Ahoj holky chci se zeptat jestli nemáte některá zkušenost s tak brzkým tvrdnutím břicha. Včera v noci jsem se probudila a nevěděla jsem co se děje, neřešila jsem to a hned jsem zase usnula. Myslíte že je to u prvorodičky v 11.tt normální?
Určitě ne,zaběhni klidně na pohotovost
@katka_cou je brzy a okamžitě řešit!
Mě začalo tvrdnout okolo 16 týdne jako prvorodičce teď 25 a docela se uklidnilo
@katka_cou Ano,pomohlo mi magnesium....
Jako vícerodička jsem takto brzy už stahování dělohy cítila každý den, parkrát, zvlášť během odpočinku, když jsem si třeba sedla..Jako prvorodička už nepamatuji, ale spíš to bylo tak o měsíc později..Nemělo by to být nic četného, pravidelného, ohraničeného, žádné tlaky na konečník. Určitě to ale není nenormální, děloha začíná pracovat,, stahovat se, už prý od začátku těhotenství, jen to nejsme schopné vnímat, takže pak určitě záleží na tom, jak jsme schopné toto individuálně vnímat a samozřejmě záleží i na té míře a případném vlivu na porodní cesty, takže pokud bych si nebyla jistá, konzultovala bych s odborníkem. U mě to bylo vždy v pohodě, magnézium v těhotenství nebrala a rodila spontánně, až v horním limitu termínu.
Děkuji všem za interakce, jelikož jsem tak trošku zapomněla že jsem tuto diskuzi zakládala tak jsem si vaše odpovědi přečetla až teď🤦🏻♀️😂 Od té doby se mi to už nestalo takže asi nijak extra řešit nebudu koupím magnesko a až půjdu na kontrolu tak proberu s dr. Na netu jsem četla, že stahy dělohy začínají už v 6tt, ale většinou je ženy pociťují až od 18tt, je to způsobeno roztahováním dělohy takže si myslím, že je zbytečné z toho dělat trágu, když se to stalo jednou.🤷🏻♀️
@katka_cou víš co, lepší je se zeptat a být za blbce, než něco zanedbat. Já třeba magnesko měla na křeče v nohách, za celé těhotenství jsem tvrdnutí břicha neměla, max křeče po určitém jídle. Ani poslíčky a když jsem si myslela, že to jsou, tak prasklá voda mě uvedla do reality 😄
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
To je divný takhke brzy.