Těhotná v Praze s kočárkem, jak to děláte?

dita1979
21. kvě 2015

Holky, jsem cerstve tehotna, vsechny doktory mam v Praze a k tomu jeste 1,5 rocni dite.
Zajimalo by mne jak to delate vy s kocarkama v Praze, preci jenom
vytahy vsude nejsou a tahat s kocarkem se docela bojim hlavne prvni 3 mesice. Mate s tim
zkusenosti?

jenny.kay
21. kvě 2015

@dita1979 Jezdila jsem všude pokud možno nízkopodlažními spoji i za cenu většího plánování a čekání, a v metru kočárek vozím po eskalátorech. Mám děti 23 měsíců od sebe, na začátku druhého těhotenství starší ještě nechodila a v pohodě 😉

evcann
21. kvě 2015

@dita1979 nejak nechápu dotaz, bydlíte v Praze nebo sem budete jezdit jen k doktorovi? Ja tedy na Praze zadny problem s kocarkem nevidím. Naopak bych řekla více možností než jeden autobus nekde na vesnici. Je tedy fakt, ze ja jezdim autem, ale u všech doktoru kde jsem byla a že jsem byla u hodně jsem nikdy nemela problem se dostat.

ducik
21. kvě 2015

@dita1979 taky budu resit autem a nebo vyzkousene trasy. U nas jezdi do centra vlak, tim se cestuje pohodlne. Po stredu mesta zasadne pesky i delsi trasy.

zo_ja
21. kvě 2015

Miminko do šátku/nosítka. Mladší dle toho jestli ujde nebo do lehkého golfáče. O pomoc si normálně říct. Nestalo se mi, že by někdo odmítl. Často se pánové i sami nabídnou. Spíš někdy někde nejsou lidi.
Časová rezerva, někdy to holt ne úplně vyjde. Trasa z metra výtahem, i když je to třeba delší než výlez po schodech. Nebo auto a dojít, nechat se odvézt/doprovodit tatínkem/babičkou, který pomůže a pohlídá dítko, zatímco ty budeš v ordinaci.

dita1979
autor
21. kvě 2015

Nebydlim v Praze, ale tak me napadlo, jak to treba delate
s kocarkama kdyz chcete do metra a nejsou tam eskalatory? Jesli ty kocarky nosite?
Mozna to moc resim....ale rada bych vedela vase nazory😉

jenny.kay
21. kvě 2015

@dita1979 Dokud jsem mohla, tak jsem kočárek nosila (jako netěhotná sama, jako těhotná jsem prosila kolemjdoucí o pomoc). Když už jsem měla větší pupík, tak s kočárkem prostě velmi opatrně zdrncat po zadních kolečkách (když je nakloněný, vznikne páka a není tak těžký na tahání)

nellygray
21. kvě 2015

Není to takový problém. Jak píšou holky, snaž se si naplánovat trasu tak, abys mohla využít nízkopodlažní spoje (vyhledám si to vždycky v jízdním řádu, a dělám to i dnes, když mám děti 5 let, necelé 4 roky a miminko 7 měsíců, protože s tímhle cirkusem ještě řešit, jestli mi někdo pomůže do tramvaje...). V metru jsou většinou buď eskalátory nebo výtah. Kde nejsou, tam bych prostě asi jako čerstvě těhotná nejela. Mám první dvě děti 16 měsíců od sebe, i s břichem jsem nosila staršího v manduce a bylo to pro mě pohodlnější než se tahat s kočárkem.

dita1979
autor
21. kvě 2015

Diky holky, ja se moc v Praze nevyznam. Potrebuji se dostat z I.P.Pavlova na Zlicin.
Koukala jsem, ze z I.P.Pavlova se da dojit do stanice Muzeum, tam je vytah, pak na Florenci prestoupit na zlutou
a mela bych tam uz dojet v pohode, ze jo?

