Zdravím, předem se omlouvám pokud je to nevyžádaný dotaz. Ale už trochu panikařím. Jsem teprve chvilinku těhotná 5tt+4. Někdy mezi 1tt a 2tt jsem si nahmatala tvrdé nebolestivé uzliny na krku. Ihned jsem šla k doktorce, která mě poslala na krev (v tu chvíli jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná). Paní doktorka mi řekla, že to není krevního rázu (nevím co si pod tím představit) a nasadila mi antibiotika Doxybene na 10 dnů. A poslala mě na sono. Na sonu mi akorát napsali velikost těch uzlin (12x5 a 11x6), ale nic jinýho tam nenapsali. Po dobrání antibiotik jsem šla opět na krev. A dva dny poté jsem zjistila, že jsem těhotná. Ihned jsem utíkala na gyndu, kde mi to gynekoložka potvrdila, ale mám přijít za dva týdny. Zároveň mě uklidnila, že v tak brzkém těhotenství ty ant. nevadili.
Jde mi o to, že má doktorka má dovolenou a já neznám výsledky krve. Každopádně uzliny jsou na krku pořád a teď mám i pocit, že se mi udělala další na druhé straně. Hrozně se bojím, co to může být. Žádně jiné příznaky nemám. Prosím nemáte někdo zkušenosti?
@konidana jééé to jsi mě opravdu uklidnila. Tak nějak to mám i já. Snad to nic nebude. Já bych ani takto nepanikařila, kdybych nezjistila, že jsem těhotná. Moc děkuji
já mám nebolestivé uzliny na krku od dětství...řešila jsem to s dr. a řekla mi, že jak jsem měla často angliny tak se ty uzliny tak často namáhaly a časem se zapouzdřily a už prostě uplně nezmizí . Když jsem to řešila, tak jsem zkusmo prohmatala krk i manželovi, ale zjistila jsem, že někdo ten krk má fakt hladký :D
@kotty Já taky často měla angíny, celkově na ten krk trpím. Jen mě vyděsilo, že tak najednou. Hlavně, aby miminko bylo v pořádku. Už jsem se vystrašila na začátku, že jsem brala ty antibiotika. Jen to čekání na výsledky. Ale jedny výsledky už jsem měla a to mi právě řekla, že to není krevního rázu, jako třeba leukemie atd. A napsala mi ty antib. a na žádanku na sono napsala: zánět hltanu. Já jen že ty uzliny nemizí, ale asi nemá cenu se stresovat. Pomohlo mi trochu se z toho vypsat. Moc děkuji
Velikost uzlin, kterou udáváte, je naprosto v normě (na krku se bere norma v největším rozměru 1,5 cm), navíc nejdůležtější je poměr délky a šírky uzliny, tj. jestli je oválná - což ty vaše jsou naprosto s přehledem, takže klííííd! ;)
@lenka_strelenka Děkuji moc!!!! 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
tak zduřené uzliny na krku (nebolestivé, ale trochu citlivé na pohmat) občas mívám. Je to příznak, že tělo bojuje (úspěšně) s nějakou nemocí, virem, nebo co já vám s čím. Pokud nemoc nevypukne pak uzliny splnily svou funkci. Zvětšené jsem je měla vždy nejméně měsíc, spíš dva.