kyioko ahoj, já měla být podle MS včera 7+3, ale podle včerejšího ultrazvuku jsem byla 6+3. Kdy byla ovulace netuším, ale vím že ji mám až později než je tabulkově dané. A neříkala mi na to nic, prostě se TO chytlo později ☺️ v lednu jsem byla na revizi, takže mám teď strach aby bylo všechno ok. Každopádně včera už škvrněti mlátilo srdíčko takže první pozitivní zpráva ☺️
@kyioko ahoj já mám spíše negativní zkušenosti.. byla jsem těhotná celkem 4x.. první dvě těhotenství stáří plodu neodpovídalo cyklu a obě skončila ZT.. třetí těhotenství proběhlo bez problémů ❤️ (ale stáří mi vždy odpovidalo) letos jsem byla těhotná po 4, ale stáří opět neoodpovidalo a těhotenství skončilo ZT.. takže u mě pokaždé, když tyhle týdny neseděly skončilo to špatně 🥺.. ale četla jsem tu spoustu příběhů, kde i takovéto začátky měly šťastné konce.. ❤️🍀 přeji, aby vše dobré dopadlo
@kyioko ano, všechna těhotenství o týden a půl až dva týdny mladší, než vycházela podle poslední ms, protože jsem ovulaci mívala kolem 25. dne cyklu. U posledního těhotenství jsem si chtěla ušetřit nervy a nechtěla jsem poslouchat další temné prognózy mojí doktorky, takže jsem radši rovnou nahlásila datum poslední ms o 10 dní déle, než ve skutečnosti byl, a vyšlo to krásně.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Obě těhotenství se na prvním UTZ jevila mladší než podle poslední MS. Vždy mě pro jistotu poslali na vyšší pracoviště s lepším UTZ. Vždy bylo vše v pořádku.