dita1979
autor
21. kvě 2015

Manzel mi na to rekl, ze to moc resim, je fak ze cas na hlidani nema
a v Praze s kocarkem nikdy nebyl, takze takove nazory miluju😉

ladie
21. kvě 2015

@dita1979 fakt to moc řešíš 🙂 Z IP na Zličín pojedeš celou cestu metrem s jedním přestupem, kde jsou eskalátory. Takže naprosto, ale naprosto v pohodě 🙂 A z IP se netáhni na Muzeum. Prostě někoho popros, ať ti s kočárkem pomůže těch pár schodů do vestibulu metra nebo s kočárkem zdrncej po zadních kolech.

dita1979
autor
21. kvě 2015

Dik, tak to bude asi tema hormonama🙂 trochu to na sobe pozoruju 😝

mayyas
21. kvě 2015

Přesně, jak píše ladie...na IP sice musíš po pevných schodech, ale jsou tam celý den takové davy lidí, že určitě někoho odchytneš, kdo Ti pomůže. Na Florenci jsou pak na přestup výtahy - akorát výtahem vyjedeš z linky C (červená) až ulici a přejdeš k výtahu dolů na linku B (žlutá) - je to popsáno třeba tady: http://www.dpp.cz/2121/

jenny.kay
21. kvě 2015

Zrovna z "Ípáku" na Zličín je to fakt v pohodě. Na Florenci je přestup pomocí výtahů maličko opruz, ale jezdí tam eskalátory, takže se to dá celkem rychle a pohodlně zmáknout po nich. A na Zličíně je už zase z metra výtah, takže to je trasa s klidem zvládnutelná. Ale chápu, že kdo není zvyklý se po Praze běžně s kočárkem pohybovat, může to pro něj být trochu hrozivá představa 😉

xpila
21. kvě 2015

@dita1979 Z Ípáku nízkopodlažní tramvají na Palackého náměstí a tam je bezbariérový vstup do metra přímo na Zličín. Přes Florenc to je zbytečné.

jenny.kay
21. kvě 2015

@xpila A nebo tak! 😉

ladik1
21. kvě 2015

Máme děti 23 měsíců od sebe, ještě velkýho psa k tomu... šlo to, i když jsem byla často teda úplně kaput 😀 , Musíš si to naplánovat, na všechno si nechat o dost víc času - počkat si na nízkopodlažní atd... Některé výpravy jsem radší odložila nebo využila kamarádky, které jezdily z práce a do práce, prostě jsem se přifařila 😉 Horší bylo, že jsme bydleli ve 2. patře bez výtahu a dole nešlo kočár nechávat, malej ještě schody nedával, takže jsem to lítala s pupkem na 2x - jednou s klukem a podruhý s kočárem a pak bez pupku dokonce 3x - se synem, s malou a pak ještě s kočárem... - kila šla teda super dolů 🙂 Ale jde to, jen si nech víc času a je třeba si ozkoušet trasy - většinou se to dá dost zjednodušit a udělat příjemnější 😉

ludmilad
21. kvě 2015

@xpila Palackého náměstí ale není evidované mezi bezbariérovýma stanicema na http://www.dpp.cz/trasa-b/, jinak mi to přišel jako super nápad.

dita1979
autor
21. kvě 2015

Holky, zvladli jsme to bez problemu, nakonec jsem potrebovala na Karlak a ne na Ipak, takze jeste jednodussi🙂
Holku jsem vedla za ruky a kocarek mam lehky, tak jsem s nim sjizdela schody, ale hned sel
Kolem mlady par a kocarek me dolu snesl a pockali dole, musim rict opravdu ochota🙂

dita1979
autor
21. kvě 2015

Pisu z mobilu tak proto ty chyby, ale prekvapilo me ze jsou prazaci tak ochotny🙂

lu777
21. kvě 2015

já jakmile jsem byla těhotná nebo se dvěma dětma, tak mi lidi nabízeli pomoc i když jsem ji nepotřebovala 🙂
takže v pohodě...

xpila
21. kvě 2015

@ludmilad Není, protože tam není výtah, jen jezdící schody. Ale je to mnohem lepší cesta, než přes Florenc.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru